Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az első harmadban egy gólon tartottuk az USA-t, aztán kiszakadt a gólzsák

Eurosport Magyarország

Frissítve 01/09/2022 - 21:39 GMT+2

A magyar női jégkorong-válogatott 12-1-re kikapott a sokkal esélyesebb amerikai csapattól a dániai elitvilágbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében, így szombaton az 5-8. helyért folytatja szereplését.

Huszák Alexandra betalált az USA ellen

Fotó: facebook

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese nyolcadikként jutott be a negyeddöntőbe - részben a németek utolsó másodpercben esett góljának köszönhetően -, így a legelőkelőbb helyen kiemelt, kilencszeres világ- és kétszeres olimpiai bajnok amerikai csapat várt rá.
Mivel a magyar női válogatott még sosem járt ilyen "magasságban", ezért fennállása során először meccselhetett a végső győzelemre is esélyes riválisával.
Az U18-as korosztályban, a 2014-es budapesti A-csoportos vb-n az amerikaiak 7-0-ra diadalmaskodtak, a mostani keretből Németh Anikó, Németh Bernadett, Dabasi Réka, Jókai-Szilágyi Kinga és Odnoga Lotti, valamint Abby Roque, Megan Keller és Jincy Dunne játszott azon a meccsen.
Az előzetes esélyek alapján a tisztes vereség lehetett a cél, az Egyesült Államok alakulata a vb-k ezen szakaszában, illetve elődöntőkben is nyert már sokszor kétszámjegyű különbséggel úgy, hogy kapura lövést is alig engedélyezett aktuális ellenfeleinek.
Ahogy az várható volt, a korong döntő részben az amerikai botokon vándorolt, a 96. másodpercben Taylor Heise takarásból leadott lövését Németh Anikó nem védhette. Egy kiállítást is sikerült kivédekezni hősiesen, de így is a magyar zónában folyt a játék. A szünet előtti hajrában Garát-Gasparics Fanni lövése zúgott el a felső léc felett, a kapura lövést 18-1-re nyerte a játékrészben tengerentúli alakulat.
A második harmadban 3 perc 55 másodperc alatt sorrendben Heise, Hannah Bilka, KellyPannek és Roque sem kegyelmezett, mindegyik alkalommal nagyon ki volt szolgáltatva Németh. Kettős emberelőnyben ugyan voltak magyar helyzetek is, ám mind kimaradt. A meccs derekán Jincy Dunne nyúlt bele a levegőben egy távoli lövésbe, ezzel már féltucat gólnál járt csapata. És nem volt megállás, két harmad után már tíz gól volt a különbség, kapura lövésben pedig 50-8-ra voltak jobbak az amerikaiak.
A kilencedik gólnál gólpasszt jegyző Hilary Knight megszerezte 87. világbajnoki pontját, amellyel az örökrangsor élére állt, letaszítva onnan a kanadai legendát, Hayley Wickenheisert.
Az ünnepelt kezdte a gólgyártást a záró harmadban, ezt követően pedig már nem volt olyan nagy az iram, mint korábban. Az utolsó kilenc percre Németh helyett Révész Zsuzsa állt a kapuba, majd az 53. percben emberelőnyben Metzler Regina megszerezte a becsületgólt. A hajrában Bilka beütötte harmadik találatát, beállítva így a 12-1-es végeredményt. Az amerikaiak 69-10-re nyerték a kapura lövést.
Az csak az utolsó negyeddöntőt követően derül ki, hogy szombaton az 5-8. helyért ki lesz a Cortina-együttes ellenfele.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés