Az első harmadban nem született gól, mindkét csapat előtt adódott egy emberelőnyös helyzet, de a kapusok és a védelmek jól teljesítettek.
A második harmad elején Phoebe Staenz révén Svájc szerezte meg a vezetést, az eleve több lövéssel próbálkozó 2014-es bronzérmes megérdemelten került előnybe. Némileg váratlanul Anna Shoknina révén egyenlítettek az oroszok - a kapuból szinte észrevétlenül kivágódó gólt végül videózás után adták meg.
A záró harmad orosz góllal kezdődött, a svájciak azonban kikérték a videós visszanézés lehetőségét, a játékvezetők pedig végül érvénytelenítették a találatot. A közjáték láthatóan megzavarta az oroszokat, ezt pedig Svájc Dominique Ruegg révén ki is használta, ismét vezetett tehát Svájc. Alig néhány perc volt még a záró harmadból, amikor egy kipattanó korongot Oxana Bratisheva kotort be a svájci kapuba, 2-2-re módosítva az állást, ekkor tehát hosszabbításra állt a találkozó. Jóformán a következő akcióból azonban ismét vezetéshez jutott Svájc, köszönhetően Alina Müller és Lara Stalder parádés összjátékának, amiből végül előbbi tudott betalálni.
Peking 2022
Minden idők legrosszabb olimpiai szereplése után az egész stábot elküldték a csehek
28/02/2022 16:56
A mérkőzés végére is maradt izgalom, belül az utolsó két percen az oroszok ismét emberelőnybe kerültek, miután pedig a kapusuk is lekorcsolyázott, hat a négy ellen támadhattak. A svájciak hősiesen kivédekezték a helyzetet, két másodperccel a vége előtt pedig Alina Müller egy üres kapus góllal megkoronázta saját maga és csapata teljesítményét.
Svájc tehát bejutott az elődöntőbe, 2014 után igy ismét éremért játszhat a téli olimpián.
Peking 2022
Peking 2022: Az olimpiai jégkorongtorna felejthetetlen pillanatai egy csokorban
24/02/2022 11:35
Peking 2022
Megvan a férfi jégkorongtorna álomcsapata, egy 17 éves játékos az MVP
20/02/2022 08:59