Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Peking 2022 - Veszélyben a hokitorna!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/01/2022 - 12:02 GMT+1

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) csütörtökön tanácskozik, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt biztonságosan megrendezhető-e a pekingi olimpián a hokitorna.

Ice hockey Beijing 2022

Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány újabb hulláma magával viheti az olimpiai hokitornát. A nemzetközi szövetség válságértekezletet hívott össze, amely keretén belül az érdekelt nemzeti szövetségek és ligák vezetőivel egyeztet majd.

"Vannak még megválaszolandó kérdések. Például, hogy mi történik akkor, ha egy játékos a helyszínen fertőződik meg?" - mondta Gernot Tripcke, a német profiliga (DEL) ügyvezető igazgatója.
Tripcke például arra is kíváncsi, hogy ha egy játékos a visszautazás előtt vagy alatt lesz koronavírusos, akkor mikor játszhat ismét, mennyi időt és hol kell karanténban töltenie. A DEL-ben jelenleg négy csapat nem tud játszani koronavírusos fertőzések miatt.
Mint ismeretes pár hete az észak-amerikai NHL képviselői jelentették be, hogy a liga játékosai nem szerepelhetnek az olimpián és bár a német profiliga nem tagadta meg a játékosok olimpiai szereplését, elővigyázatosságból válaszokat várnak kérdéseikre.
A német szövetség elnöke, Franz Reindl - aki az IIHF vezető testületének is a tagja - kiemelte: nemcsak a német, hanem más európai ligákban is fokozatosan nő a fertőzések száma éppen ezért fontos beszélni a témáról, foglalkozni kell vele, annál is inkább, mivel a helyzet napról napra változik. Reindl kiemelte: a februári pekingi olimpiai torna megrendezéséről végső esetben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság dönt.
"Nem valószínű, hogy ez megtörténik, de már nincs kizárva" - mondta.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés