Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kanada nyerte a női hokitornát

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/02/2022 - 09:01 GMT+1

A világbajnok Kanada nyerte a női jégkorongtornát a pekingi olimpián, miután a csütörtöki döntőben 3-2-re legyőzte a címvédő, ősi rivális amerikai csapatot. A bajnok csapat nagyszerű és kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett olimpiai bajnok, hiszen minde a hét mérkőzését megnyerte a tornán.

Kanada az olimpiai bajnok női jégkorongban

Kanada százszázalékos teljesítménnyel olimpiai bajnok

A Vukoszung Arénában a koronavírus-szabályok miatt közel negyedház, 4000 néző előtt rendezett fináléban - amelyet Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is megtekintett - a két sportági nagyhatalom találkozott. A női hoki 1998 óta szerepel az olimpia műsorán, az első és utolsó játékokat az amerikaiak, a közbenső négyet pedig Kanada nyerte, és a világbajnokságokon is csak ez a két együttes szerzett aranyérmet.

Pekingben már a csoportküzdelmek során is találkoztak, akkor 4-2-re győztek a kanadaiak. Amerikai helyzettel indult a finálé, az oldalhálóban landolt a pakk, majd a nyolcadik percben két gólt is ütöttek a kanadaiak. Előbb Natalie Spooner lőtt a léc alá, azonban az amerikaiak videóbírót kértek, és kiderült, hogy 20 másodperccel korábban lesállás előzte meg a támadóharmadba jutásukat, így ezt a találatot annulálták. A következő akcióban Sarah Nurse kapott remek passzt, és kapásból úgy lőtt a kapuba, hogy a korong mindkét kapuvasat érintette. Még ebben a játékrészben Marie-Philip Poulin lopott korongot az amerikai zónában, lövése megpattant Savannah Harmonon, így Alex Cavallini nem védhetett. A meccs derekán megint Poulin villant, egy kontra után úgy lőtt a kapuba, hogy a korong a kapus lábáról pattant be. Emberhátránya alatt kapott lendületet az amerikai válogatott, a 37. percben Hillary Knight talált be közelről. A címvédőnek a záró játékrészben voltak komoly helyzetei is, ám a hajráig mindet elpuskázta. Ekkor lehozott kapus mellett Amanda Kessel talált be, de csak 13.5 másodperc volt hátra. Kanada így mind a hét mérkőzését megnyerve szerezte vissza az aranyérmet.

Eredmény: női döntő:

Kanada-Egyesült Államok 3-2 (2-0, 1-1, 0-1) gól: Nurse (8.), Poulin (16., 30.), illetve Knight (37.), Kessel (60.)

Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés