„Az esemény szervezése a terveknek megfelelően halad” – jelentette be az IIHF csütörtökön a Végrehajtó Bizottság találkozója után, amelyen az európai ligák és a nemzeti szövetségek képviselői is részt vettek. Az elmúlt napokban és hetekben aggodalmak merültek fel az olimpiai tornával kapcsolatban, tekintettel a koronavírus-járvány omikron variánsának világméretű terjedésére.
Mivel több bajnokságban, köztük az amerikai profiligában (NHL) is le kellett mondani mérkőzéseket a járvány miatt, felerősödtek a hangok, amelyek a februári téli játékokon a csapatsportág programból való kivonása mellett szóltak. A december végi / január eleji U20 világbajnokságot már félbeszakították. Ebben az időben állt le az NHL is egy kis időre, ami miatt az olimpia idejére tervezett szünetet végül nem tudják megtartani. 2018 után tehát ismét nem lesznek jelen a legerősebb bajnokság játékosai.

Matty Beniers már ott volt a rigai világbajnokságon, de az NHL sztárok távolmaradása miatt az olimpia lehet a következő nagy lépés.

Fotó: AFP

Peking 2022
Sajátos felkészülési módszerrel ülne vissza Kanada a trónra női hokiban
15/01/2022 17:17
A Kicker című internetes német sportlap a Német Jégkorong Szövetség elnökét, Franz Reindlt idézi, aki egyben az IIHF Végrehajtó Bizottságának is tagja. Szerinte ezek a kétségek egyelőre eloszlottak. „A NOB és az IIHF bemutatott és tervezett intézkedései meggyőztek. Mindenki mögöttük áll” – mondta Reindl a találkozó után a dpa Hírügynökségnek. Azt is elmondta, hogy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a játékosok a lehető legkellemesebb feltételek között lehessenek Kínában, már amennyire ezt a járvány lehetővé teszi.
Az IIHF arról is tájékoztatta a közvéleményt: „folyamatos kapcsolatban áll a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a pekingi szervezőbizottsággal annak érdekében, hogy a résztvevők számára optimális feltételeket biztosítson". Az IIHF új elnöke, Luc Tardif azt is bejelentette, mindent megtesz azért, hogy a 2026-os Cortina d'Ampezzó-i téli játékokon ismét legyenek NHL-játékosok.
Forrás: Kicker
Peking 2022
Peking 2022 - Veszélyben a hokitorna!
10/01/2022 11:02
Peking 2022
Kínában az olimpia előtt az interneten népszerűsíti a jégkorongot a világszövetség
08/01/2022 15:36