Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A végső győzelemre is esélyes oroszok legyőzték az első forduló meglepetését okozó dánokat

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/02/2022 - 07:59 GMT+1

A címvédő orosz válogatott 2-0-ra legyőzte pénteken az olimpiai újonc dán csapatot a pekingi játékok férfi jégkorongtornájának második fordulójában.

A végső győzelemre is esélyes oroszok legyőzték az első forduló meglepetését okozó dánokat

Másodszorra elmaradt a dán csoda

Az első harmadban a közel tökéletes védelmi teljesítmények miatt meglehetősen eseménytelenre sikeredett, aztán a 29. percben Pavel Karnauhov a kipattanó korongot a kapuvas segítségével közelről a hálóba juttatta. Az oroszok számos emberelőnyt kaptak, de a dánok nem adták fel az addigi védekező játékukat, bíztak egy orosz megingásban. Volt is lehetőségük egyenlítésre szólóból, emberelőnyben és a végén is, amikor lehozták a kapusukat, de ekkor Kirill Szemjonov az üres dán kapuba lőtt.

Az oroszok a második mérkőzésüket is úgy nyerték meg Pekingben, hogy nem kaptak gólt, két napja Svájcot verték 1-0-ra, és akkor is Ivan Fedotov védett, azaz a CSZKA Moszkva kapusa még százszázalékos. Az első női negyeddöntőben a címvédő amerikai csapat 4-1-re verte azt a cseh válogatottat, amely két harmadig remekül helyt állt, és a kvalifikáció utolsó körében a magyarok ellen biztosította be pekingi kijutását.

Eredmények férfiak, csoportmérkőzés, 2. forduló:

B csoport: Orosz csapat-Dánia 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés