Nyílt szívműtét vár Henrik Lundqvistra, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals kapusára.

December közepén derült ki, hogy a következő szezonban szívproblémái miatt nem léphet jégre a 38 éves, olimpiai bajnok és ötkarikás ezüstérmes, valamint világbajnoki arany- és ezüstérmes, Stanley Kupa-döntős svéd kapus.
"Az elmúlt három hétben a fókusz az edzőtáborról és a következő idényről az egészségemre helyeződött át, arra, hogy mit tehetek és mit nem"
- írta hétfőn közösségi oldalán Lundqvist. Hozzáfűzte: nyitott szívműtét vár rá.
Jégkorong
Négyszeres Stanley Kupa-győztes szakember érkezik Magyarországra
08/09/2021 14:09
"Mindannyiunknak megvannak a magunk nehézségei. Pozitívnak kell maradnom és a gyógyulás útjára lépnem" - szögezte le.
A Capitals, amely két hónappal ezelőtt szerződtette a kapust, az egész jégkorong-társadalom nevében gyors felépülést kívánt a játékosnak.
Lundqvist a liga egyik legendás játékosa, már 15 idényt húzott le az NHL-ben, és eddig kizárólag a New York Rangerst erősítette, 887 mérkőzésen védett, és tagja volt a 2014-ben Stanley Kupa-döntős együttesnek. Mivel a New York-i gárda nem hosszabbított vele, a fővárosiak kivásárolták - még egy évig érvényes - szerződéséből. A Washington októberben egy évre szóló, 1,5 milliós dolláros megállapodást kötött a kapussal.
Lundqvist a 2000-es játékosbörze (draft) 205. helyén kelt el. Érdekesség, hogy Szuper Levente játékjoga ugyanezen a drafton a 116. helyen kelt el.
MTI
Jégkorong
Végét érnek a szűk esztendők a válogatott hokiban, ott lesznek az NHL játékosok a téli olimpián
03/09/2021 16:19
Jégkorong
Nem jutott ki a férfi jégkorong-válogatott az olimpiára
27/08/2021 20:45