Az NHL szívesen látná Oroszországot is a világkupa szereplői között

Bill Daly az ESPN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, bár még túl korai lenne biztosra mondani, a maga részéről azonban nagyon reméli, hogy az oroszok vk-szereplése lehetséges.
Az NHL-vezető megközelítése ellentétes a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Oroszországot illető álláspontjával, merthogy az IIHF az ukrajnai háború miatt kizárta az orosz csapatokat az általa szervezett tornákról, így a férfiválogatott már az idei vb-n sem indulhatott, és el van tiltva a 2023-as világbajnoki szerepléstől is. Ezzel szemben az orosz profi hokisok továbbra is játszhatnak NHL-es csapataikban.
NHL
Megszületett a döntés: enyhítettek az amerikaiak az oroszokkal kapcsolatban
10/05/2022 - 18:27
Az NHL szervezi - és nem az IIHF - a legjobb nemzeti válogatottakat felvonultató világkupát, amelyet legutóbb 2016-ban rendeztek meg. A 2024-est az év februárjára tervezik, amikor bő két hétre felfüggesztenék az NHL bajnoki idényét.
A hat évvel ezelőtti torontói világkupán Kanada, Csehország, Finnország, Oroszország, Svédország és az Egyesült Államok válogatottja mellett egy kanadai-amerikai, valamint egy európai U23-as vegyes csapat szerepelt.
(MTI)
Jégkorong
Saját elnökét hívja raportra a Nemzetközi Jégkorongszövetség
02/04/2022 - 07:17
NHL
Ott üthetné Putyint a hokis sztár, ahol a legjobban fáj
12/03/2022 - 15:12