Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tarol a covid az NHL-ben, sorra fújnak visszavonulót a csapatok

MTI

Publikálva 20/12/2021 - 22:09 GMT+1

NHL - Már tíz csapat leállt a koronavírus-járvány miatt

NHL-Spiele nun auch im Free-TV

Fotó: SID

A Columbus Blue Jackets, a Montreal Canadiens és a New Jersey Devils is felfüggesztette tevékenységét a koronavírus-járvány miatt, így karácsonyig már tíz csapat állt le az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A Colorado Avalanche, a Florida Panthers, a Calgary Flames, a Nashville Predators és a Boston Bruins már korábban kényszerszünetre vonult a fertőzöttek magas száma miatt, vasárnap pedig a Detroit Red Wings és a Toronto Maple Leafs kényszerült ugyanerre a lépésre. Az újabb három együttes leállásával a liga 32 résztvevőjének már több mint negyede szünetelteti a tevékenységét.
A liga a koronavírus terjedése miatt karácsonyig elhalasztotta a határokon átnyúló mérkőzéseket - azaz amikor amerikai csapat kanadaival találkozik -, így immár 43 meccset maradt vagy marad el. Ez egyre valószínűtlenebbé teszi, hogy az NHL elengedi játékosait a pekingi téli olimpiára, amelyet februárban, Pekingben rendeznek. A ligának és a játékosszövetségnek január 10-éig van lehetősége visszalépni az ötkarikás szerepléstől, amennyiben a pandémia miatt annyi meccset kellene pótolni, hogy az a februári leállás mellett már nem lenne megvalósítható.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés