A Columbus Blue Jackets, a Montreal Canadiens és a New Jersey Devils is felfüggesztette tevékenységét a koronavírus-járvány miatt, így karácsonyig már tíz csapat állt le az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A Colorado Avalanche, a Florida Panthers, a Calgary Flames, a Nashville Predators és a Boston Bruins már korábban kényszerszünetre vonult a fertőzöttek magas száma miatt, vasárnap pedig a Detroit Red Wings és a Toronto Maple Leafs kényszerült ugyanerre a lépésre. Az újabb három együttes leállásával a liga 32 résztvevőjének már több mint negyede szünetelteti a tevékenységét.
NHL
A legmagasabb és a legidősebb - az NHL óriása még nem tett pontot a karrierje végére
13 ÓRÁJA
A liga a koronavírus terjedése miatt karácsonyig elhalasztotta a határokon átnyúló mérkőzéseket - azaz amikor amerikai csapat kanadaival találkozik -, így immár 43 meccset maradt vagy marad el. Ez egyre valószínűtlenebbé teszi, hogy az NHL elengedi játékosait a pekingi téli olimpiára, amelyet februárban, Pekingben rendeznek. A ligának és a játékosszövetségnek január 10-éig van lehetősége visszalépni az ötkarikás szerepléstől, amennyiben a pandémia miatt annyi meccset kellene pótolni, hogy az a februári leállás mellett már nem lenne megvalósítható.
NHL
A kétszeres címvédő Tampa szépített a Stanley-kupa-döntőben
21/06/2022 07:30
NHL
A Colorado Avalanche lemosta a Tampa Bayt, 2-0-ra megy a Stanley-kupa-döntőben
19/06/2022 08:26