Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Négy meccsel a visszatérése után visszavonult Tuukka Rask

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/02/2022 - 07:29 GMT+1

Bejelentette visszavonulását szerdán Tuukka Rask, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Boston Bruins 34 éves kapusa.

Tuukka Rask

Fotó: SID

Visszavonult a finn sztárkapus

"Ez az a nap, ami azt reméltem, sosem jön el. Az elmúlt hetekben rájöttem, a testem már nem úgy reagál, ahogy kellene ahhoz, hogy azon a szinten játsszak, amit elvárok magamtól, illetve amit a csapattársaim és a Bruins szurkolói érdemelnek" - mondta a 34 éves Tuukka Rask. A finn játékos egész NHL-es pályafutását a Bostonnál töltötte, amely 2005-ben választotta ki őt a drafton az első körben, a 21. helyen.

Még cserekapusként Stanley Kupát nyert 2011-ben az együttessel. 2012ben nevezte ki kezdő kapussá a Bruins és sztárrá nőtte ki magát a posztján, kétszer szerepelt az All Star-gálán, 2014-ben pedig kiérdemelte a legjobb kapusnak járó Vezina-trófeát is. Összesen 308 győzelem részese volt, amellyel klubrekorder, pályafutása során 14 345 lövést védett, a hatékonysága pedig 92,1 százalékos. Mérkőzésenkénti kapott gólátlaga pedig 2,28.
Rask megpróbált visszatérni egy utolsó szezonra a nyári csípőműtétje után, január 14-én ráadásul sikerrel debütált a szezonban, de a következő három mérkőzésén 12 gólt kapott, összességében pedig 90 lövésből 14 gólt engedett.

Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés