Még ugyan csak három hét telt el az alapszakasz kezdete óta, de már kezd körvonalazódni, mely csapatok fognak a rájátszásért küzdeni és melyek a minél előkelőbb draft pozíciókért.
Keleti-főcsoport
Keleten továbbra is Montréal Canadiens rendelkezik a legjobb mérleggel - 10 mérkőzésből 8 győzelem és 2 rendes játékidőbeli vereség - őket követi Tampa Bay és a New York Islanders. Igaz, hogy még csak a szezon elején járunk, de ahogy most kinéz a főcsoport és az azon belüli két divízió állása, nagyon szoros küzdelmekre számíthatunk a szezon további szakaszában a rájátszást érő helyekért. Két csapatot azonban már nyugodtan kizárhatunk ebből a küzdelemből. Idén biztosan nem fog bejutni a rájátszásba a Buffalo Sabres és a Carolina Hurricanes. Előbbi 10 mérkőzéséből mindössze 2-t tudott megnyerni, utóbbinak pedig még a győzelem se jött össze az idei szezonban. A Carolinanak, ahogy már korábbi cikkünkben is írtuk, meghatározó játékosai sérültek, igaz, a mai nap folyamán már visszatérhetett kapitányuk, Eric Staal, aki rögtön adott is egy gólpasszt, de győzelemre ő se tudta vezetni csapatát. Persze, ami kési nem múlik.
NHL
Detroiti legendák kerülnek be a hokis Hírességek Csarnokába
30/06/2015 09:22
A Buffalo gyenge szereplését azonban sérülésekkel se lehet magyarázni, hiszen egy kulcsjátékosuk se sérült, csak egyszerűen ezzel a kerettel ennyire képesek. A csapat támadó szekciójának annyira nem megy, hogy eddig 10 mérkőzésen mindösszesen 11 gólt sikerült szerezniük, ami jégkorongban nem valami fényes teljesítmény. A mai nap során pedig sikerült előrukkolniuk szezonbeli „legjobb” teljesítményükkel, ugyanis a Toronto ellen mindössze 10-szer lőttek kapura, amiből egy gól se született.
Ez a két csapat valószínűleg nagy harcot fog vívni egymással a minél előkelőbb draft helyért, és ha valóban így fognak tenni, lehet jól is teszik, hiszen a 2015-ös drafton Connor McDavid és Jack Eichel személyében két roppant tehetséges srác fog elkelni az első két helyen.

Góloknak örülhettek, győzelemnek még nem a Carolina játékosai

Fotó: Eurosport

Nyugati-főcsoport
Nyugaton az Anaheim Ducks vezet, akik a Montréalhoz hasonlóan 8-2-es mérleggel állnak. Őket követi a Los Angeles és a San Jose. A szezonban eddig az Anaheim rendelkezik a leghosszabb győzelmi szériával, ugyanis sikerült hét mérkőzést is nyerniük zsinórban, amit a San Jose szakított meg vasárnap. Az a San Jose, aki egy nappal korábban kikapott a Buffalotól. Ebből is látszik, hogy egy mérkőzésen, bárki bárkit leverhet.
A főcsoportból talán csak a Coloradót kell kiemelni az elvártnál gyengébb teljesítménye miatt. A denveri csapatnak nem sikerült megismételni tavalyi nagyszerű rajtját, hiszen eddig mindössze 2 mérkőzést tudtak nyerni 10 lejátszott találkozójukból. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy 8 vereségükből 3-at hosszabbításban, 1-et pedig büntetőket követően szenvedtek el.
Sérülések
Sajnos nem tud eltelni egy hét se újabb sérülések nélkül. Összegyűjtöttük kikre nem számíthatnak csapataik a közeljövőben:
  • A Boston Bruins csapatkapitánya, Zdeno Chara 4-6 hétre dőlt ki a sorból, miután a John Tavares-zel való ütközésének köszönhetően megsérült a térde. A szlovák védő sérülése nagy veszteség a Bostonnak, akik amúgy se kezdték valami fényesen a szezont.
  • Sokakat a Calgary Flames szezonkezdése meglepetésként ért, hiszen eddig kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak, amely csatáruknak, Mason Raymondnak is nagyban köszönhető volt. Raymond 10 mérkőzésen 5 gólt szerzett, most azonban pár hetes pihenő vár újonnan összeszedett vállsérülésének hála.
  • A Columbusnál az elmúlt napok az ujjtörésekről szóltak. Először a csapat elsőszámú kapusa, Sergei Bobrovsky törte el az ujját a csapat edzésén, majd a ma hajnali mérkőzésen védőjük, James Wisniewski is törött ujjal távozott a jégről. Mindketten 1-2 hetes kihagyásra számíthatnak.
  • Az ujjtörések mellett a kéztörések is előfordultak a múlt hét folyamán. Az Anaheim Ducks védője, Ben Lovejoy a Joe Pavelskivel való bunyója közben törte el a kezét, míg a New York Islanders csatára Josh Bailey a múlt hét csütörtöki mérkőzésükön. Mindkét játékosra többhetes pihenő vár.
Végezetül, ahogy már megszokhattátok összegyűjtöttük az elmúlt hét legszebb jeleneteit:
A szerdai, a csütörtöki, a pénteki, a szombati, a vasárnapi, a hétfői és a keddi játéknap öt legszebb megmozdulása.
NHL
Nincs meglepetés: McDavid az 1/1-es
27/06/2015 10:15
NHL
Price tarolt az NHL díjátadóján
25/06/2015 09:46