Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az idei drafton 1/1-esként választott Aaron Ekblad agyrázkódást szenvedett egy junior bemutató mérkőzésen. Azóta a fiatal védő állapota jelentősen javult: „Az agyrázkódás már a múlté, jól érzem magam. Ezen a héten már rendesen korcsolyáztam és edzettem. Próbálok visszatérni a normális kerékvágásba, hogy játékra alkalmas legyek. A jeges foglalkozásokat leszámítva, most még csak kisebb edzéseket végzek, fokozatosan próbálok visszatérni az agyrázkódást megelőző szintre.”- mondta Ekblad. A játékost, sérülését követően, a Florida Panthers orvosai is megkeresték, hogy folyamatosan értesüljenek fiatal hátvédjük egészségügyi állapotáról. „A csapat orvosai igyekeztek megtudni, hogyan érzem magam. Minden nap kapcsolatba léptünk egymással, én pedig próbáltam elmondani a legújabb fejleményeket és a tüneteimet.”- nyilatkozta Ekblad. A tehetséges védő javulását látva, minden bizonnyal már az előszezon mérkőzésein is találkozhatunk vele.
Ami a kapusokat illeti, Marc-Andre Fleury szeretné az egész karrierjét a Pittsburghben eltölteni, Craig Anderson hosszabbított az Ottawa csapatával, Ben Bishop pedig egyre jobban érzi magát sérülését követően. Fleurynek ugyan a 2014-15-ös szezon végén lejár a szerződése és az idény kezdetéig nem is fognak új szerződést kötni a Penguinsszel, azonban szeretné jelenlegi klubjában folytatni pályafutását. „Marc-Andre (Fleury) szereti Pittsburgh városát és a Penguinst is. Pingvin akar maradni a karrierje hátralévő részében.”- nyilatkozta Allan Walsh, Fleury ügynöke. „Az én nézőpontomból ő a mi kapusunk és miért ne maradhatna az még jó sokáig? Szerintem az egyik legtehetségesebb kapus az egész ligában. Azonban nem sürget az idő, hogy új szerződést kössek vele.”- mondta ezt már Jim Rutherford, a Penguins általános igazgatója. Ezzel Flueryék is tisztában vannak, sőt ugyanazon az állásponton vannak, mint Rutherford. „Mi is ugyanazon az oldalon állunk és ebből nem kell semmilyen következtetést levonni. Ha mindkét fél részéről mutatkozik hajlandóság az új szerződés megkötésére, akkor leülünk tárgyalni, de addig Marc-Andre csak a következő szezonra szeretne koncentrálni és így is fog tenni.” – mondta Walsh. Rutherford érthető okokból vár ki, hiszen Fleury nem számít a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó kapusok táborába, és ha a következő alapszakaszban és a rájátszásban - mert minden bizonnyal bejutnak a playoffba - nem nyújt egyenletesen jó teljesítményt, akkor akár meg is válhatnak tőle.
Fleuryvel ellentétben Craig Anderson meghosszabbította szerződését. Anderson 3 éves szerződést kötött az Ottawa Senatorsszal, amely a 2015-16-os szezonban lép érvénybe, hiszen a kapus érvényes szerződéssel rendelkezik a következő idényre. A szerződés első két évében 4.75 millió dollár, míg a kontraktus utolsó évében 3.1 millió dollár üti a markát a 33 éves amerikai hálóőrnek. A Senators július végén hosszabbított szerződést másik kapusával, Robin Lehnerrel is. A csapat vezetői azt remélik, hogy a több rutinnal rendelkező Anderson hasznos tanácsokkal tudja a továbbiakban is ellátni a 23 éves Lehnert, és a harc az elsőszámú kapuspozícióért jobb teljesítményre ösztönzi őket.
NHL
Detroiti legendák kerülnek be a hokis Hírességek Csarnokába
30/06/2015 09:22

Detroit Red Wings v Tampa Bay Lightning

Fotó: Eurosport

Az Ottawa divízió-ellenfelénél, a Tampa Bay Lightningnál abban reménykednek, hogy a csapat elsőszámú hálóőre, a 26 éves Ben Bishop 100%-os állapotban lesz a szezon kezdetekor. Bishopnak, aki a tavalyi szezonban a 3. helyen végzett az év kapusa díj választáson (Vezina Trophy), több sérüléssel is szembe kellett nézni az elmúlt idényben. A januári Edmonton elleni mérkőzés előtti bemelegítés alatt megsérült a csuklója, majd az alapszakasz végén, április 8-án, a Toronto Maple Leafs elleni összecsapáson egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően kificamította a könyökét, ami a szezon végét jelentette számára. A rájátszásban nélküle felálló Tampa Bayt a Montreal Canadiens az első körben kisöpörte. Bishop azóta átesett egy csuklóműtéten és próbálja magát 100%-os állapotba feltornázni. „A könyököm már meggyógyult és újra 100%-os. Ami a csuklómat illeti, az elmúlt hetekben kezdtem újra korcsolyázni és a botos kesztyűt használni. A botos alá tettünk egy párnát, egy tömést, hogy elnyerjen valamennyi ütést az odaérkező lövések védésekor. Voltam lent Tampában az edzőkkel és a felszerelésekért felelős srácokkal, hogy kitaláljunk egy olyan botos kesztyűt, amelyekkel tudok edzeni a következő hónapban. Egyre több lövést kapok és egyre jobb a csuklóm is. Még ugyan nem 100%-os, de a szezon kezdetére remélhetőleg ahhoz közeli állapotban lesz.” – nyilatkozta Bishop.
Végezetül egy hír Daniel Alfredssonról, a svédek nagy öregjéről, aki ugyanis vissza akar térni még egy szezon erejéig a Detroit csapatához. A Detroit Red Wings általános igazgatóját, Ken Hollandot egy helyi újság kérdezte a 41 éves csatárral kapcsolatban, aki a következőt válaszolta: „Körülbelül egy hónapja beszéltem vele utoljára. Keményen edz. Azért edz, hogy játszhasson, mert játszani akar. Amikor utoljára beszéltem vele azt mondta, jól érzi magát. Szeretne még egy évet játszani, és nálunk akar játszani, de csak akkor, ha úgy érzi a csapat hasznára tud válni.” Minden valószínűség szerint a végleges döntésre szeptember 18-áig várnunk kell, ugyanis akkor kezdődik a Detroit edzőtábora.
NHL
Nincs meglepetés: McDavid az 1/1-es
27/06/2015 10:15
NHL
Price tarolt az NHL díjátadóján
25/06/2015 09:46