Egy kisebb szünet után ismételten jelentkezünk híreinkkel az NHL világából. Ezúttal szó esik a legutóbbi Stanley Kupa győztesről és a tavalyi, illetve három évvel ezelőtti döntősről is.
Los Angeles Kings
A csapat elsőszámú kapusa, Jonathan Quick a nyáron csuklóműtéten esett át. A 28 éves amerikai kapus egyre jobb formában érzi magát műtétjét követően és szeretne már az előszezonban is pályára lépni. „Jó úton haladok. Minden nap egyre jobban érzem magam. Az a célom, hogy az előszezonban egy vagy két mérkőzésen pályára léphessek, aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.” – nyilatkozta Quick.
NHL
Detroiti legendák kerülnek be a hokis Hírességek Csarnokába
30/06/2015 09:22
Minnesota Wild
Sikerült a vezetőségnek megegyeznie Darcy Kuemperrel, akivel 2 éves szerződést kötöttek. A 2014-15-ös szezonban a fiatal hálóőr 1 millió dollárt, míg a 2015-16-os idényben 1.5 millió dollárt fog keresni. A 24 éves kanadai kapus a tavalyi sikeres szezonját követően egy egyirányú szerződést szeretett volna kiharcolni magának, amely végül össze is jött, többek között Josh Hardingnak köszönhetően. Harding ugyanis eltörte a bokáját, ráadásul nem jégkorongozással kapcsolatos tevékenység során, ami miatt a klub eltiltotta. Az eltiltás következtében, amíg Harding nem épül fel, nem kap fizetést a Wildtól és a szerződése sem számít bele a fizetési sapkába.
Montreal Canadiens
A csapat dán csatára, Lars Eller kisebb sérüléssel bajlódik. Szerencsére a sérülés nem súlyos és a 25 éves játékos, aki a tavalyi szezonban 77 mérkőzésen 26 pontot szerzett, már akár a hétvégén elkezdheti az edzéseket, az alapszakasz kezdetére pedig teljesen rendbe is jöhet.
Nashville Predators
Megsérült a csapat edzésén Viktor Stalberg. A 28 éves svéd csatár, akinek a tavalyi szezonja igencsak feledhetőre sikerült (70 mérkőzésen 18 pont), 2-4 hetes kihagyásra számíthat.
New Jersey Devils
Scott Gomez, aki csapat edzőtáborában vesz részt – a Devilsben kezdte meg NHL-es pályafutását 1999-ben és egészen 2007-ig őket erősítette – úgy érzi, még mindig eredményes játékos tud lenni, ha megkapja a bizalmat és reméli, hogy a Devils még az alapszakasz kezdete előtt megkeresi őt egy szerződési ajánlattal. „Mindig is egy playmaker voltam. Az utóbbi években igaz, hogy visszaesett a ponttermelésem, de leginkább azért, mert ha 6 perceket játszol egy mérkőzésen olyanokkal egy sorban, akik nem a góllövésekről híresek, úgy nehezen megy a pontgyártás. De rendben van ez is. Én bárhol játszom egy csapatban, de nekem ne mondják, hogy már nem vagyok ugyanaz a játékos, aki korábban voltam, csak mert nem szerzek annyi pontot.” - válaszolta Gomez a visszaeső ponttermelését firtató kérdésekre. A 35 éves csatár arra is kitért milyen érzés visszatérni régi csapatához: „Olyan, mintha újra újonc lennék. Jó megint a környéken lenni, sok emberrel találkoztam már a csapat vezetéséből, alkalmazottjaival és nem is változott sok minden mióta távoztam.”

Scott Gomez (balra) és Claude Lemieux ünnepli a Devils Stanley Kupa győzelmét 2000-ben

Fotó: Eurosport

New York Islanders
John Tavares sikeresen felépült térdficamából, amely arra késztette az Islanders csapatkapitányát, hogy kihagyja a tavalyi alapszakasz utolsó 22 mérkőzését. A 24 éves kanadai center már pályára is lépett az előszezonban és további felkészülési mérkőzéseken is szeretne szerepelni: „Azt hiszem a szokásos három meccsemet lejátszom az előszezonban, de lehet négy is lesz belőle most. Egy extra mérkőzés nem fog problémát jelenteni számomra. Örültem, hogy újra pályára léphettem. Ugyan, csak a (hétfői) mérkőzés második felére sikerült megtalálni a ritmusomat, de szívesen játszottam volna tovább a meccset.”
Egy rövid interjú az Islanders kapitányával az előttünk álló idényről:
Tavares mellett a védő, Lubomir Visnovsky is újra egészséges, és már több előszezon mérkőzésen is pályára léphetett, miután a tavalyi alapszakaszból 58 mérkőzést kellett kihagynia agyrázkódás miatt.
New York Rangers
Ahogyan arról már korábban a híreinkben is beszámoltunk, Derek Stepan 4-6 hétre kidőlt szárkapocscsont-törés következtében. Stepan így kénytelen lesz kihagyni az alapszakasz elejét, amely azt jelenti számára, hogy a 2010-es bemutatkozása óta először nem fog pályára lépni egy alapszakasz mérkőzésen.
Ottawa Senators
Alex Chiasson, a csapat nyári szerzeménye igyekszik élni az új lehetőséggel: „Úgy érzem a klubváltás nagy lehetőséget adott számomra, hogy a játékomat a következő szintre emeljem. Ha itt ülők és azon kezdek el gondolkozni, hogy hogyan lehetek olyan, mint Spezza, akkor abból nem fogok hasznot húzni. Itt az esély számomra, hogy igazán hozzájáruljak a csapat eredményességéhez és kulcsjátékossá lépjek elő. Ez mind rajtam áll. Úgy érzem, készen állok rá. Egész nyáron keményen dolgoztam, hogy fejlesszem játékom gyengébb pontjait.” Chiasson annak is örül, hogy Dallas után egy kanadai csapatban bizonyíthat: „Egy quebeci gyereknek egy kanadai csapatban játszani olyan, mintha az egyik gyerekkori álma valósult volna meg. Egy picit ugyan idegessé tesz, de ez az idegesség nem feltétlenül rossz dolog.”
NHL
Nincs meglepetés: McDavid az 1/1-es
27/06/2015 10:15
NHL
Price tarolt az NHL díjátadóján
25/06/2015 09:46