Az elmúlt hetekben sok NHL-lel kapcsolatos hírrel adósak maradtunk, így igyekszünk most ezt bepótolni. Összegyűjtöttük az elmúlt hetek, napok legfontosabb eseményeit, mindezt csapatokra lebontva:
Anaheim Ducks
Csütörtökön jelent meg Teemu Selänne életrajzi könyve Finnországban, amely a „Teemu” címet kapta. Selänne könyvében kitér az Anaheim Ducks vezetőedzőjével, Bruce Boudreauval való kapcsolatára is. A finn játékos elmondása szerint jó esély lett volna arra, hogy még ne vonuljon vissza, ha nem Boudreau irányítaná a csapatot. Selänne a tavalyi rájátszásban került kisebb összetűzésbe az edzőjével, amikor a Dallas elleni negyedik találkozón nem szerepeltette őt, miközben egészséges volt. Ekkor telt be a pohár a csatárnál, aki kérdőre vonta edzőjét a kevesebb játéklehetőség miatt. Boudreau a téli olimpia után megígérte játékosának, hogy több játéklehetőséget fog kapni, azonban nem így történt. A finn klasszis több időt szeretett volna a jégen tölteni kettős emberelőnyökben és 4 a 4 elleni szituációkban is. „Annyira vagy jó, amennyire az edződ akarja. Ha más edzője lenne a csapatnak, még mindig játszanák. Rossz lett volna, ha megnyerjük a Stanley Kupát egy olyan edzővel, mint Boudreau.”- írja Selänne könyvében. Boudreau időközben meghosszabbította szerződését a Ducks csapatával, így 2017-ig ő lesz a csapat vezetőedzője, ha nem menesztik korábban. Selanne 8-as mezének visszavonultatására pedig január 11-én kerül sor a Honda Centerben.
NHL
Detroiti legendák kerülnek be a hokis Hírességek Csarnokába
30/06/2015 09:22
Arizona Coyotes
A Coyotesnál mindenki egészségesen vágott neki a tegnap kezdődő edzőtábornak, ezt Don Maloney, a csapat általános igazgatója nyilatkozta: „Mindenki 100%-os állapotban van. Nincs semmilyen problémánk jelenleg, ami mindig fontos az edzőtáborok megkezdésekor. Azok a játékosok, akik a tavalyi szezont sérüléssel fejezték be, jól érzik magukat.” Ez a 100%-os állapot igaz a csapat elsőszámú kapusára, Mike Smithre is, aki még március 24-én szenvedett sérülést. A hálóőr jobb térdében elszakadt a belső-oldalszalag, ami miatt kénytelen volt kihagyni a szezon hátralévő részét. „Nagyon jól érzem magam jelenleg. Már egy hónappal a szezon befejezte után is teljesen rendben voltam. A sérülés természetesen sok fájdalommal járt, és amikor elkezdtem újra korcsolyázni az se volt a legkellemesebb érzés. A sérülésnek köszönhetően mindig lesznek kisebb kellemetlen érzések, de semmi olyan, ami káros lenne hosszútávon.”- nyilatkozta a kapus.
Boston Bruins
Szerződést hosszabbítottak David Krejcivel, a cseh centerükkel. Az új szerződés értelmében Krejci 2021-ig marad a Bruins játékosa és átlagban évi 7,25 millió dollárt fog keresni a 2015-16-os szezontól. A szerződés azt is tartalmazza, hogy Krejci beleegyezése nélkül nem tudják elcserélni őt 2019-ig, míg 2019-től egy módosított  NTC (no trade clause) lép érvénybe a szerződésében. A cseh játékos a Boston legeredményesebb játékosa volt a tavalyi alapszakaszban, 80 mérkőzésen 69 pontot szorgoskodott össze (19 gól, 50 gólpassz).
Reilly Smith és Torey Krug azonban még mindig szerződés nélkül áll. A Bruins két korlátozott szabadügynöke nem tudott megegyezni a klubbal köszönhetően annak, hogy a csapatnak nincs nagy mozgástere a fizetési sapka miatt. Ahhoz, hogy a játékosok fizetési igényének megfelelő összeget tudjon ajánlani a klub, minden bizonnyal egy vagy két játékos elcserélésére lesz szükségük. Ha ez megtörténik - a hírek arról szólnak, hogy Johnny Boychuk lehet az áldozat - akkor valószínűleg rövid időn belül meg fognak köttetni az üzletek, hiszen a játékosok is maradni szeretnének és a csapat általános igazgatójának is az a szándéka, hogy a két fiatal játékos a továbbiakban is a Bostont erősítse.
További hír még a csapattal kapcsolatban, hogy Simon Gagne és Ville Leino is velük kezdte meg az edzőtábort, azt remélve, hogy sikerül egy-egy helyet kiharcolniuk a Boston keretében.

David Krejci (46) és Torey Krug (47

Fotó: Eurosport

Buffalo Sabres
A Sabres háza táján az elmúlt hetekben nem sok minden történt. A nyáron igazolt új játékosok, mint például Josh Gorges és Brian Gionta igyekeznek beépülni a csapatba, míg a 2009-10-es szezonban a legjobb újoncnak választott Tyler Myers próbál nem foglalkozni azokkal a pletykákkal, amelyek a távozásával foglalkoznak és igyekszik csak a játékra koncentrálni. „Az egész nyáron arra koncentráltam, hogy jobban hasznára lehessek a Buffalónak. Ha valamikor arról értesítenek majd, hogy nem vagyok többé tagja a Sabres keretének, akkor természetesen ez a gondolkodásom meg fog változni. Most azonban „szablyás” vagyok és az is akarok maradni.”- nyilatkozta a fiatal védő. Nyáron Myers és Gorges együtt készültek és utóbbi szívesen egy védőpárost is alkotna a fiatalabb bekkel. „Sokat beszéltünk erről a nyáron. Szerintem nagyszerű lenne, hiszen jól ki tudnánk egészíteni egymást, ráadásul különböző kezesek is vagyunk.”- nyilatkozta Gorges.
Calgary Flames
A csapat rutinos védője, Dennis Wideman sikeresen felépült nyaksérüléséből, amely arra kényszerítette őt, hogy a tavalyi szezon utolsó 20 mérkőzését hagyja ki. Wideman a tavalyi sérülésekkel tűzdelt szezonjában 46 mérkőzésén 21 pontot szerzett.
A csapat új kapusa, Jonas Hiller, akit az Anaheim Duckstól igazoltak, nem lepődött meg Teemu Selänne kritikáin Bruce Boudreauval kapcsolatban, hiszen ő is azok közé tartozott, akik kevesebb lehetőséghez jutottak. „Azt hiszem az edző döntése, hogy ki játszik és ki nem. Én nem voltam az, akit sokszor szívesen a pályára küldött, és ez a nehéz a kapuséletben, hiszen csak egy ember van a jégen, és ha az edző nem szurkol neked, nem támogat, akkor nehéz a legjobbadat nyújtani.”- nyilatkozta a kapus.
Carolina Hurricanes
A vezetőedző, Bill Peters azon gondolkozik, hogy a Staal-fivéreket, Jordant és Ericet egy sorban játszassa-e. Mindkét Staalnak a tavalyi szezon nem sikerült a legjobban, így érthető, hogy a csapat vezetőedzője új sorösszetételeken töri a fejét.
NHL
Nincs meglepetés: McDavid az 1/1-es
27/06/2015 10:15
NHL
Price tarolt az NHL díjátadóján
25/06/2015 09:46