A jelenleg szerződés nélkül álló Martin Brodeur kész akár szeptember végéig várni döntése meghozatalában. Azaz, hogy folytassa-e pályafutását még 1 évig, vagy inkább vonuljon vissza. A 43 éves kapus, aki csúcstartó az NHL-ben mind a győztes alapszakasz mérkőzéseket, mind az elért shutoutokat (kapott gól nélküli mérkőzések) tekintve - előbbiből 668 mérkőzéssel, utóbbiból pedig 124-gyel rendelkezik - a Le Journal de Montréalnak nyilatkozott jelenlegi helyzetéről és a jövőjéről.
„Voltak olyan csapatok, amelyek már július elején érdeklődtek irántam és készek lettek volna leigazolni, de ezeknek a csapatoknak az érdeklődései nem csigáztak fel, ugyanis egy olyan együttesben szeretnék játszani, amelynek reális esélye van megnyerni a Stanley-kupát. Ha lehet, még mindig első számú kapusként szeretnék játszani, de az se zavarna, ha csak 20-25 mérkőzésen léphetnék pályára egy „nyerő” csapatban” - mondta a kiváló hálóőr.
A 42 éves kapus a montreali újság azon kérdésére is válaszolt, hogy befejezné-e szülővárosa csapatában a pályafutását, azaz a Montreal Canadiensben: „Az igaz, hogy a Canadiens azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek sokáig menetelhetnek a rájátszásban, de meg lennék lepődve, ha szerződést ajánlanának. Carey Price az első számú kapusuk, mögötte pedig ott van Peter Budaj és Dustin Tokarski is. Ha azonban mégis megkeresne a Montreal vezetősége, szó nélkül aláírnék.”
NHL
Detroiti legendák kerülnek be a hokis Hírességek Csarnokába
30/06/2015 09:22
Brodeur nem határolódik el egy Nyugati csapatba való igazolástól sem, még ha egész karrierjét Keleten, a New Jersey Devilsben töltötte is. Az interjúban elmondta, Nyugatról leginkább két csapat vonzza, mégpedig a St. Louis Blues és az Anaheim Ducks. „Szerettem Keleten játszani, de nem lennék ellene, ha Nyugati csapatban kellene lezárnom a pályafutásomat. Legalább kevesebbet játszanék a Devils ellen.”

Fotó: Eurosport

A hálóőr jelenleg New Jerseyben edz és próbálja magát formában tartani. „Motiváció szempontjából ez egy nagy kihívás számomra, hiszen nem tudom, mit fog hozni a jövő. Próbálok türelmes lenni, az edzőtáborok során és az előszezon mérkőzésein rengeteg dolog történhet. Sérülhetnek meg játékosok, a fiatalabb játékosok nem felelnek meg az elvárásoknak… Az én döntésem, hogy megvárom a szeptember végét. Ha akartam volna, már NHL-es szerződéssel rendelkezhetnék. Egy olyan csapatot szeretnék találni, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy a karrieremet szépen fejezzem be.”
Ha Brodeur a visszavonulás mellett dönt, akkor akár vissza is térhet a Devils csapatához, ugyanis Lou Lamoriello, a csapat elnöke és általános igazgatója tárt karokkal várja a csapat menedzsmentjében. „Vár egy állás rám a Devilsben, és nem is lehetne jobb tanárom, mint Lou Lamoriello. Lehetőségem lenne egy évig Lou mellett dolgozni, mindeközben megtanulhatnám, hogyan is kell irányítani egy csapatot. Azonban a visszavonulásom után szünetet szeretnék tartani és több időt szentelni a családomnak. Mérlegelni fogom az érveket és ellenérveket, mert a jégkorongtól se szeretnék eltávolodni.”
A legújabb hírek arról szólnak, hogy a Montreal Canadiens vezetősége felvette a kapcsolatot Pat Brissonnal, Brodeur ügynökével. Mindezt Vincent Damphousse, a Montreal Canadiens korábbi kapitánya mondta az RDS-en.  Damphousse azt is hozzátette, ha sikerül megegyezniük Brodeurral, akkor Budajt elcserélik a kanadaiak. Brodeurnak így megadathat, hogy szülővárosában fejezze be pályafutását.
NHL
Nincs meglepetés: McDavid az 1/1-es
27/06/2015 10:15
NHL
Price tarolt az NHL díjátadóján
25/06/2015 09:46