Csütörtök éjjel rendezték az NHL keleti főcsoport-döntőjének hatodik mérkőzését a New York-i Madison Square Gardenben, a házigazda Rangers 3-2-es előnnyel várta a Montréal Canadiens elleni párharc folytatását. Az előző mérkőzést óriási fordulatok és domináló támadójáték jellemezte, ezzel teljesen ellentétes játékot hozott a hatodik összecsapás.
Hazai oldalon természetesen ismét Henrik Lundqvist állt a kapuban, azok után, hogy az ötödik mérkőzés során lecserélték őt, hiszen a svédnek parádés mérlege van hazai, és párharc-eldöntő mérkőzéseken is. A túloldalon Price továbbra is sérült, így az újonc Dustin Tokarskira várt a feladat, hogy hetedik meccshez segítse az utoljára 21 éve döntőbe jutott Canadienst. Szükség is volt a fiatal kapus jó teljesítményére, a Rangers ugyanis jóval többet próbálkozott a mérkőzés során a gólszerzéssel, Tokarski pedig nagyrészt állta a sarat. A nap védése mégsem az ő nevéhez fűződött, 5 perccel a második harmad vége előtt Lundqvist egy felpattanó korongot a botos kesztyűjével, akrobatikus mozdulattal ütött ki a kapu torkából.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
Néhány perccel később a társak góllal hálálták meg Lundqvist bravúrját, egy kapu mögül visszaütött korongot Dominic Moore pofozott a kapuba.
Azt gondolná az ember, hogy az első két harmadban mindössze 13 kapuralövést jegyző Canadiens fejét vesztve rohamozta a záró játékrészben Lundqvist kapuját, ám ez nagyon messze áll attól, ami valójában történt. Az első lövés a 10. percben érkezett a Montréal részéről, az is egy 30 méterről kapura emelt korong volt. A kiesés veszélyétől fenyegetett kanadai csapat 5, azaz öt (!!) lövéssel próbálkozott a harmadik harmadban (Lundqvist mindet védte), míg a Rangers 13-szor próbálta meg növelni az előnyét, ám Tokarski remek védéseinek köszönhetően egészen a hajráig izgalmas maradt a mérkőzés. Az újonc végül 31 lövéssel zárt.

Tokarski remek védései tartották meccsben a Montréalt

Fotó: Eurosport

1-0-s győzelmének köszönhetően 20 év után került be a Stanley-kupa döntőjébe a New York Rangers, amely legutóbb meg is nyerte a finálét. Montréalban, és egész Kanadában, pedig tovább lehet várni az újabb győzelemre, 1993 óta nem tudott kanadai csapat Stanley-kupát nyerni.
A Rangers számára szerdán folytatódik a rájátszás, ekkor kezdődik ugyanis a döntő, amelyben biztosan a nyugati főcsoport győztese rendelkezik majd pályaelőnnyel, ugyanis mind a Los Angeles Kings, mind a Chicago Blackhawks több pontot szerzett az alapszakaszban a Rangersnél. De amíg Lundqvist a fentiekhez hasonló dolgokat művel, addig nyugodtak lehetnek a "Parkőrök" szurkolói.
Bónuszként még egy mókás jelenet a svéd kapustól:
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54