A Montreal Canadiens a hazai pályán 7-2-re elveszített első mérkőzés után érthető okok miatt rendkívüli tempóban kezdte meg az NHL rájátszás keleti konferenciadöntőjének második összecsapását a vendég New York Rangers ellen. De a visszavágás nem sikerült. Az ok pedig egyszerű.
"Henrik Lundqvist. Lundqvist egyszerűen fenomenális, zseniális volt. Ellopta tőlünk a meccset"
. - utalt Michel Therrien, a Montreal edzője a New York Rangers svéd kapusának tegnapi teljesítményére.
Hiába lőtt sokkal többet kapura a kanadai csapat, Lundqvist egyszerűen lezárta az utat a hálóba, 40 védést jegyezve a mérkőzésen.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
"12
"- válaszolt Rick Nash, a Rangers csatára arra a kérdésre, hogy miként értékeli kapusuk teljesítményét egy egytől tízig terjedő skálán.
A találkozó hetedik percében ugyan a Canadiens került előnybe Max Pacioretti révén, de a Rangers 17 másodperccel később már válaszolt is Ryan McDonagh góljával. Rick Nash még az első harmadban megszerezte a vezetést a Rangersnek, melyet emberelőnyben Martin St. Louis növelt a második játékrészben.
A harmadik játékrészt pedig kis túlzással egymaga megoldotta Lundqvist.
Több gól nem esett a meccsen, a 3-1-es győzelemmel a Rangers hatalmas lépést tett a döntő felé, ugyanis a sorozat következő két találkozóját a Madison Square Garden-ben, hazai pályán játszhatja.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54