Csütörtök hajnalban megkezdődött a szezon utolsó párharca az NHL rájátszásában, a Stanley-kupa döntőbe a Los Angeles Kings és a New York Rangers került.
A mérkőzés előtt egy olyan játékos dobta be a korongot, aki mindkét csapatban megfordult, de mezszámát az összes többinél is visszavonultatták: Wayne Gretzky!
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
A 14. percben a vendég Rangers szerezte meg a döntő első gólját, a rájátszás során remekül játszó Doughty adott el egy korongot a Rangers harmadában, Benoit Pouliot egyedül léphetett ki, és a botos alsó sarokba lőtte a korongot. Kevesebb, mint két perc múlva Carl Hagelin korcsolyázta le Voynovot emberhátrányban, de a gólhoz az is kellett, hogy a korong a kapus Quickről Voynov korcsolyájára pattanjon, és onnan a kapuba csússzon, 2-0-ra vezetett a Rangers. Újabb két és fél perc elteltével jött a szépítés, a vendégek eladtak egy korongot a saját harmadukban, Kyle Clifford pedig a rövid fölsőbe lőtte a pakkot, megszakítva 37 meccses rájátszásbeli gólcsendjét.

Hagelin emberhátrányból talált be

Fotó: Eurosport

A 27. percben az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, nem is akármilyen góllal. Williams passzolt a második hullámban érkező Drew Doughty-hoz, aki áthúzta a korongot a lábai között, megverve védőjét, majd egy olyan helyen, Lundqvist botos karja mellett, a svéd kapus hóna alatt lőtt a kapuba, ahol fizikai csoda, hogy elfért a korong. Már a középső játékrészben kezdtek elszabadulni az indulatok, a Rangers játékosai Brownnak, majd Doughty-nak is a fejét támadták különböző eszközökkel, súlyos kiállítás azonban nem érkezett.
A harmadik harmad legelején Anže Kopitar két védővel szemben kétszer is kapura tudott lőni, Lundqvist másodjára már úgy védett, hogy nem ismételhetett a szlovén csatár. Később egy buli után kellett óriási bravúrral hárítania egy távoli lövést, a Rangers viszont a 12. percig nem lőtt kapura, ekkor Quick védett óriásit St. Louis kísérleténél. A hajrában a hazaiak részéről Toffolinak, a vendégek részéről Hagelinnek volt lehetősége 1-1 ellen a kapussal szemben, ám mindkét hálóőr védett, jöhetett a hosszabbítás.

Kemény ütközésekből nem volt hiány

Fotó: Eurosport

A mérkőzést ismét egy eladott korong utáni helyzet döntötte el a ráadás 5. percében, Justin Williams teljesen üresen kapta meg a korongot a harmad közepén Richardstól, és gyönyörűen lőtt a rövid felsőbe. Az első mérkőzést így a Los Angeles Kings nyerte hazai pályán, ami mindenképpen jó jel, hiszen amióta négy győzelemig tart a Stanley-kupa döntője, az első meccset megnyerő csapat az esetek 77%-ában hazavihette a trófeát.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54