Fontos szerződést hozott nyilvánosságra a Stanley-kupagyőztes Los Angeles Kings. A csapat, amely az elmúlt három szezonból kétszer tudta megnyerni az NHL döntőjét, hétéves szerződést kötött a rájátszás egyik legjobbjával, Marián Gáboríkkal.
A 32 esztendős szlovák csatár márciusban, az átigazolási időszak utolsó napján került Los Angelesbe a Columbus Blue Jackets együttesétől. Az alapszakaszban egyáltalán nem ment neki a játék, 41 mérkőzésen mindössze 11 gólt szerzett, ebből 19 meccsen ötöt új csapatában.

A döntő ötödik mérkőzésének egyenlítő gólja

Fotó: Eurosport

NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
A rájátszásban azonban megtáltosodott, három góllal és két gólpasszal zárta a San Jose Sharks elleni első fordulós párharcot, majd az Anaheim Ducks elleni, szintén hét mérkőzésig tartó párharc legeredményesebb játékosa lett hat góllal és négy gólpasszal. A nyugati döntőben három gól és egy gólpassz érkezett Gáboríktól a Chicago Blackhawks ellen, a Stanley-kupa fináléját pedig két góllal és egy gólpasszal zárta a csatár korábbi csapata, a New York Rangers ellen, mindkét találata egyenlítő gól volt, a második és az ötödik mérkőzés harmadik harmadában.
Azzal, hogy Gáborík 14 góllal zárta a rájátszást (8 gólpassza is volt), mindössze a második olyan játékos lett, aki legalább 10 gólt szerzett egy szezon alapszakaszában, és a rájátszást több góllal zárta, mint az alapszakaszt (az 1996-97-es szezonban Claude Lemieux volt az első).

A hét év alatt lehet még lehetőség ünnepelni

Fotó: Eurosport

A csatár nyolc szezont töltött el NHL-es pályafutása elején a Minnesota Wild együttesénél, amely a 2000-es drafton harmadikként választotta ki Gáboríkot. Ezután három és fél szezon következett a Rangersnél, majd két fél évad Columbusban. Gáborík hét éves szerződést írt alá a Kings együttesével, amelynek pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, ám az ESPN értesülései szerint évente átlagosan közel 5 millió dollár lesz majd a fizetése. Gáborík július elsején vált volna szabadügynökké.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54