Csütörtök hajnalban rendezték a Stanley-kupa döntő negyedik mérkőzését. A Los Angeles Kings azzal a lehetőséggel lépett pályára 3-0-s vezetéssel, hogy 1998 óta először söpréssel érjen véget az NHL döntője. A New York Rangers ezzel szemben folytatni szerette volna remek sorozatát, amely során a kiesés elkerüléséért játszott hazai mérkőzései közül a legutóbbi hetet megnyerte. Márpedig a találkozó helyszíne a Madison Square Garden volt.
Mindössze hét percet kellett várni a mérkőzés első góljára, Moore távoli lövésébe Benoit Pouliot tette bele az ütőjét a kapu előtt, megszakítva ezzel Jonathan Quick két órás (!) gól nélküli időszakát. A 12. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott a Kings előtt, Martinez lövése túljutott Henrik Lundqviston, ám a korong megállt a gólvonalon, és végül tisztázni tudtak a védők, 1-0-s hazai vezetéssel zárult az első harmad.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54

1. harmad: a gólvonalról sem sikerült bepofozni a korongot

Fotó: Eurosport

A második játékrészben hat és fél perc után duplázta meg az előnyét a Rangers, Stepan lövésénél eltört a bot, Kreider belepiszkált a korongba, amely átcsúszott Quick lába alatt, pont az érkező Martin St. Louis elé, akinek már nem volt nehéz dolga. A sorozatban már harmadszor vezetett 2-0-ra a Rangers, az első két alkalommal azonban ki tudott egyenlíteni a Kings,

Brown szépített a mérkőzés derekán

Fotó: Eurosport

és mindkét meccset megnyerte hosszabbítás után. Ezúttal ráadásul alig több, mint két perc múlva érkezett is a szépítő találat. A Rangers emberelőnyben támadhatott, Girardi botja azonban eltört a kék vonalnál, a koronggal Dustin Brown lépett ki, és szépen húzta el a pakkot Lundqvist mellett.
A harmadik harmadban mindent megpróbált a Kings, de Lundqviston ezúttal nem lehetett kifogni, amikor pedig, az első harmadhoz hasonlóan, túljutott rajta a korong, akkor megint szerencséje volt, ezúttal is a gólvonalon állt meg a játékszer. A végeredmény 2-1 lett a Rangers javára, amely kevesebb, mint fele annyi kapuralövést jegyzett, mint ellenfele, a háló előtt viszont "Henrik király" parádézott, 40 védéssel tartotta életben csapatát.
A párharc állása így 3-1 a Kings javára, az ötödik mérkőzést szombat hajnalban rendezik, Los Angelesben.

3. harmad: tömegjelenet után maradt a kapu előtt a korong

Fotó: Eurosport

NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54