Az NHL döntőjének harmadik mérkőzését is megnyerte a Los Angeles Kings, és ezzel egy győzelemre került a Stanley Kupától.
A két hosszabbításban megnyert előző mérkőzéstől eltérően a Kings most Jonathan Quick parádés védéseinek köszönhetően gólt sem kapott, és Jeff Carter, Jake Muzzin és Mike Richards találataival 3-0-ra hozta a nagydöntő harmadik meccsét.
A New York Rangers otthonának számító Madison Square Gardenben rendezett harmadik mérkőzésen Quick már az első percektől kezdve komoly nyomás alatt volt. Az első harmad közepén jött el az első igazán nagy Rangers helyzet. Mats Zuccarello jóformán üres kapuba üthette volna a korongot, de Quick egy akrobatikus mozdulattal, teljesen vert helyzetből visszanyúlt és bottal, illetve kicsit a kapuvasnak is köszönhetően védett.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
A Rangers kihagyott helyzetei után a Kings az első harmad utolsó másodperceiben egy kontratámadás végén megszerezte a vezetést. Csupán 8 tizedmásodperccel a játékrész vége előtt Jeff Carter kapura lövése megpattant a Rangers védő Dan Girardi korcsolyáján és az idei rájátszásban nagy formában védő svéd kapus, Henrik Lundqvist ezt már nem tudta védeni.
A második harmadban is inkább a Rangers uralta a jeget, de Quick verhetetlen formában védett az egész mérkőzésen. A két évvel ezelőtti rájátszásban a legértékesebb játékosnak megválasztott kapus 32 védést jegyzett és a Rangers egyszer sem tudta bevenni a kapuját.
A Kings viszont a második harmadban Muzzin góljával - egy újabb megpattanó lövéssel – növelte az előnyét, majd a harmadik játékrészben Richards egy 2 az 1 elleni szituációt mintaszerűen befejezve beállította a 3-0-s végeredményt. Quick zseniális mérkőzését jellemzi, hogy a Rangers úgy nem tudott gólt szerezni, hogy a harmadik játékrészben 17-8-ra nyerte a kapura lövési mutatót.
A Kings egy újabb győzelemmel nullára hozhatja a sorozatot, márpedig a Detroit Red Wings 1998-as győzelme óta nem volt ’söprés’ az NHL nagydöntőben. A Rangers szinte lehetetlen helyzetben van. Eddig 11 alkalommal kerültek 3 mérkőzéses hátrányba egy 4 nyertig tartó sorozatban. Mindegyik alkalommal a vereségükkel zárult a sorozat.
A nagydöntő negyedik mérkőzését szerdán ismét a Madison Square Gardenben rendezik.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54