A Los Angeles Kings már 3-1-re is vezetett az NHL nyugati főcsoport-döntőjének négy győzelemig tartó párharcában a Chicago Blackhawks ellen, ám a Stanley-kupa címvédője nyert egy mérkőzést otthon, egyet pedig idegenben, így a chicagói United Centerben jöhetett a döntő mérkőzés. Patrick Kane az elmúlt két mérkőzésen 7 ponttal (2 gól, 5 gólpassz) járult hozzá csapata egyenlítéséhez, a túloldalon viszont jó kabalának számított, hogy Justin Williams a kiesés elkerüléséért játszott mérkőzéseken 6-0-s győzelem-vereség mutatóval állt, és ezeken a találkozókon 12 pontot szerzett pályafutása eddigi részében.
Mindössze öt percet kellett várni a mérkőzés első góljára, Kane tette vissza a korongot az alapvonal mögülről, Brandon Saad pedig éles szögből lőtt a rövid felsőbe, vezetett a Blackhawks. Három és fél perccel később emberelőnyben támadott a hazai csapat, Seabrook lőtte be a kapu elé a korongot, amely megpattant Kane-en, pontosan Jonathan Toews elé, akinek csak be kellett pofoznia az üres kapuba.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
Az első harmad vége felé egy elképesztő 63 másodpercnek lehetett tanúja a közönség. A 17. perc közepén Brown lőtte a korongot a kapu elé, ám az felpattant, a levegőből pedig Jeff Carter ütötte a hálóba, az eseményeket visszanézték a játékvezetők, és megadták a gólt.Kevesebb, mint egy perccel később Voynov lövését blokkolták a védők, Justin Williams azonban a kapuba lőtt, így kiegyenlített a Kings. Újabb 12 másodperc elteltével aztán ismét a hazaiak vezettek, Patrick Sharp lövése picit irányt váltott Doughty botján, és bekacsázott Quick lába fölött a jobb alsó sarokba.

Quick 37 védésig jutott a Kings kapujában

Fotó: Eurosport

A második játékrészben összeszedték magukat a kapusok és a védelmek, de tíz és fél perc elteltével másodszor is kiegyenlített a Kings, Greene lövése Handzuson pattant meg, a korong a kapu előtt üresen álló Tyler Toffoli elé pattant, aki nem hibázott. A Chicago másfél perccel a játékrész vége előtt biztosította be, hogy megint előnyben tölthesse a szünetet, Sharp távoli lövése Muzzinon pattant meg és így talált utat a hálóba.
Hét perccel a mérkőzés vége előtt folytatódott a ki- és megpattanó korongok sorozata, Brown lőtt távolról, Crawford védett, azonban pechére pont az érkező Marián Gáborík elé került a pakk, aki szép mozdulattal, fonákkal pofozta a kapuba. A rendes játékidő utolsó másodperceiben megszerezhette volna a győztes gólt a Blackhawks, Shaw lövését viszont szenzációs bravúrral hárította Quick, így 4-4 maradt az eredmény, jöhetett a hosszabbítás és a hirtelen halál.

Gáborík gólja harcolta ki a hosszabbítást

Fotó: Eurosport

Ezen a mérkőzésen már számos alkalommal születtek szerencsés gólok, így aztán nem meglepő, hogy a párharcot eldöntő találat is ilyen volt. Alec Martinez lőtte kapura a korongot, az felpattant Nick Leddy testéről, és Crawford kapus fölött hullott a kapuba a ráadás hatodik percében, így a Los Angeles Kings jutott a Stanley-kupa döntőbe, a címvédő pedig hazai jégen búcsúzott. A döntőben érdekes párharc jött össze, a keleti és a nyugati part központjai, New York és Los Angeles csapnak össze, az első mérkőzést csütörtök hajnalban játsszák.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54