A Los Angeles Kings lendületben maradt az idegenbeli 6-2-es győzelem után és hazai pályán is legyőzte a Stanley Kupa címvédő Chicago Blackhawks-t. A kaliforniai csapat győzelmével 2-1-re vezeti a nyugati konferencia döntőt az NHL rájátszásában.
A Jeff Carter fémjelezte LA sor, melyben két újonc, Tanner Pearson és Tyler Toffoli is játszik, ismét döntőnek bizonyult a főcsoport döntőben. Carter, aki az utóbbi időben az egyik legeredményesebb Los Angeles-i támadóvá nőtte ki magát, a két újonccal az oldalán új magaslatokba lépett. A hármas tegnap esti mérlege: három assziszt és két gól.
Jonathan Toews hiába szerzett két gólt is az első harmadban, az LA Slava Voynov és Jeff Carter találataival kiegyenlített a második játékrészben. Carternek ez volt az idei rájátszásban lőtt nyolcadik gólja.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
Hat perccel az egyenlítés után Carter passzából Toffoli volt eredményes, aki szintén komoly formában van, hiszen az elmúlt három mérkőzésén egyaránt bevette az ellenfél kapuját.
A 3-2-es hazai vezetéssel induló harmadik harmadban továbbra is a Los Angeles dominált. A mezőnyfölénynek végül a 12. percben jött meg az eredménye Drew Doughty góljának köszönhetően.
A Chicago hiába hajrázott, csupán szépíteni tudott a mérkőzés vége előtt 5 másodperccel, így a Los Angeles Kings 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, és ezzel 2-1-re vezeti a konferencia döntőt.
A Chicagónak a legnagyobb fejfájást nem is a vereség okozhatja, hanem az, hogy nem tudja lassítani a Carter, Pearson, Toffoli hármast. A trió vezérletével a Kings az elmúlt két meccsen 10 gólt lőtt, és egyelőre úgy tűnik, a Blackhawks még nem találja az ellenszert.
Van pár srácuk, akik a semmiből is gólhelyzetet tudnak kreálni
– nyilatkozta a Chicago edzője, Joel Quenneville –
Kevés lehetőségből is el tudják dönteni a mérkőzést. A folytatásban arra kell koncentrálnunk, hogy ne kapják meg ezeket a lehetőségeket.
A nyugati főcsoport-döntő a negyedik mérkőzéssel hétfőn folytatódik Los Angelesben.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54