Idén egyetlen kanadai csapat jutott csupán be az NHL rájátszásába, a Montréal Canadiens. Igaz ők sem biztos, hogy sokáig versenyben lesznek már, hiszen a keleti főcsoportdöntőben hétfőre virradóra 3-2-es vereséget szenvedtek a Madison Square Gardenben. A Rangers a hosszabbításban kivívott diadal után pedig már 3-1-re vezet összesítésben, így már csak egyetlen siker választja el őket a Stanley Kupa döntőjétől.
Az első harmadban a házigazda Rangers dominálta a meccset, Carl Hagelin nyolcadik perces gólja mégis váratlanul (emberhátrányból - először ebben a rájátszásban) érkezett. A második harmadik közepén Francis Bouillon révén egyenlített a Canadiens, a harmad utolsó percében egy hosszú és pontos indítás után elért Derick Brassard góllal azonban a Rangers mehetett nyugodtabban a szünetre. A harmadik harmad elején emberelőnyből Subban egyenlített, 2-2 után pedig jöhetett az extra játékidő. Ebben alig hat percet kellett várni a mindent eldöntő gólra, amelyet - éles szögből a rövid felsőbe bombázva - Martin St. Louis szerzett. A vendégek különösen az emberelőnyös játékukkal lehetnek elégedetlenek, mert nyolc ilyen esélyből csak egyszer tudtak betalálni.
NHL
Öreg hokis nem vén hokis
07/08/2014 19:54
"A gól, amit St. Louis szerzett, olyan volt, amit minden edzésen szokott gyakorolni. A tréningek után legalább száz ilyen szituációt próbál meg gólra váltani"
- dicsérte mindent eldöntő emberét a Rangers edzője, Alain Vigneault.
A Rangers kapusa, Henrik Lundqvist 27 védést mutatott be a meccsen, közülük is 3:15-el a rendes játékidő vége előtt Alex Galcsenyuk lövésénél bemutatott parádéja volt a legfontosabb - igaz itt a kapuvas is segített neki a védésben. A mostani sikerrel Lundqvist már 41 győzelmet számlál az NHL rájátszásában, amivel utolérte a klub rangsorának élén álló Mike Richtert.
"A sorozatnak még nincsen vége, legalábbis mi nem úgy állunk hozzá. Ez most egy keserű vereség volt, de végülis még versenyben vagyunk"
- nyilatkozta a vereség után Brian Gionta a Canadiens csapatkapitánya.
A Rangers húsz éve nem járt az NHL nagydöntőjében, ehhez a hőn áhított negyedik sikert akár már szerdán hajnalban a párharc ötödik meccsén (Montréalban) elérhetik. A csapat eddig a párharc mindkét montréali meccsét megnyerte (összesítésben 10-3-al), így jó esélyük lehet most is az idegenbeli sikerre.
NHL
Az NHL nyáron sokkal gazdagabb
30/07/2014 18:03
NHL
Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet
24/07/2014 06:54