Gazda Albert, a Jégkorongblog alapítója volt a Hosszabbítás című rádióműsor vendége a Klubrádió legutóbbi adásában. Őt Rév Dániel a középszakaszba lépő EBEL-ről, és az ott rájátszásba jutó Fehérvár AV19-ről, valamint a férfi és a női válogatottunk közelmúltbeli teljesítményéről is kérdezte.
A fehérvári csapat három év szünet után tudott ismét bejutni az osztrák bajnokság rájátszásába, de ne aggódjon senki, aki számára ez még nem mond sokat, Gazda rögtön a beszélgetés elején részletesen elmeséli, hogy hogyan épül fel az EBEL rendszere, és abban is segít, hogy hokit nem napszinten követők is képet kaphassanak arról, mennyit ér az AV19 idei sikere.
"A negyeddöntőnél tovább az eddigi négy playoffos szereplése közül egyetlen alkalommal sem jutottak a fehérváriak. Tehát az ellen most a cél, hogy ennél előrébb végezzen, és ezzel újabb fejezetet nyisson a magyar hoki történetében" - mondta Rév vendége, aki azt is hozzátette, hogy az a Fehérvár, amit decemberben és januárban láthattunk játszani, abszolút képes lehet erre.
Jégkorong
Ovecskin azért hosszabbított, hogy megdöntse Gretzky rekordját
30/07/2021 18:40
Arra a kérdésre, hogy a fehérváriak sikerében mekkora szerepe van a magyar játékosoknak, illetve lehet-e ennek a sikerének hatása a válogatottunk közeljövőbeli szerepléseire, a Jégkorongblog alapítója nem tudott egyértelműen igennel felelni:
"De úgy azért fogalmazhatunk, hogy ebben bízunk. Egyrészt amiatt is, mert a Volán ilyen jó lett ebben a szezonban, hiszen ezt nem sokat várták attól a csapattól, amelyik az elmúlt évek kudarcai miatt kicsit fásult lett. Másrészt azért, mert valóban kulcsszerepet visznek a magyar játékosok legalább hatan-heten ebben a csapatban, ami mindenképpen  reménykedésre vagy bizakodásra ad okot. Pláne, hogyha azt is hozzávesszük, hogy kiválóan szerepel a Szlovák Extraligában a DVTK Jegesmedvék, sőt az Újbuda is kvalifikációra áll, valamint azt látjuk, hogy az Erste Ligában is egyre több játékos ragadja meg a kínálkozó lehetőségeket."
Gazda szerint egyelőre még korai volna feljutásról vagy feljutási esélyekről a Divízió I-es jégkorong világbajnokságra készülő férfi válogatottunk kapcsán, hiszen bivalyerős lesz a mezőny, de most azért az asztanai vébé esélyesei közé sorolná a magyar csapatot.
Szó volt még Hári Jánosról, aki fiatalon került ki Svédországba és játszott Kanadában és Finnországban is, és akinek a 2017-es Magyarországra való visszaigazolását sokan visszalépésnek tekintették; a sztárok nélkül lejátszott bledi EIHC felkészülési torna tanulságairól; és a hazai rendezésű divízió I/A-s vébére készülő női válogatottunkról, valamint arról, hogy a megemelt olimpiai keret miatt mekkora esélye lenne odaérnünk 2022-es ötkarikás játékokra.
A beszélgetést meghallgathatjátok itt, ha pedig épp nem értek most rá, ne felejtsétek el, hogy letölthetitek a Soundcloudról és elmenthetitek későbbre!
NHL
Az NHL új csapata nem az előző újonc útját választja
22/07/2021 18:55
Jégkorong
38 évesen búcsúzik az NHL-legenda
13/07/2021 14:40