Suvalov 1947-ben lépett jégre először Cseljabinszkban, de a Szovjetunióban jobban kedvelt jéglabdában.

Csapata az 1946-47-ben megalakult jégkorongbajnokság sikerét látva váltott sportágat. A tehetséges Suvalov hamar a légierő csapatához, a VVSZ Moszkvához került, amellyel három bajnokságot nyert, mielőtt az egyesület beolvadt volna a szovjet jégkorong kirakatcsapatába, az sportágat évtizedeken át meghatározó, a válogatottal szinte megegyező CSZKA Moszkvába.
NHL
Az NHL új csapata nem az előző újonc útját választja
22/07/2021 18:55
Kulcsember volt abban a szovjet válogatottban, amely a világbajnokságon és az olimpián is aranyéremmel mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben. A stockholmi vb-n nyolc ponttal zárt (7+1), a Kanada elleni döntőben kétszer volt eredményes, Cortina d'Ampezzóban hat (4+2) ponttal járult hozzá az ötkarikás sikerhez.
Suvalov pályafutását követően edzőként dolgozott a sportágban, sokat foglalkozott a játékban történt változásokkal, modernizációval. A kilencvenes években anyagi nehézségei támadtak, és ezer dollárért eladta olimpiai aranyérmét. Miután azonban felkutatták neki az Egyesült Államokban és visszavásárolták, a medáliát 2014-ben Vlagyimir Putyin orosz elnöktől vette át azon a fogadáson, ahol a Minszkben vb-aranyérmes orosz válogatottat ünnepelték.
Forrás: MTI
Jégkorong
38 évesen búcsúzik az NHL-legenda
13/07/2021 14:40
World Championship
Az ég kék, a fű zöld, Kanada hoki vb-t nyer
06/06/2021 20:34