Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Világcsúcs, holtverseny, tiltakozás, őrület... és új király a trónon!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 01/08/2021 - 19:44 GMT+2

Az Eurosport napi hírösszefoglalója - 2021. augusztus 1.

Tamberi e Jacobs

Fotó: Getty Images

Véget ért az olimpia vasárnapi programja, meg is hoztuk a hírösszefoglalót. Aki inkább hírlevél formájában olvasná ezt, itt tud feliratkozni.
Könnyek között fejezte be első olimpiáját Kozák Luca: 100 méter gáton az elődöntőben féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett. A történet végül szép lett, sportszerűségből kitűnőre vizsgázott Luca, és ahogy ő mondta: lesz még olimpiája!
100 méter! Úgy vetették rá magukat a sprinterek Usain Bolt üresen álló trónjára, hogy öröm volt nézni! Mármint tényleg, mindenki berongyolt tíz másodperc alatt a célba, elsőként - és némi meglepetésre - az egy füst alatt egyéni, olasz, és Európa-csúcsot is bezsebelő Marcell Jacobs. Ha valaki egyszer vissza tud utazni majd az időben, az ő győzelmére tegye fel mindenét!
Ugrotok tovább, vagy jó lesz a holtverseny?
Az összecsapás, aminek nem lett vesztese: férfi magasugrásban a katari Mutaz Essa Barshim és az olasz Gianmarco Tamberi nyakába is arany került: 2,37 méterig minden magasságot elsőre vittek, de a 2,39 méterrel már egyikük sem bírt.
Rengeteget tudnánk még beszélni a vasárnapi atlétikai versenyekről, de amit mindenképpen ki kell emelni, az az, hogy brutális, 1995-ös világcsúcsot döntött meg most a venezuelai kétszeres világbajnok és riói ezüstérmes Yulimar Rojas - az ukrán Inessza Kravec 26 éves, 15,50 méteres világrekordját adta át a múltnak. Ha másért nem, az öröméért érdemes a videóra kattintani.
Érdekes jelenetek zajlottak az olimpiai bokszcsarnokban, és nem csak a KO-k miatt. Volt egy diszkvalifikálás miatti őrjöngés, és egy kis protestálás is, de ha már itt tartunk, a csinos kis KO-kat is megmutatjuk.
Hogy nyerhet aranyat egy terrorista?
– éles kritika a NOB felé: egy dél-koreai sportlövő nevetségesnek nevezte, hogy elindulhatott az olimpián a szélsőséges szervezethez köthető riválisa.

Magyar csapat

Magyar éremesély vitorlázásban! Berecz Zsombor a vasárnapi két futamban egyformán negyedik lett, és a második helyről várja a keddi éremfutamot. Lassan érdemes megtanulnunk, mi is az a Finndingi.
És sajnos ezzel ki is fújt a napi magyar sikersztori.
2-8-ról kétszer is egy gólra feljött a magyar női vízilabda-válogatott Kína ellen (8-9 és 9-10), de ennél tovább nem jutott az első félidőben mutatott gyenge teljesítménye után. A 11-9-es magyar vereség csoportmásodik helyet jelent, kedden már a negyeddöntő következik a tokiói olimpián. Cikkünkben a meccs összefoglalóját is megnézhetitek.
A női asztaliteniszezők a csapatverseny nyolcaddöntőjében 3-0-s vereséget szenvedtek a japánoktól, atlétikában pedig távolugrásban Nguyen Anasztázia 16., 3000 méter akadályon Tóth Lili Anna - aki csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából - 18., Kácser Zita 41., míg a kalapácsvető Gyurátz Réka 26. lett.

Minden más

Végeztünk az úszással.
Nyolc éremmel, köztük négy arannyal a tokiói lett a brit úszóválogatott legeredményesebb olimpiája. Nagy-Britannia csapata az 1908-as londoni teljesítményét - hét érem, ebből négy arany - múlta felül az elmúlt napokban. A három ezüst- és egy aranyéremmel záró Duncan Scott a legjobb eredményt érte el a britek közül egy olimpián, sőt, az öt évvel ezelőtt, Rio de Janeiróban szerzett két ezüstjével a legeredményesebb brit úszó olimpikonná vált. Adam Peaty, a férfi 100 méteres mellúszás győztese az első brit úszó, aki megvédte olimpiai bajnoki címét.
Szóval záporoztak az olimpiai rekordok, többen is legendás magasságokba emelkedtek. Összefoglaltuk, mi történt.
Ha Novak Djokovic nem is tudta megnyerni a tenisztornát az olimpián, úgy tűnik igazságosnak, hogy a világelsőt legyőző játékos nyakába kerül az arany. Így is lett, Alexander Zverev már-már túl könnyedén, 6:3, 6:1-re verte Karen Khachanovot, ezzel Steffi Graf 1988-as sikere után újra német győzelem született.
Az Anastasia Pavlyuchenkova, Andrey Rublev kettős nyerte a vegyes párosok orosz házidöntőjét, 1 óra 53 perc alatt, döntő rövidítéssel bírtak csak el a Elena Vesnina, Aslan Karatsev párossal.
Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova nyerte a női párosok versenyét, a svájci Belinda Bencicnek nem jött össze a duplázás, de valószínűleg az ezüsstel is elégedett.
Ahogy még sohasem láttad a sprint legendáit - Archív videófelvételeken mutatjuk meg, hogy a világ három leggyorsabb sprintere - Jesse Owens (1936) Carl Lewis (1984) és Usain Bolt (2012) - mit futna egymás ellen. Kihagyhatatlan!
Kosárlabdában kialakult a negyeddöntő párosítása a férfiaknál: jön az amerikai-spanyol, azaz a címvédő a világbajnokkal találkozik. Jó lesz!
Kettős kínai siker született a női műugrók 3 méteres versenyében, akit ez meglepett, az valószínűleg nem nagyon követte a műugrást.
Aidan Walsh megnyerte a Darwin-díj olimpiai balfékeknek tartogatott különversenyét: az ír ökölvívó megnyerte negyeddöntőjét, de az ünneplés során megsérült a bokája, ezért vissza kellett lépnie a férfi 69 kilogrammos kategória vasárnapi elődöntőjétől.
A férfiaknál ausztrál, a nőknél brit siker született a tokiói olimpián a BMX-kerékpárosok most bemutatkozó szabadstílusú parkversenyszámában. A nőknél a 25 éves Charlotte Worthington szinte tökéletes gyakorlatot mutatott be, ráadásul egy olyan elemmel, amelyet korábban még nem teljesítettek "élesben". Ez muszáj megmutatnunk, elég jól néz ki.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés