Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vigyázat, kerékpár túladagolás: Vas Blankával kezdődött a Giro, jön a Tour!

Eurosport Magyarország

Publikálva 01/07/2022 - 07:21 GMT+2

A következő 10 napban két nagy kerékpárverseny, a Giro Donne és Tour de France zajlik egyszerre, előbbin ráadásul Vas Blankának is szurkolhatunk. A két verseny beharangozása mellett csütörtökön tovább követtük az újabb érdekes meccseket hozó Wimbledoni tornát, de foglalkoztunk átigazolási hírekkel több sportágban, és előkerültek botrányos nyilatkozatok is.

Vigyázat, kerékpár túladagolás: Vas Blankával kezdődött a Giro, jön a Tour!

Fotó: AFP

Két nagy kerékpárverseny és Wimbledon zajlik egyszerre, nem csoda, hogy csütörtökön zsúfolt és izgalmas napunk volt.
Vas Blankával a mezőnyben elrajtolt a női Giro! Az első szakasz előtt összeszedtünk mindent, amit a magyar versenyzőről, a többi sztárról, az útvonalról vagy a közvetítésekről tudni érdemes. A Giro első napján aztán amerikai győzelem született, de Blanka is odafért a mezőny első harmadába.
A Giro mellett egy másik nagy verseny, a Tour de France is kezdetét veszi pénteken. Az év második háromhetesével minden mennyiségben foglalkozunk. Kezdésnek mindjárt hoztunk egy nagy beharangozó podcastet, míg a Duplacsavar új adásában is a Tour volt a téma, csak a szurkolók szemszögéből.

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a hazai rendezésű világbajnokság fináléjába, miután a csütörtök esti elődöntőben 13-12-re legyőzte a holland csapatot.
Vannak azok a gyerekek, akik már suliban is megveszik mások nem használt menzás jegyeit, hogy aztán dupla áron adják tovább... valószínűleg ilyen volt anno Beppe Marotta, a Juventus korábbi és az Inter jelenlegi sportigazgatója, aki két kezén se nagyon tudná megszámolni, hányszor kötött nagy üzletet. Most legújabb húzása, Romelu Lukaku megszerzése kapcsán szedtük össze legjobb transzfereit.
Tenisz
Miután élete első Grand Slam-meccsét megnyerte hétfőn, Gálfi Dalma vereséget szenvedett a wimbledoni torna második fordulójában. A hullámvasútszerű kezdésről, az össz-wimbledoni élményekről és a közeljövő terveiről kérdeztük.
Nagyon megizzasztotta esélyesebb ellenfelét, de kétnapos csatában Udvardy Panna is búcsúzott Elise Mertens ellen. Kiesésével egyesben már nincs magyar versenyben Wimbledonban, a párosok küzdelmei azonban csak most kezdődnek.
Közben kihullott a tavalyi döntős, Iga Swiatek viszont zsinórban már a 37. győzelménél jár... vagyis egy átlagos napon vagyunk túl a női mezőnyben.
Elveszíteni egy mérkőzést sokféleképpen lehet. Ahogy Alejandro Davidovich Fokina elbukta a wimbledoni második körös meccsét Jiry Vesely ellen, az egyrészt iszonyúan fájó lehet, viszont nem okolhat senki mást érte, csak magát.
Ha Novak Djokovic megszólal, akkor általában érdemes odafigyelni. Jó, a meccs után nyilatkozatai annyira neki sem érdekesek, de legutóbb például az US Open számára értelmetlen oltási szabályzatáról beszélt, miközben az is kiderült, a börtönben is támogatja egykori edzőjét, Boris Beckert.

Pénteken megkezdődnek a harmadik forduló küzdelmei Wimbledonban. Pályára lép többek között az a Djokovic, aki pillanatok alatt megtalálta a stabil füves formáját, az a John Isner, aki hamar szertefoszlatta Andy Murray wimbledoni álmait, az az ügyes kezű Ugo Humbert, aki kiejtette a harmadik kiemeltet. Válogattunk a játéknap legextrábbnak ígérkező meccsei közül.
Kerékpár
Roglic vagy Pogacar? Leginkább ez a kérdés foglalkoztatja a kerékpárrajongókat a Tour előtt, és persze a két esélyest is egymásról kérdezték a rajt előtt. A Jumbo versenyzője hisz benne, hogy a címvédő igenis verhető, és arra is adott pár ötletet, hogyan.
Az összetett mellett persze a hegyi trikóért menő harcról is szól majd a következő három hét, de pontosan hogyan is lehet megszerezni a legendás pöttyöst? Vigyázat, számolunk!
Még több sport
"Ez csalódás" - Szerda este kiderült, hogy nem lesz érmes a hazai rendezésű világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott, mert 11-10-re kikapott a címvédő olaszoktól. Mutatjuk helyszíni riportunk a Margitszigetről, többek közt Manhercz Krisztián és Märcz Tamás nyilatkozatával.
Megvan viszont a negyedik magyar érem is a vizes vb-n, Gálicz Péter bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében csütörtökön a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon.
Sokat írunk teniszről, ahogy sokat foglalkozunk Moto GP-vel is. Ezek a sportok azonban nem vákuumban léteznek, ezt mutatja Marc Marquez nyilatkozata is: a motoros sztár elmesélte, visszatérésében az elpusztíthatatlan Rafa Nadaltól merített inspirációt.
Kevésbé inspirálólak voltak az egykori F1-vezér Bernie Ecclestone szavai, amikkel Vlagyimir Putyin orosz elnököt méltatta, a jelenlegi tulajdonosok jól el is határolódnak tőle.
Folytatódik az öttusasport átalakításának folyamata. A hét elején Törökországban egy olyan pályát tesztelt több mint száz versenyző, melynek kialakításába a népszerű Ninja Warriors sorozat tulajdonosát is bevonták. Meredeken hangzik? Az is, mutatjuk a képeket!
Július elsején kezdődik az NBA-ben a szabadügynök piac, viszont június 29-én is elképesztő dolgok történtek ligaszerte. Villámkörkép a legfontosabbakról!
Bartha-Kéri Biankanagy hajrával győzött 800 méteren az atlétikai Continental Tour bronz sorozatának szerda esti, liége-i versenyén.
Ha azt mondjuk, dopping miatt eltiltottak egy futót, abban nincs rendkívüli hír. A jamaicai sprinter, Alex Wilson kacifántos védekezése azonban megér egy misét.
Ronnie O'Sullivan már a pályafutása elején megváltoztatta a játékot azáltal, hogy elkezdett sűrűn használni egy olyan lökést, amit előtte nagyon kevesen vállaltak be - véli Shaun Murphy, 2005 világbajnoka. Ezt a bizonyos lökést azóta, azaz gyakorlatilag harminc éve, minden profi játékos rendszeresen beveti.
A Championship League pontszerző kiadása a 2022/2023-as snookeridény első versenye. Az első két napon négy csoport mérkőzéseit játszották le, és a UK címvédője, Zhao Xintong nyújtott igazán kiemelkedő teljesítményt.

Rapport Richárd remizett Hikaru Nakamurával a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáján, így 11 mérkőzés után 1 győzelemmel, 7 remivel és 3 vereséggel a hatodik helyen áll.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés