Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van Aert és Sagan megint egymásnak feszült, Märcz Tamás elviszi a balhét, de a játékosoktól is önkritikát vár

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/07/2022 - 06:17 GMT+2

Izgalmas befutót hozott a Tour de France 3. szakasza, Roger Federer feltűnt Wimbledonban, gondok a férfi pólósoknál. Hírlevelünkben beszámoltunk Van Aert és Sagan vállazásáról, amit egészen másként értékeltek, és Wimbledonban is zajlottak az események, ahol már a negyeddöntő volt a tét.

Wout Van Aert, Peter Sagan

Fotó: AFP

Nem fordul elő sűrűn, hogy az amerikai női vízilabda-válogatottat megszorongatják egy világversenyen, pláne annak döntőjében. Bíró Attila csapatának azonban ez sikerült, egészen az utolsó percekig maradt esély a győzelemre. Riportunkban a magyar lányok és a szövetségi kapitány értékelését is megtaláljátok. Véget ért a férfiak számára is a világbajnokság, ők a hetedik helyen zártak, amit csalódásként értékeltek. Märcz Tamás szövetségi kapitányt is megszólaltattuk, aki magára vállalta a felelősséget, ugyanakkor a játékosoktól is önkritikát vár.
2020 augusztusában hatalmasat bukott, az életét a gyors segítség mentette meg, és az intenzív osztályt is megjárta. Bár az arcában jóformán minden csont eltörött, Fabio Jakobsen túlélte a horrorbukást, nyolc hónappal később pedig már újra a mezőnyben tekert, és az is hamar kiderült, mit sem kopott a sebessége. Ezen a Touron még Mark Cavendisht is sikerült kiszorítania, vagyis hatalmas nyomás alatt kellett bizonyítania: megérte belé fektetni a bizalmat. Nos, a Quick-Stepnél fellélegezhetnek: Jakobsen behúzta a Tour de France második szakaszát.
Egy igencsak aggasztó hír Oroszországból: a hatóságok letartóztatták Ivan Fedotov válogatott hokikapust, mivel az olimpiai ezüstérmes sportoló hadköteles személynek minősül. További fontos adalék, hogy a jelenlegi klubja, a CSZKA Moszkva egykoron a szovjet hadsereghez tartozott, az elnevezése pedig a Szovjetunió felbomlása óta sem változott. Fedotov úgy tervezte: az NHL-ben szereplő Philadelphia Flyers színeiben folytatja a pályafutását, amely még 2015-ben draftolta, jelenleg viszont még az ügyvédje sem tud kapcsolatba lépni az orosz sportolóval.

Tour de France

Wout van Aert begyűjtötte a harmadik második helyét is a Touron, ezúttal Dylan Groenewegen volt nála egy hajszálnyival gyorsabb. A Jumbo belga klasszisa azért így sem bosszankodhat olyan nagyon, az összetettben maradt az első helyen, így ő viheti át a sárga trikót a már valóban Franciaországban zajló szakaszokra. Hétfőn pihenőnap, legközelebb Dunkerque-ban láthatjuk a mezőnyt.
A hajrá során Van Aert és Sagan szó szerint egymásnak feszült, a két klasszis hatalmas váll a váll elleni csatába bonyolódott. Az esetet viszont teljesen másképp értékelték: a belga szerint tiszta volt a sprint, a szlovák viszont úgy gondolja, szabálytalankodtak vele szemben, amit a felvételek egyértelműen alátámasztanak.
Hogy mi minden történt még a 3. szakaszon? Volt például egy egyszemélyes szökés, így a dán Magnus Cort minden másodpercét kiélvezhette a hazai közönség szeretetének.
A belga sajtó Lefevere nagy győzelméről, Van Aert sárga trikójáról és persze a két éve élet-halál között lebegő, most pedig szakaszt nyerő Jakobsentől volt hangos. Az összetett menők között nem történt változás, bár Pogačar benne volt a nagy bukásban, és két defektes gumival gurult be a nyborgi célba.

Wimbledon

Nick Kyrgios és Stefanos Tsitsipas – ahogyan arra számítani lehetett – hatalmas meccset játszott a legjobb 32 között, ráadásul – és ebben sincs nagy meglepetés – a párharcuk nem maradt balhé nélkül. Iga Świątek számára viszont véget ért a torna, a túloldalon pedig egy olyan játékos állt Alize Cornet személyében, akinek nem ez volt az első tapasztalata világelsőverés terén. Az érintettek nyilatkozatait és a játéknap fontosabb eseményeit ebben a cikkben foglaltuk össze.
Idén szakítottak a Middle Sunday hagyományával, és vasárnap is egymásnak feszültek a teniszezők Wimbledonban. Ráadásul idén ünnepli a 100. születésnapját a centerpálya, amit korábbi bajnokokkal együtt ünnepeltek – köztük az eleganciát még mindig igencsak jól viselő Roger Federerrel.
A nap legfontosabb eredményei a nőknél:
A nap legfontosabb eredményei a férfiaknál:

Foci

Bár a VAR összességében hasznos találmány, vannak bosszantó gyerekbetegségei, például az indokolatlanul hosszú játékmegszakítások. Ez – legalábbis részben – megoldódhat, amennyiben bejön a félautomata lesrendszer, amely 12 kamera segítségével gyűjt iszonyatos mennyiségű adatot, hogy azt egy mesterséges intelligencia pillanatok alatt értelmezze. Összefoglaltuk, mit kell tudni erről a rendszerről, és hogyan működhet majd élesben a világbajnokságon.
Mindig van némi kockázat abban, ha egy 30 körüli játékosnak adnak nagy szerződést, Mohamed Salah esetében azonban viszonylag nyugodtan kínálhatott zsíros szerződést a Liverpool. Hogy miért különleges az egyiptomi klasszis története, milyen érvek szóltak a hosszabbítás mellett, és mi várható tőle a következő években, az alábbi cikkben foglaltuk össze.

Még több sport

A magyar férfi vízilabda-válogatott a csalódást jelentő hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon. Nagyobb baj, hogy azt a teljesítményt sem teheti a kirakatba, amivel idáig jutott a csapat. A Montenegró elleni helyosztó után Märcz Tamás hosszabban nyilatkozott honlapunknak a történtekről.
Brutális balesettel indult, a lassan szokásosnak mondható Leclerc-drámával ért véget – igencsak mozgalmasra sikeredett a forma–1-es Brit Nagydíj.
A rajtnál négyen keveredtek balesetbe, közülük Zhou Guanyu esése volt a legijesztőbb, aki nagy sebességgel, fejjel lefelé csapódott be a gumifalba, illetve a pályát a nézőtérről elválasztó kerítésbe. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg súlyosabban, a futamot pedig egy óra késéssel újraindították.
Max Verstappen viszonylag korán az élre állt, ám egy műszaki hiba tönkretette a versenyét, és visszacsúszott a középmezőnybe. Ezt kihasználva a Ferrari megcserélte a sorrendet Carlos Sainz és Charles Leclerc között, a versenyen egyértelműen gyorsabb monacói pedig lerázta a csapattársát. A győzelmet azonban a Safety Car és a rossz stratégia elvette Leclerc-től, így mégis Sainz zárt az első helyen, aki ezzel karrierje során először győzött F1-es futamon. És ha már elsők: megvannak Mick Schumacher első pontjai is a királykategóriában.
33 ország sportminisztériumának vezetői írtak alá egy nyilatkozatot, amelyben Oroszország és Fehéroroszország tagságának felfüggesztését sürgetik a nemzetközi sportszövetségekben, valamint a nemzetközi versenyek televíziós közvetítésének betiltását ezekben az országokban.
A magyarok közül hárman is bejutottak a legjobb 12-be a Vila Real-i WTCR-időmérőn, sőt, Michelisz Norbert idén először a Q3-ba is beverekedte magát, ám sem ő, sem Tassi Attila nem volt maradéktalanul elégedett. A Hyundai versenyzője az ötödik helyen zárt, miközben a hondás pilóta kilencedik lett, ami egy első soros rajthelyet jelent a második futamra.
Tassi a második helyen ért a második futamon, melyet a Zengő Motorsport Cupráját vezető brit Rob Huff nyert meg.
A magyarok közül Michelisz szerezte meg a legtöbb pontot, aki az első versenyt a 4., a másodikat az 5. helyen zárta. Nagy Dániel 12. helyen nyitott, a fordított rajtrácsos versenyt viszont nem tudta befejezni.
Az éllovas Ian Nepomniachtchi világossal remizett Rapport Richárddala sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján a vasárnapi 13. fordulóban, így bebiztosította a győzelmét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés