Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valverde elégedetten búcsúzik, Tiafoe kíváncsi, meddig jut el, menőbb lett a sakk

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/10/2022 - 06:05 GMT+2

Csütörtökön rajtol a Hong Kong Masters, visszavonul a britek, egyben egész Európa egyik legjobb úszója, Alys Thomas, Eliud Kipchoge Párizsban begyűjtené a harmadik olimpiai aranyát.

Alejandro Valverdét szombaton láthatjuk utoljára profiként tekerni

Fotó: Eurosport

Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
"Szerintem most jött el az én időm. Egyáltalán nem érzek magamban még egy szezont." Serena Willams és Roger Federer után egy újabb nagyágyú vonul vissza, a közönségkedvenc spanyol kerékpárost, Alejandro Valverdét a hétvégén utoljára láthatjuk profiként tekerni, lesz megint nagy sírás. 42 évesen a szombati Lombardia után fejezi be, az Eurosport 1-en követhetjük majd hattyúdalát.
Az egyik legszebb nevű és legnagyobb vigyorral rendelkező Frances Tiafoe pazar őszt tudhat maga mögött. Sokáig emlékezetes menetelést produkált a US Openen, Rafael Nadalt is legyőzve jutott el az elődöntőig, ahol a későbbi győztes Carlos Alcaraz állította meg egy hatalmas meccsen. Aztán a Laver-kupán ő lett a Világválogatott egyik nyerőembere. Nem titkolt célja, hogy pályafutásával fekete teniszezőket inspiráljon arra, hogy a nyomdokaiba lépjenek.
Análgyöngyös csalás, piásan bunyózás, grupik és a nagy lóvé. A Columbo c. sorozatban is van egy erős sakkos epizód - amely szerepel Gerlóczy Márton vadiúj, Fikció 2. – Az örvény c. regényében is -, a mi cikkünk pedig azt a kérdést teszi fel ezzel a sportággal kapcsolatban, hogy mikor lettek a sakkozók ekkora rocksztárok? A sakk egy ideje fiatalosabb, menőbb és vadabb, mint azt a legtöbb kívülálló gondolná.

TENISZ

"Mentálisan nagyon kimerült vagyok, nagyon sok mindenen mentem keresztül mostanában" - Kei Nishikori, a US Open 2014-es döntőse nem biztos benne, hogy idén még pályára léphet.
Akár egyesben, akár párosban játszik, Nick Kyrgiosnak van érzéke a show-hoz. Az ausztrál, aki szerdán Thanasi Kokkinakisszal a japán Nishioka/Uchida páros ellen lépett pályára, egy szuperszonikus ütéssel mutatta meg mit is tud. Honfitársával együtt 6:1, 6:2-re győztek is.

FOCI

A játéknap többi eredménye: a Chelsea 3-0-ra győzött az AC Milan ellen, a címvédő Real Madrid továbbra is százszázalékos, mivel hazai pályán 2-1-re nyert az ukrán Sahtar Donyeck ellen. A Manchester City 5-0-ra verte a dán FC Köbenhavn együttesét, és szintén százszázalékos maradt. A norvég Erling Haaland két góllal járult hozzá a sikerhez, pedig csupán egy félidőt töltött a pályán. A Juventus megszerezte első pontjait az izraeli Maccabi Haifa legyőzésével, a Paris Saint-Germain viszont pontokat veszített, ugyanis 1-1-es döntetlenre végzett a Benfica otthonában.
Nagyon érdekes helyzetben van Julen Lopetegui. A Sevillát irányító spanyol edző a szerda esti, Dortmund elleni hazai Bajnokok Ligája-meccsen még leült az andalúz csapat kispadjára, de a hírek szerint már tudja, hogy az eredménytől függetlenül menesztik őt, hiszen az utódja is megvan. Ugyanakkor nem szomorkodhat: tárt karokkal várja őt a Premier League-ben szereplő Wolverhampton.
Xavi szerint a Barcelonát "óriási igazságtalanság" érte a Bajnokok Ligájában, a kedd esti Inter elleni mérkőzésen, ugyanis Slavko Vincic játékvezető a 90. percben Denzel Dumfries kezezését követően nem ítélt büntetőt, az olaszok pedig 1-0-ra megnyerték a találkozót. „Fel vagyok háborodva, senki nem érti, mi történt” - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a katalánok vezetőedzője.
Xabi Alonsót nevezték ki szerdán a Bayer Leverkusen vezetőedzőjévé. A játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol tréner a svájci Gerardo Seoane-t váltja, akinek a gyenge eredmények miatt köszönték meg a munkáját.
Csütörtökön kerül sor az Európa-liga főtáblás küzdelmeinek harmadik fordulós mérkőzéseire, melyek között a magyar válogatott Lang Ádámot is foglalkoztató ciprusi Omonia a Manchester Unitedet, míg a Szalai Attilát is a soraiban tudó Fenerbahce Gyurcsó Ádám együttesét, a szintén ciprusi AEK Larnacát fogadja.

MÉG TÖBB SPORT

Az elmúlt hetekhez képest talán - magyar szemmel mindenképpen - egzotikusabb adással készültünk az e heti Hosszabbításban. A snooker és a baseball adja a podcast két legnagyobb témáját. Buzás Gáborral, az Eurosport snooker-kommentátorával beszéljük át a nemrég elrajtolt szezont, Bartha Zoltánt, a SportTV kommentátorát kérdezzük arról, hogy neki hogy tetszett az MLB alapszakasza és hogy mire számít a hét végén rajtoló rájátszásban.
Csütörtökön rajtol a Hong Kong Masters, egy meghívásos torna, amelyen mindössze nyolc snookeres vesz részt. Csakhogy nem akármilyen játékosokról van szó: Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Mark Selby, Neil Robertson és Judd Trump viszi a prímet ezen a remeknek ígérkező versenyen. 2017-ben Robertson győzött, ő tehát a címvédő.
A britek, egyben egész Európa egyik legjobb úszója, Alys Thomas egyáltalán nem tervezte, hogy befejezi a pályafutását, hiszen kitűzte célul a 2024-es párizsi olimpiát, de most mégis így kellett döntenie, különben komoly veszélyben lett volna az egészsége. Olimpiai és világbajnoki döntősként, Európa-bajnoki érmesként, az utóbbi tíz év egyik legerősebb időeredményének birtokosaként szomorú üzenetben búcsúzott.
Az 1789-es Asszonyok Menete is inspirálta a 2024-es párizsi olimpia maratoni futóversenye útvonalának kialakítását. A menet 233. évfordulóján, szerdán megtartott útvonalbemutatón Tony Estanguet, a szervezőbizottság vezetője elmondta, a játékoknak ezt a meghatározó számát össze akarták kötni a férfiak és a nők közötti egyenlőség hangsúlyozásával.
A Telekom Veszprém 31-30-ra nyert a dán GOG vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán Odensében. Három másodperccel a lefújás előtt dobta a győztes gólt a magyar csapat.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés