Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter végigvitte a csodát, Fucsovics simán győzött, Thiem kiesett a Garroson

Eurosport
Eurosport

Frissítve 31/05/2021 - 05:54 GMT+2

Az Eurosport vasárnapi hírösszefoglalója.

Dina Marci a rózsaszín trikós Valter Atival

Fotó: Twitter

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.
Valter Attila egy pozíciót előrelépett az egyéni időfutam után, így végül a 14. helyen zárta a Girót. A magyar kerékpáros ezzel végigvitte a csodát, megkoronázta az elmúlt három hétben nyújtott teljesítményét. Az egyenkéntit Filippo Ganna nyerte Rémi Cavagna előtt. Az összetett győzelmet Egan Bernal szerezte meg.
Fucsovics Márton bejutott a Roland Garros második fordulójába, miután három játszmában legyőzte a korábbi top 10-es francia Gilles Simont. A következő körben a kiszámíthatatlansága miatt is veszélyes Fabio Fognini lesz az ellenfele, akit a magyar játékos győzött már le pályafutása során. Marci a meccse után nyilatkozott az Eurosportnak.
Országos csúccsal, a világ idei legjobb eredményével nyerte Krizsán Xénia a Götzisben megrendezett hétpróbaversenyt. A magyar atléta szenzációs formában van, hisz négy számban is egyéni csúcsot ért el. Korábban még első hatba kerülést tűzte ki célul Tokióban, elnézve azonban a teljesítményét, az érem sem tűnik lehetetlennek.
picture

Krizsán Xénia

Fotó: AFP

KERÉKPÁR
Egy egészen különleges videó erejéig még visszatekintettünk a Giro szombati, utolsó hegyi szakaszára. Belső kamerás felvételek segítségével pillanthatunk bele, hogyan küzdöttek meg a versenyzők az Alpok emelkedőivel.
Bár tegnap még zajlott a Giro, sok versenyző már megkezdte a felkészülést az év második háromhetesére, a Tour de France-ra. Hihetetlenül erős a mezőny a Dauphinén, elsősorban az Ineos sorának köszönhetően, de találkozhatunk olyan régi jó ismerősökkel is, mint Froome vagy Quintana. Sőt, ismét szoríthatunk magyar kerékpárosnak is, Peák Barnabás személyében.
TENISZ
Iga Świątek először vág neki címvédőként egy tornának, ez ráadásul egy Grand Slam, a Roland Garros, amelyet tavaly meglepetésre nyert meg. Még tanulja, mivel jár a hírnév, mindenesetre szeretne ugyanaz a lány maradni, aki a sikerei előtt volt.
A négyszeres Grand Slam-bajnok Naomi Osaka két szoros játszmában továbbjutott, egy másik korábbi világelső, Angelique Kerber azonban kiesett. Petra Kvitova meccslabdát is hárítva harcolta ki a győzelmet Greetje Minnen ellenében.
A férfiaknál hatalmas meglepetésre kiesett a korábbi kétszeres Garros-döntős, US Open-bajnok Dominic Thiem. Az a Pablo Andujar győzte őt le 0-2-ről, aki nemrégiben Roger Federert is verte Genfben. Thiem kiesése azzal együtt is szenzáció, hogy idén eddig nem teniszezett túl jó formában. Alexander Zverev is szenvedett egy nagyot, de ő végül megoldotta 0-2-ről. A szervezők közben megbüntették Osakát, sőt, újabb súlyos szankciókkal is megfenyegették, amennyiben továbbra sem vesz részt a sajtótájékoztatókon.
A Roland Garros második napja is bővelkedik izgalmasnak tűnő mérkőzésekben. Pályára lép majd mások mellett Roger Federer, lesz egy eléggé balhészagúnak ígérkező Bublik-Medvedev-derbi, de láthatjuk majd Serena Williamst is játszani.
picture

Fucsovics Márton a Roland Garros 1. fordulójában

Fotó: AFP

FOCI
Lőw Zsolt, a friss Bajnokok Ligája-győztes Chelsea másodedzője szerint a labdarúgás legmagasabb szintjén vannak, ahonnan ő nem igazán szeretne visszalépni. Bízik a magyar foci újbóli felemelkedésében is. „Remélem, hogy sok magyar büszke most rám”fogalmazott Lőw.
N’Golo Kanté, a Chelsea középpályása hatalmasat játszott a szombat esti, Manchester City elleni BL-döntőben. Mindenhol feltűnt a pályán, megakasztotta a támadásokat, a pálya közepén pedig diktálta a tempót. Jelentős szerepe volt abban, hogy a City csak egyszer tudott kapura lőni az egész meccsen.
picture

Dárdai Pál

Fotó: Getty Images

A Hertha bejelentette, hogy Dárdai Pál marad a csapat vezetőedzője a következő szezonban is. A szakember ugyanis megoldotta a legfontosabb feladatot, és benntartotta a berlinieket az első osztályban. „A szorgalmat, a munkát továbbra is beletesszük” - nyilatkozta Dárdai.
MÉG TÖBB SPORT
Olimpiai sorozatunkban ezúttal a második világháború utáni első nyári játékokra tekintettünk vissza. 1948-ban, Londonban az amerikaiak uralták a versenyeket, de voltak magyar hősök is szép számmal, például Takács Károly, aki egy jobb kezében felrobbant gránát következtében vált balkezes sportlövővé.
Bemutatta 2021-es WTCR-festését az Audi Sport partnercsapata. Kitettek magukért a Comtoyou Racing művészhajlamú szakemberei, a végeredmény pedig egyszerre lett dögös, lendületes és ízléses.
Cseh László nehezen, hosszas vívódás után, de úgy döntött, végleg befejezi, nincs tovább. Tokióban még láthatjuk, utána azonban abbahagyja az úszást, ami azt jelenti, hogy nem készül hazai búcsúversenyekre sem. „Amit elértem, azt senki sem veheti el már tőlem, ami maradandó volt, az maradandó is marad” – mondta Cseh Laci.
picture

Cseh László

Fotó: Eurosport

Belehalt sérüléseibe az a 19 éves versenyző, aki a gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíjának szombati edzésén szenvedett súlyos balesetet. Jason Dupasquier-t mentőhelikopterrel szállították a firenzei korházba, de az életét nem tudták megmenteni.
Bronzérmet szerzett a Győri Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 32-21-re legyőzte a CSZKA Moszkva csapatát a harmadik helyért rendezett mérkőzésen. Az ETO öt arany és három ezüst után először nyert bronzérmet a négyes döntő 2014-es bevezetése óta. A trófeát a norvég Vipers vitte haza a francia Brest Bretagne legyőzése után.
Fél évvel ezelőtt még lélegeztetőgépen küzdött az életéért, most pedig már az olimpiai kvalifikációt érő A-szintet üldözi a fiatal svéd úszó. Victor Johansson elképesztő kálváriát járt meg az elmúlt években, de nem adta még fel a reményt, hogy ott lehessen Tokióban.
Hosszú Katinka ismét kitett magáért, ugyanis a Mare Nostrum-sorozat monte-carlói állomásának második napján is három érmet szerzett. Vasárnap megnyerte a 200 vegyest és gyűjtött még két bronzot 100 háton, illetve 200 pillangón.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés