Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Ati megtartotta a rózsaszínt, Djokovic hátrányban Tsitsipas ellen

Eurosport
Eurosport

Publikálva 15/05/2021 - 04:51 GMT+2

Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Attila Valter sul podio di Termoli con la maglia rosa - Giro d'Italia 2021

Fotó: Getty Images

Valter Attila először tekerhetett rózsaszín trikóban a Giro hetedik szakszán. A legfontosabb hír, hogy a magyar versenyző őrzi előnyét összetettben.

Az előző nap legfontosabb hírei és legérdekesebb cikkei ott landolnak minden reggel azon olvasóink postafiókjában, akik feliratkoznak a hírlevelünkre. Aki szeretne csatlakozni, ezen a linken megteheti.
Valter Attila eltöltötte első napját rózsaszín trikóban a Girón. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy tökéletesen passzol hozzá az új mez, maximálisan méltó hozzá. A szakasz előtt még nyilatkozott a sajtónak. Profin és szellemesen.
Úgy tűnik, megérte egy héttel elhalasztani a Roland Garros rajtját, a tavalyinál ugyanis sokkal több néző látogathat majd ki a meccsekre. A játékosoknak azonban így is viszonylag szigorú protokoll szerint kell majd élniük.
A Borussia Dortmund története során ötödször nyerte meg a Német Kupát. Nagy kérdés azonban, mi lesz a Sancho-Haaland párossal. És a Lipcse, ők vajon mikor nyernek már valamilyen trófeát? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.
picture

Am Ziel seiner Träume: Rafael Nadal gewinnt zum 13. Mal in Roland-Garros

Fotó: Getty Images

KERÉKPÁR
Pénteken egy nyugis, szinte teljesen sík szakasz várt a mezőnyre. Valter Attila a mezőny elején kezdte a napot, a csütörtökön kiharcolt rózsaszín trikóban. Jó volt hallani Dina Marcit és az FDJ főnökét is, ahogy Atiról beszéltek a mai szakasz előtt.
A nap elején elgurult egy szökés, de a sprinterek csapatai persze észnél voltak, és a kellő időben megfogták őket. A hajrában Fernando Gaviria iszonyúan korán indított, aminek meg is lett a böjtje, teljesen kipukkadt a végére. Caleb Ewan végül simán behúzta a napot, amivel megszerezte második szakaszgyőzelmét az idei Girón. Összetettben nem történt változás, Ati gond nélkül megtartotta a vezetést.
picture

Valter Attila első méterei rózsaszínben

Phil Bauhaus nyerte a Tour de Hongrie harmadik szakaszát, újra ő vezet összetettben. Pelikán János pedig továbbra is a legjobb magyar versenyző.
TENISZ
A Rómában zajló salakos tenisztornán részben sajnos az eső volt az úr, így nem tudták az összes mára tervezett negyeddöntőt megrendezni, illetve befejezni. A Sonego-Rublev, valamint a nőknél a Svitolina-Swiatek találkozót el sem tudták kezdeni, a Djokovic-Tsitsipas összecsapás pedig félbeszakadt a második szett elején. A görög 6:4-re nyerte az első szettet, és a másodikban is brékelőnnyel, 2:1-re vezet a világelső ellen. A női ranglistavezető, Ashleigh Barty pedig sérülés miatt feladta a Coco Gauff elleni meccsét.
Továbbjutott azonban Rafael Nadal, aki visszavágott Alexander Zverevnek a madridi vereségért. Rajta kívül győzött Reilly Opelka is Federico Delbonis ellen. Óriási meglepetés, hogy a hatalmas szervájáról ismert amerikai épp egy salakos ezres tornán megy ilyen nagyot.
Írtunk Dayana Yastremska doppingügyének legújabb fejleményeiről is. Felbukkant ugyanis az ukrán teniszezőnő volt barátja, és azt állítja, hamis bizonyítékokkal próbálták igazolni az ártatlanságát.
MÉG TÖBB SPORT
Férfi vízilabdában a szezon egyik legjobb meccsét vívta egymással az FTC és az OSC az OB I elődöntőjének második találkozóján. A Fradi kiélezett csatában egyenlített, vasárnap dől el minden.
A Zengő Motorsport péntek reggel bejelentette, hogy ki lesz a csapat negyedik WTCR-pilótája. Megígérték, hogy hoznak egy világsztárt, és tartották is a szavukat.
Tíz éve már annak, hogy Luke Donald a világ legjobb golfozójának számított. Az elmúlt évek meglehetősen kalandosra sikerültek a számára, most azonban újra jelezte, hogy nem felejtette el, hogy is kell ezt csinálni.
picture

Milák Kristóf az úszó ob-n

Fotó: Eurosport

Miközben Milák Kristóf hét egyéni számban indul az Eb-n, és saját magát akarja legyőzni, Adam Peaty, a britek világklasszis mellúszója határozottan kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága mellett. Voltak azonban tengerentúli híreink is, beszámoltunk egy kurta-furcsa doppingeltiltásról is.
Ukrajna szinkronúszó csapata volt a legjobb a szabadprogram döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokság pénteki napján, míg a magyar együttes hatodikként zárt a versenyszámban.
A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte az izraeli csapatot pénteken a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjának negyedik fordulójában a Ludovika Arénában, ezzel kijutott a kontinenstornára.
Az Ajax 35. alkalommal szerezte meg a holland bajnoki címet. Mivel a szurkolók alig-alig drukkolhattak a helyszínen kedvenc csapatuknak, a klub úgy döntött, meglepi őket egy nagyvonalú gesztussal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés