Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb magyar érmek az úszó Eb-n, megsemmisítették a Manchester Unitedet

Eurosport Magyarország

Publikálva 14/08/2022 - 09:50 GMT+2

Négy magyar érmet, köztük egy aranyat és egy óriási világcsúcsot is hozott szombaton a római úszó Európa-bajnokság, de más sportokban is pörgős napot zárt az Eb. A Premier League-ben a nap meglepetését a MU kiütése hozta, közben fél szemünkkel már a jövő héten induló Vueltát figyeljük, amivel kapcsolatban az esélyesekről és Patrick Lefevere elvárásairól is írtunk.

Mihályvári-Farkas Viktória

Fotó: MTI

A magyar úszók jó szereplésének egy vesztese volt szombaton: Hosszú Katinka. Hírösszefoglaló.
Nagy napot zártak a magyar úszók a római Európa-bajnokságon. Mihályvári-Farkas Viktória arany-, Jakabos Zsuzsanna, Kovács Benedek és Milák Kristóf pedig ezüstérmet szereztek, emellett pedig egy megdönthetetlennek hitt világcsúcs is megdőlt szombaton. Összefoglalónk mellett volt élő eredménykövetésünk is, ezt itt tudjátok visszanézni.
Szűk egy hét múlva már kezdődik is a szezon utolsó háromhetese, a Vuelta. Mint mindig, a Spanyol kör egy jó lehetőség arra, hogy az összetett menők megmentsék vagy épp még jobbá tegyék szezonjukat, idén is összejöhet egy elég jó mezőny. Remco Evenepoel indulásáról mindenki tud, most hoztunk még hat nevet, akire érdemes figyelni.
Nem kérdés, hogy Shelly-Ann Fraser-Pryce élete formájában van. 35 évesen, egy öt éves kisgyerek édesanyjaként sem lassít, a Gyulai Memorial után Monacóban is nagy időt futott. De hihetetlen öröksége nem korlátozódik csak a futópályára, és kit tudja, hol a vége.

Foci

Érdekes meccseket hozott a Premier League második fordulója: a Manchester City továbbra is domináns, az Arsenal sokgólos meccsen hozta a papírformát, a Manchester United drukkerek helyében viszont most nagyon nem lennénk...
Aranylabda? Messi! De nem idén. Az argentin a 30 fős szűkített listára sem került fel, mutatjuk, hogy kik vannak ott helyette.
Az Év Edzője díjra alighanem Carlo Ancelotti is esélyes idén, de kit udja, még meddig lesz ez így. Az olasz mester azt elárulta, hogy a Real Madrid után már nem tervez újabb kispadra leülni.
Szoboszlai Dominik saját és csapata helyzetét sem könnyítette meg egy első félidős kiállítással, de a Lipcse egy döntetlent nélküle is összehozott.
Nikolics Nemanja furcsa helyre igazolt. A dolgok váratlanul alakultak így, de mint elmondta, szereti a kihívásokat.
Ádám Martin klubváltásra is húztuk a szemöldökünket, a magyar csatár azonban a második meccsén rögtön eredményes volt.

Kerékpár

Remco Evenepoel ott lesz a Vueltán, de Patrick Lefevere nem lesz feltétlenül csalódott, ha nem szerepel jól összetettben. A Quick-Step belga csapatfőnöke hosszú interjút adott, amiben az érkező Merlier-ről és a nehéz szezont futó Julian Alaphilippe-pel szembeni elvárásokról is beszélt. (https://www.eurosport.hu/kerekpar/lefevere-nem-leszek-csalodott-ha-evenepoel-nem-megy-nagy-vueltat_sto9083329/story.shtml)
Tovább zajlik a Skandináv körverseny a nőknél, Vas Blanka pedig a fél csapata kieséséével hirtelen kapitányi szerepben találta magát. Nem is ment rosszul, a sárga trikóssal jött meg az igazi hegyimenők mögött. (https://www.eurosport.hu/kerekpar/tour-of-scandinavia/2022/a-mezony-hangulatfelelose-nyerte-a-kiralyetapot-vas-blanka-a-sarga-trikossal-jott-meg_vid1728583/video.shtml)
A férfi mezőny is maradt Norvégiában, ahol az Arctic Race királyszakaszán a szökevénygyőzelem is sokáig benne volt a pakliban. Végül a Cofidis vette át a sárga trikót... a Cofidistől. (https://www.eurosport.hu/kerekpar/arctic-race-a-cofidis-leadta-a-sarga-trikot.-es-a-cofidis-atvette_vid1728634/video.shtml)

Tenisz

Amikor már azt gondolnánk, hogy Novak Djokovic és a 2022-es US Open története érdeklődés hiányában szépen lassan elhalványul, és csendben lezárul, akkor egyszerre csak jön egy nem várt csavar. Ezúttal az amerikai egészségügyi hatóság villantotta fel a reményt a szerb előtt.

Még több sport

Szombaton Hosszú Katinka itta meg a levét honfitársai jó szereplésének, a rutinos úszóval olyan történt, mint pályafutása során még soha.
A magyar férfi röplabda-válogatottnégy játszmában kikapott szombaton a vendég szlovák csapattól Budapesten, az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában.
Ronnie O'Sullivanarról beszélt a The Climb Podcastban, hogy jobb lett volna, ha nem szerzi meg a hetedik világbajnoki címét, mert egyáltalán nem élvezi az ezzel járó extra figyelmet, nyomást és elvárásokat.
Ettől persze a körülötte lévő figyelem nem lesz kisebb, de legalább a világelsőség terhe lekerülhet Ronnie-ról, Judd Trump ezt ugyanis megszerezheti tőle.
Az MLB tiltott teljesítménynövelő szer használata miatt nyolcvan mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Fernando Tatis Jr.-t, a San Diego Padres és a liga egyik legnagyobb sztárját.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés