Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Történelmi siker a Girón, jönnek a negyeddöntők Rómában

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/05/2021 - 04:27 GMT+2

Az Eurosport csütörtöki hírösszefoglalója.

Valter Attila - Giro d'Italia 2021

Fotó: Getty Images

Az Eurosport csütörtöki hírösszefoglalójának egyértelműen Valter Attila a főszereplője, de sok más történetet és érdekességet is hoztunk.

Minden reggel elküldjük az előző nap legfontosabb híreit és néhány érdekesebb cikkünket is, egyenesen az olvasóink postafiókjába. Ehhez nem kell mást tenni, mint feliratkozni a hírlevelünkre ezen a linken.
.
Azt hittük, hogy az év sikere Valter Attila fehér trikója lesz a Giro d'Italián? Tévedtünk! A magyar srác egy piszok kemény, esős szakaszon, a legjobbakkal lépést tartva ért célba, sőt, a pénteki etapot már rózsaszínben várja az összetett éléről!
Pep Guardiola egy zseni. Na jó, nem mi mondjuk ezt, hanem a számok: a Manchester City összesen 120 alkalommal variált a kezdőcsapatán idén, a keret forgatása pedig döntő faktor lehetett abban, hogy akár három trófeával is zárhatják a szezont.
Majdnem visszavonult az Európa-bajnokság első magyar érmese. Olasz Anna története és sikere a hazai rendezésű Eb eddigi egyik, ha nem a legnagyobb sztorija, és még nincs vége, akár még tokiói kvótaszerzés is beleférhet.

Kerékpár

Fú, nem könnyű szavakat találni a mai napra; azt hiszem, sokan vagyunk, akik évek (évtizedek?) óta várnak valami ilyesmire, de most, hogy végre bekövetkezett, nem hiszünk a saját szemünknek. Pedig ott van, feketén-fehéren, vagyis inkább rózsaszín-fehéren, hogy a Giro d'Italia összetett versenyének első helyén egy magyar srác, Valter Attila neve áll. Nem túlzás azt állítani, hogy sporttörténelmi pillanat ez, és jöjjön bármi az utolsó, milánói befutóig, ezt már nem veheti el senki ettől a fiútól.
picture

Ez történt a Giro 6. szakaszán

Attila egyébként a 12. helyen ért célba a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló mindhárom versenyzőt megelőzte, a mögötte lévő nagy esélyesektől pedig alig maradt el, így a legjobb fiatalnak járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót is, olyan neveket megelőzve, mint Remco Evenepoel vagy a Tour de France-győztes Egan Bernal. De beszéljenek helyettünk inkább a kommentátoraink, akikből annyi érzelem tört ki, amikor biztossá vált az eredmény, hogy még most is libabőrösek leszünk tőle.
picture

Mäder nyerte az első hegyi befutót, Valter Ati az új éllovas!

Tenisz

Az ötszörös római bajnok, címvédő Novak Djokovic két könnyű szettben, míg Rafael Nadal csak kínkeservesen, meccslabdát hárítva, három és fél óra játék után jutott tovább a csütörtöki nyolcaddöntőkből. Alexander Zverev Madrid után Rómában is legyőzte Nishikorit, igaz, ezúttal nehezebb volt a dolga.
Az előző fordulóban Fucsovics Mártont búcsúztató Dominic Thiem az olasz Lorenzo Sonegótól kapott ki fordulatos, háromjátszmás mérkőzésen, amely 3 óra 28 percig tartott. A harmadik szettben Thiemnek meccslabdája volt, de ellenfele fordítani tudott és végül rövidítésben győzött. Félelmetesen jó párosítások várhatóak a negyeddöntőkben, úgyhogy lesz miért szurkolni pénteken.
A Players' Voice legújabb részében Ons Jabeur mesél az eddigi pályafutásáról, arról, hogy milyen biztatásokat kap a hazájából és hogy teljesítményével szeretne üzenni minden nőnek és gyereknek, nem csak Tunéziába, hanem Afrikába és az egész arab világba is.

Még több sport

A Dunaújváros LEN-kupa-győztes vízilabdázója még nem végezhet teljes értékű edzésmunkát az ujjsérülése miatt, de öt éve minden idegszálával arra koncentrál, hogy nagy eredményt érjen el a tokiói olimpián. Interjú az Eb-bronzérmes Gurisatti Grétával.

Laporte-nak nem maradt több ideje, ezért választotta Spanyolországot. A Manchester City hátvédje előtt bezárultak a francia válogatott kapui, a klubjában történt változások miatt viszont lépéskényszerbe került. Nem volt más választása: most kellett lépnie.

A sztárbunyósConor McGregortól megszokhattuk már az extrém tetteket és nyilatkozatokat, ha pedig hinni lehet neki, újabb nagy dobásként egy ismert futballcsapat megvásárlásán dolgozik.

Kupagyőztes a Dortmund. A Lipcse második döntőjét vesztette el, a sérült Szoboszlai továbbra sem léphetett pályára.
A belga Jordi Meeus nyerte sprintbefutóban a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második szakaszát, amellyel övé lett az éllovast illető sárga trikó is; Pelikán János átvette a legjobb helyen álló magyarnak járó fehér trikót Karl Ádámtól.
Judd Trump élesen kritizálta a BBC kommentátorválasztását (is) a snooker világbajnokság előtt. Szerinte fiatalítás szükséges. A BBC gyorsan reagált, és lehetőséget adott Trumpnak, valamint Lisowskinak is.
Pénteki tervezett élő közvetítéseink az Eurosport műsorán:
Eurosport 1
12:45 Giro d'Italia, 7. szakasz
Notaresco›Termoli (181km)


Eurosport 2
10:00 Tenisz, ATP-torna, Róma
  • 10:00 Delbonis (Arg) - Opelka (Usa)
  • 12:00 Zverev (Ger) - Nadal (Esp)
  • 13:30 Djokovic (Srb) - Tsitsipas (Gre)
  • 19:00 Sonego (Ita) - Rublev (Rus)

21:33: Golf, PGA Tour, Byron Nelson
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés