Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federert nagyon megizzasztották, nem sikerült a BL győzelem a Fradinak

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/06/2021 - 05:00 GMT+2

Az Eurosport szombati legfontosabb hírei.

Roger Federer

Fotó: Getty Images

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.
Roger Federer ugyan négy játszmában továbbjutott, de sokkal szorosabb nem lehetett volna a mérkőzés. A német Dominic Köpfer ellen az első három játszma mind rövidítésben dőlt el, a negyedikben pedig csak egy brék döntött. A svájci döntő pillanatokban kevesebbet hibázott, élni tudott a rutinjával. A hosszú kihagyása után a második hét nagy kihívás lehet számára, a következő ellenfele az olasz Berrettini lesz.
Rendkívül szomorú hír érkezett Olaszországból, ahol a Milan korábbi utánpótlás játékosa Seid Visin öngyilkos lett. A végső lépést megelőzően búcsúlevelet is írt; „Találtam munkát, de kénytelen voltam ott hagyni, mert sokan, különösen az idősebb emberek, megtagadták, hogy én szolgáljam ki őket. És ha ez nem lett volna önmagában is elegendő, sokan engem vádoltak azért, mert sok fiatal (és fehér) olasz nem talált magának munkát” Visin mindössze 20 éves volt.
Ha Magyarország, vízilabda és olimpia, akkor nyilván mindenki aranyat vár. Nincs ez másképp idén sem, ezt nagyon jól tudja Märcz Tamás szövetségi kapitány is. Többek között erről és az egész felkészülésről beszélt Takács Márton kollégánkkal.

TENISZ

Unatkozni vasárnap sem fogunk, már csak azért sem, mert Zverev az egyre jobb formában lévő Kei Nishikorival, Tsitsipas pedig a kétszeres US Open-elődöntős Pablo Carreno Bustával játszik. Nem ígérkezik éppenséggel rossz párosításnak a salakon kiváló, Grand Slameken viszont rendre alulteljesítő Cristian Garín Daniil Medvedev elleni csatája sem. Vegyik is gyorsan végig, mely öt mérkőzésről nem érdemes lemaradni.
Sok más sporthoz hasonlóan teniszben is kezd hangsúlyosabbá válik az adatelemzés, bár azt kár volna tagadni, még az út elején járnak e tekintetben. Sokáig tartott, mire megjelent az igény az adatelemzésre, ám manapság sok játékos már ragaszkodik ahhoz, hogy ez is a felkészüléshez tartozzon. Gyakran a játékosok egészen másképp élnek meg bizonyos játékhelyzeteket, mint azt az adatok mutatják, még magát Roger Federert is meg lehetett lepni.
Daniil Medvedev idén csak úgy szórja a nagy beszólásokat a salakkal és a saját teljesítményével kapcsolatban. A pénteki meccs után újabb szállóigének kinéző mondattal értékelt: „Fiatal koromban soha nem ettem halat, mintha utáltam volna. Most szeretem a tonhalat, de csak a nyers tonhalat. Olyan dolgokról beszélek, amelyeket amúgy utálok, de mintha már jó lennék bennük. És azok a dolgok, amelyekben jó vagyok, tetszenek.”
A két olasz Cecchinato és Musetti mérkőzése hozta legjobban lázba a nézőközönséget Párizsban. Nem csak, hogy döntő szettig húzták a meccset, de Musetti látványosabbnál látványosabb ütésekkel szórakoztatott, még egy alsó szervát is meg tudott kontrázni.
A címvédők nem hibáztak ma sem. Rafa Nadal és Iga Swiatek is simán jutott tovább, még szettet sem vesztettek. Kettőjük közül a spanyolnak kellett jobban megizzadnia, de nem csak azért, mert neki 3 szettet kellett nyernie, hanem Cameron Norrie vezetett ellene a második játszmában.
A világelső Novak Djokovic sem ütközött nagy akadályba, a litván Berankis mindössze 6 játékot tudott nyerni a szerb ellen.
Újabb női játékos volt kénytelen feladni a Roland Garrost. Az amerikai házimeccset Jennifer Brady volt kénytelen feladni Coco Gauff ellen.

KERÉKPÁR

Lawrence Naesen mesélt első háromheteséről, az idei Giro d’Italiáról. A belga a szarkazmust sem mellőzve értékelt: „Beszéltük a szobatársammal, Larry Warbasséval, hogy bokszolónak kellett volna mennünk. Öt percen keresztül kapod az ütéseket egy meccsen, de aztán öt hónapig békén hagynak. Itt meg három héten keresztül, napi hat órában kaptuk az ívet Bernaltól és társaitól.”
Szombaton rendezték a Critérium du Dauphiné királyszakaszát. A hegyi befutó után a Bahrain Merida ukrán versenyzője Mark Padun nyert, az összetettben pedig Richie Porte vette át a vezetést, a vasárnapi zárószakasz előtt.

FOCI

Dokumentumfilm készült Sir Alex Ferguson életéről. Mintha valami figyelmeztető jel lett volna a váratlan agyvérzése, aminek hangfelvételeivel – egészen pontosan a diszpécserszolgálat felvételivel – indul a film, és amelynek híre annak idején bejárta az egész világsajtót. Egy páratlan életművet kezdtek el megmenteni fia, Jason vezetésével.
Megvan az új edzője a Fradinak. Serhiy Rebrov azonnali távozása után az osztrák Peter Stöger irányíthatja a zöld-fehéreket.

MÉG TÖBB SPORT

Olimpiatörténeti sorozatunk egy számunkra keserédes olimpia felidézésével folytatódik. 1956-ban igazán különlegesre sikeredtek a játékok; politikai bojkottok, svéd lovasversenyek és legendás véres ütközet is volt.
A Ferencváros címvédőként a második helyen végzett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásában: Varga Zsolt együttese szombaton, a belgrádi nyolcas döntő fináléjában 9-6-ra kikapott az így már kilencszeres győztes olasz Pro Reccótól.
A Szeged nyerte a kézilabda bajnokságot, miután a hazai háromgólos győzelem után Veszprémben is nyertek egy góllal.
Charles Leclerc sorozatban másodszorra szerezte meg úgy az első rajthelyet, hogy az időmérőt piros zászló miatt nem tudták befejezni. Nem volt unalmas az időmérő Bakuban, összesen öten is a gumifalban végezték.
A Brit Atlétikai Szövetség felfüggesztette az edzőt, akinek a tanítványa az egyik leginkább ünnepelt aranyérmet szállította az országnak a 2012-es hazai rendezésű olimpián. Konkrétumokat addig nem árultak el az üggyel kapcsolatban, amíg a vizsgálat folyik.
Öt számban született magyar siker Tatabányán, az atlétika Magyar Nagydíj-sorozat első állomásán szombaton.
A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce lett minden idők második leggyorsabb sprintere, miután 10.63 másodperccel nyerte a női 100 méteres síkfutást a kingstoni atlétikai versenyen.
Milák Kristóf és Hosszú Katinka is nyert egy-egy aranyérmet szombaton az úszó Mare Nostrum-sorozat harmadik állomásán, Barcelonában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés