Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai a VAR-ral, a női kajakosok mezőnye pedig a magyar lányokkal küzdött meg sikertelenül

Eurosport
Eurosport

Publikálva 19/09/2021 - 09:06 GMT+2

Az Eurosport szombati hírösszefoglalója.

Kozák Danuta és Csipes Tamara

Fotó: AFP

Futball topligák és kerékpáros versenyek szerte Európában. Javában zajlik a női kézi BL, de vannak gondok az úszók körül is. Ezek történtek szombaton a sportvilágban.
Jelentős átalakulások alatt és után az olasz bajnokság. A Juventus hosszantartó hegemóniájának vége, az AC Milan és az Atalanta további fejlődése kérdéses. De talán inkább az most az igazi kérdés: melyik csapat gyengült legkevésbé, és ki jön ki jobban a zavaros időkből?
2 arany, 3 ezüst és 2 bronzérem a magyar kajak-kenu válogatott első napi termése a dániai világbajnokságon, ezzel az éremtábla második helyén állunk. Egyelőre a lányok hozzák az eredményeket, Gazsó Dorka Alida 1000 m-en, a Kozák Danuta Csipes Tamara a páros pedig 500 m-en lett első. Részletek itt, folytatás vasárnap 11-től.
Kifizetetlen számlák, fel nem miért terhek, hitegetések és egyre gyűrűző botrány jellemzi a 3. évadban járó úszósorozat, az International Swimming League (ISL). A botrányoknak magyar áldozatai is vannak, de talán még szomorúbb, hogy hamvába dőlhet egy a sportágat megújítani szándékozó kezdeményezés.

Foci

Javában zajlanak az európai bajnokságok. a németben Dárdai Pál Hertha BSC-je például beragadt ugyan a rajtnál, három vereség után azonban most zsinórban kétszer nyert. A vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatát közöltük.
A berliniek meccse persze még pénteken volt, sok összecsapást szombaton rendeztek. A Bayern München például átgázolt ellenfelén. Szalai Ádám és Sallai Roland csapata egymás ellen játszott, Szoboszlai Dominik gólja pedig a videóbíró áldozata lett.
Angliában mindeközben magabiztos győzelmet ünnepelhetett a Liverpool hazai pályán, ugyanerre a Manchester City nem volt képes. Így Jürgen Klopp csapata átvette a vezetést a tabellán.
Szerencsére ezek a meccsek már nézők előtt zajlanak, az elmúlt másfél évben azonban bőven kijutott a része mindenkinek a zártkapus meccsekből. Egy salzburgi sportpszichológus társaság ez utóbbiból választott ki nagyjából 600-at, amelyek elemzésével arra voltak kíváncsiak: hogyan hatott a játékvezetőkre az üres stadion a top bajnokságokban?
picture

Egy Liverpool gól és egy sárgalap kell ahhoz, hogy megtudjuk: a különösebben izmosnak nem hitt Mohamed Salahot eddig alaposan félreismertük.

Fotó: AFP

De a gólok és rekordok közepette álljunk meg egy pillanatra! „A profi futballt követő médiafigyelem egyre szélsőségesebb lesz, ezt inkább negatív értelemben értem. Mind a tudósítások a sportról, mind a háttértörténetek esetében. Túl gyakran fújnak fel apróságokat” – nyilatkozta nemrég egy interjúban Toni Kroos, a Real Madrid világbajnok német futballistája, és van igazság a mondandójában. A közösségi média spiráljáról errefelé találni még néhány elrakható gondolatot.

Kerékpár

Interjút adott a magyar Eurosportnak Fetter Erik. Egy tavaly augusztusi baleset után sokat kellett kihagynia, de aztán a májusi Tour de Hongrie-n keresztül a nemrég zárult Európa-bajnokságig (és az ott elért 4. helyig) sok minden történt vele. Ezekről beszélgettünk az Eolo-Kométa versenyzőjével.
Zajlanak persze a versenyek is. A 65. alkalommal megrendezett Szlovák kör mai futamán nevető harmadikként Kristoffer Halvorsen ért célba a sokáig esélyes kolumbiai Alvaro Hodeg és a szlovák Peter Sagan előtt. Mindezek ellenére a hazaiak kerekese a vasárnapi záró futam előtt vezeti az összetett versenyt, ma megszerezheti a végső győzelmet is.
Mindeközben gálázott a Quick-Step a Primus Classic nevű belga egynapos versenyen. 200 km és 4,5 óra tekerés után a francia Florian Sénéchal ért célba először, sőt, a legjobb tízbe befért még négy csapattársa is.

Még több sport

Már a második körnél tart a női kézilabda Bajnokok Ligája. Mindkét magyar résztvevő győzött, a Győr idegenben verte a Krim Ljubljanát, a Ferencváros pedig – noha az elején alaposan ráijesztett szurkolóira – végül könnyedén nyert hazai pályán a Podravka Vegeta ellen.
De jó napja volt ma az autó- és motorsport szerelmeseinek is. Az Európai Le Mans Sorozat 9 év kihagyás után ugyanis ismét visszatér a Hungaroringre. Minden további részlet az alábbi cikkben, ahol arról is szó esik, miért olyan nagy jelentőségű ez a döntés.
Persze nem csak autóban, hanem motorban is dívik az endurance, vagyis a hosszútávú futamok kategóriája. Jelen hírlevél írása közben is már órák óta róják a köröket Bol D’Or versenyzői, és nagy valószínűséggel így lesz ez akkor is, amikor ezeket a sorokat olvassák.
picture

Így is lehet rivalizálni! Vastapssal biztatták az ellenfelek a bajba kerülő motorost

Mindemellett zajlik az élet az uszodában is. Őszintén vallott sportolói karrierje utáni depressziójáról Stephanie Rice.
24 éves voltam és azt gondoltam, hogy már mindent elértem az életemben, ezután már csak unalmas dolgok várnak rám
– írja a háromszoros olimpiai bajnok ausztrál úszónő Instagram bejegyzésében, ahol egy néhány másodperces videó kíséretében, könnyeit törölgetve részletesen beszél mentális problémáiról. Története további részleteiről és a nem várt fogadtatásról itt írtunk bővebben.
Rice már visszavonult, honfitársa, a 22 éves Shayna Jack most tér vissza doppingeltiltása után. Négy évvel ezelőtt a budapesti vb-n váltóban több érmet nyert, 2019-ben Gwangjuban azonban mintájában tiltott szert találtak. A most lejárt eltiltás utáni visszatérés azonban nem könnyű.
Zárjuk az összefoglalót sokunk kedvencével, Emma Raducanuval! A US Open új bajnoka a WTA honlapjának adott interjút a káprázatos, 10 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozat után. Egyszerűen nem tudunk betelni vele.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés