Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Serena Williams bajnokokat teremtett, megvan a 100. magyar arany, Verrasztó Dávid ezüstérmes

Eurosport Magyarország

Publikálva 12/08/2022 - 06:07 GMT+2

Hamarosan végleg elbúcsúzik a tenisztől a legenda, mi pedig megírtuk, miben is rejlik Serena Williams legnagyobb ereje. Közben zajlik a Multisport Európa-bajnokság, amelyről elhoztuk nektek a nap legfontosabb híreit, illetve azt is megírtuk: hogyan nőtt ez a formátum az Európai Játékok fölé. Végül a focis hírek sem maradtak ki, a Barcelona továbbra is bajban, Lukaku pedig rendkívül motivált.

A győztes magyar váltó tagjai, Milák Kristóf, Márton Richárd, Holló Balázs és Németh Nándor (b-j) a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI

„Én miatta kezdtem el játszani, és biztos vagyok benne, hogy sok más lány is ugyanígy volt ezzel. Serena tehát szó szerint bajnokokat teremtett.”
Serena Williams egyszer azt mondta, minden idők egyik legnagyobb sportolója szeretne lenni, nem csak a legnagyobb teniszezők egyike. Miután az öröksége messze túlmutat a 23 Grand Slam-győzelmén, amellyel önmagában a lista élére tör, mondhatjuk, hogy ezt a célját elérte. Játékával generációk egész sorát inspirálta, hogy teniszütőt ragadjon, kitermelve ezzel a bajnokok új nemzedékét. És ezt nem mi állítjuk, hanem a négyszeres Grand Slam-bajnok Naomi Osaka.
"Amikor kezdtem újra magamhoz térni, megint fejbe vágtak egy kalapáccsal. Nem akart vége lenni a negatív spirálnak."
1000 nap nagyon hosszúnak tűnik, ha az embert folyamatosan pofozza a sors, Zdeněk Štybar ezt a saját bőrén tapasztalta meg. Az, hogy a legutóbbi győzelméig közel három évet kell visszamenni az időben, csak a következmény annak a csapássorozatnak, amely az utóbbi időben érte őt. Küzdött sérülésekkel, betegségekkel, ám az országúti csalódások is eltörpülnek amellett, hogy a felesége nemrég elvetélt. Saját bevallása szerint a nehezén túl van, melyben a család segített sokat.
"Bevallom őszintén, sok mindent nem kellett tennem, olyan előnyt adott a három fiú a kezembe, amit butaság lett volna elpazarolni."
Magyar szempontból kiválóan indult az úszó Európa-bajnokság, hiszen három számban is érmet nyertek sportolóink. A férfi 4x200-as gyorsváltó új országos csúccsal győzött, amelyből oroszlánrészt vállalt az időközben Torpedó becenévre keresztelt Milák Kristóf. Verrasztó Dávid 400 vegyesen zárt a második helyen, míg a női 4x200-as gyorsváltó harmadikként ért célba, ezzel megvan Hosszú Katinka 97. érme világversenyekről.
Rohamosan közeleg a szezonnyitó, de még mindig nem tudjuk, kik alkotják a keretet az első bajnokin. Egyre érdekesebb híreket hallani a Barcelonáról.
Az átigazolási időszak hátralévő részében aligha az erősítéseken töri majd a fejét a Barcelona vezetősége, sokkal inkább az a kérdés, milyen manőverekre lesz szükség, hogy az eddigi szerzeményeiket regisztrálni tudják. Két játékosról is kiderült, hogy a szerződésükben kilépési záradék is szerepel, amely akkor lép érvénybe, ha az első bajnokiig nem tudják megoldani a regisztrációt. Az idő nem csak ezért sürgeti a klubot, jobb lenne mielőbb megoldást találni a problémára.

Tenisz

Ha nem látjuk, szinte el sem hisszük, mennyi topjátékos búcsúzott a montreali 1000-es tenisztornán. Az, hogy Nick Kyrgios legyőzi Daniil Medvedevet, még úgy is benne volt, hogy az orosz a múlt héten tornagyőzelmet ünnepelhetett. Carlos Alcaraz és Stefanos Tsitsipas veresége ellenben vaskos meglepetés, főleg annak fényében, hogy a spanyol szett- és brékelőny tudatában omlott össze.
Medvedev a vereségével 1000 pontot veszített Montrealban, amivel megnyílt az út Rafael Nadal számára a világelsőség felé. A sérüléssel bajlódó spanyol várhatóan ott lesz Cincinnatiben, és ha megnyeri a versenyt, Medvedev pedig már a negyeddöntő előtt búcsúzik, akkor ismételten Nadal nevével kezdődik majd a férfiak ranglistája.
Coco Gauff hatalmas küzdelemben, három játszmában legyőzte Aryna Sabalenkát a torontói tenisztornán, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Foci

Hatalmas várakozás előzte meg Romelu Lukaku visszatérését, ám végül a sztoriból egy vissza-visszatérésre futotta, és a Chelsea után újfent az Internél próbál szerencsét. Lukakuban dúl a harag a balul elsült londoni kaland után, és most az új régi-új csapatánál mindenképpen be szeretné bizonyítani, hogy a világ legjobb középcsatárai közé tartozik.
A MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a moldovai Petrocub Hincesti vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc csütörtök esti visszavágóján, így kettős győzelemmel, 7-1-s összesítéssel jutott a következő körbe.
A Kisvárda ugyan 2-1-re legyőzte a Molde csapatát a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel így is búcsúzott a sorozattól.
Életének 71. évében elhunyt Tóth József, az Újpest 56-szoros válogatott labdarúgója. Az UTE közösségi oldalának tájékoztatása szerint temetéséről a családdal egyeztetve később intézkednek.
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyta, hogy a katari labdarúgó-világbajnokság az eredetileg tervezettnél egy nappal korábban, november 20-án kezdődjön.

Kerékpár

A Movistar spanyol versenyzője, Antonio Pedrero egy egésznapos szökés végén győzött a Tour de l'Ain zárószakaszán, de néhány kilométerrel a befutó előtt még az összetettre is volt esélye. Guillaume Martin (Cofidis) bő másfél percet kapott csütörtökön, így végül megszerezte a sárga trikót.
A női Skandináv körverseny csütörtökön megérkezett Norvégiába, a 119 kilométeres szakasz vége kissé emelkedett. Vas Blanka (SD Worx) sokáig a mezőny elejében helyezkedett, a hajrában sodródott csak hátrébb. Marianne Vost (Jumbo-Visma) ezúttal sem lehetett megverni, háromból háromnál jár ezen a versenyen, és ő vezeti az összetettet is.
Alaposan megnehezítette az időjárás a versenyzők dolgát az Arctic Race of Norway első szakaszán. A szél és az eső még keményebbé tette az amúgy is 3000 méter szintet tartalmazó etapot, ennek ellenére kisebb mezőnyhajrá döntött. Ezt a cofidises Axel Zingle nyerte az astanás Syritsa előtt, ezzel karrierje második győzelmet szerezte.

Még több sport

Pár évvel ezelőtt útjára indították az Európai Játékokat, amely az olimpiához hasonló módon zsúfolta össze a kontinens legjobb sportolóit. Ez a formátum Ázsiában és Dél-Amerikában is nagy népszerűségnek örvend, sőt, az európai gyökerű Nemzetközösségi Játékok is komoly presztízzsel bírnak, az Európai Játékok azonban csúnya bukásnak tűnik. Közben viszont újtára indult a Multisport Európa-bajnokság, amely sokkal pozitívabb fogadtatásra talált, és minden jel arra mutat, hogy van jövője a zsúfolt versenynaptárban.
A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme a kontinensversenyeken.
A római úszó Európa-bajnokságon Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett 400 vegyesen, míg a döntő másik magyarja, Kós Hubert a negyedik helyen csapott a célba.
Bronzérem került a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjainak nyakába: a Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla összeállítású staféta 7:55.73-mal ért célba. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszúnak ez volt a 97. érme világversenyeken (olimpia, vb, Eb).
Az elődöntőkben három magyar volt érdekelt, közülük Szabó Szebasztián 50 méter pillangón a szám címvédőjeként a hetedik idővel került a fináléba, míg 200 méter háton Szabó-Feltóthy Eszter a második, Molnár Dóra a negyedik idővel jutott a pénteki döntőbe.
Ha valakinek vannak felesleges millió a bankban, lehetőleg dollárban, és történetesen Michael Jordan-rajongó is, akkor kiváló befektetés lehet az a mez, amelyet az utolsó chicagói mérkőzésén viselt. Az ereklyét ugyanis szeptember elején aukcióra bocsájtják; a várakozások szerint 3 és 5 millió dollár között kelhet el a ruhadarab.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés