Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pochettino el sem hitte, hogy megszerezhetik Messit, Pogacar nehéz Tourra számít

Eurosport
Eurosport

Publikálva 16/10/2021 - 09:21 GMT+2

Az Eurosport hírösszefoglalója.

Neymar, Mauricio Pochettino és Lionel Messi

Fotó: Getty Images

Aligha van olyan edző, aki nemet mondana Lionel Messi szerződtetésének lehetőségére, Mauricio Pochettino sem tudta elsőre mire vélni a sportigazgatója kérdését. Többek között erről is beszámoltunk napi hírösszefoglalónkban.

Amennyiben szeretnétek ilyen és ehhez hasonló tartalommal indítani a napot, iratkozzatok fel reggeli hírlevelünkre.

Manapság a sportolók jelentős része – leginkább persze, akik aktívan használják a közösségi oldalakat – már-már valóságshow-szereplőként működnek. Mindent tudnak róluk a rajongók, hogy kivel élnek, hogy hívják a kutyájukat, mi a kedvenc ételük, vagy akár hogy mit gondolnak a kényesebb közéleti kérdésekről. Akkor tud példaképpé válni a sportoló, ha mindent tudunk róla, vagy ha csak annyit, amennyit megmutat magáról?
Kell pár indok, miért érdemes nézni a cyclo-cross szezont az Eurosporton? Vas Blanka, Mathieu van der Poel és Wout van Aert. Ennyi már bőven elég lenne, hogy valaki rákattanjon a sárban dagonyázó kerékpárosokra, de mi még ennél is több érvet hoztunk amellett, hogy miért lehet érdekes kezdő nézőknek is a verseny. Nem utolsósorban azért, mert hiánycsillapítónak sem utolsó, amíg az országúton tart a szünet.
Természetesen a címvédő Tadej Pogacar is ott volt a 2022-es Tour de France csütörtöki útvonalbemutatóján. A kétszeres győztesnek elsőre tetszenek a tervek – nem úgy Mark Cavendish-nek, aki a sprinteket hiányolja –, de az összetett esélyesek nem sokat pihenhetnek, akár már az első szakaszokon komoly hátrányt lehet összeszedni. Hogy mit kell tudni az útvonalról és hogyan készül Pogacar, arról itt olvashattok bővebben.

Foci

A táplálkozásra az élsportban egyre nagyobb figyelmet fordítanak, mára komplett tudományág épült a téma köré. Ezen a téren is lehet ugyanakkor újat és többet adni a sportolóknak, a Liverpoolnál pedig – mint oly sok tekintetben – itt is az élen járnak. Bemutattuk a klub táplálkozási szakértőjét, aki alapvetően megváltoztatta a játékosok gondolkodását.
Az angol labdarúgásba 70 évesen visszatérő Claudio Ranieri közel van ahhoz, hogy ő legyen a bajnokság történetének legidősebb edzője, de egyelőre akad pár szakember, aki még előtte jár ebben a tekintetben. Mondjuk ha jól sül el a Watford kispadján töltött időszak, akár a rekordot is összehozhatja.
Ki nyeri az Aranylabdát 2021-ben? Robert Lewandowski? Lionel Messi? Jorginho? Jimbo? Vagy a denveri musztángok bajnokcsapata? Sir Alex Ferguson, ha tehetné, akkor Cristiano Ronaldóra szavazna, a Manchester United edzőlegendája ráadásul azt is kifejtette, miért egykori játékosának ítélné a díjat.
Mauricio Pochettinoazt hitte, valami nagyon rossz tréfa áldozata lett, amikor a Paris Saint-Germain sportigazgatója felhívta telefonon azzal a kérdéssel: igényt tartana-e Messire, amennyiben úgy adódna, hogy leigazolhatják. A történet további része már ismert: az edző nagyon is igényt tartott a világ egyik legjobb játékosára, az argentin pedig aláírt a francia sztárklubhoz. Kylian Mbappé miatt viszont a PSG-nek kell aggódnia, egyelőre ugyanis nem úgy néz ki, hogy a világbajnok meg szeretné hosszabbítani jövőre lejáró szerződését.
Bognár Györgynek sokba került az egyik nyilatkozata, a Paks vezetőedzője ugyanis 350 ezer forintot fizethet azért, mert a Ferencváros elleni mérkőzést követően a játékvezetés színvonalát kritizálta.

Még több sport

Emlékeztek még a karantén idején a háztetőkön teniszező olasz lányokra? Roger Federer egészen biztosan, a svájci ugyanis még régebben megígérte, hogy összehoz nekik egy edzési lehetőséget Rafael Nadal mallorcai teniszakadémiájára, amit most sikerült is betartania. Valószínűleg Federernek volt kontaktja a spanyolhoz, és vannak annyira jóban, hogy ehhez hasonló akciókat szervezzenek le egymás között. Mondjuk az is igaz, hogy aligha van olyan teniszpályatulajdonos, aki nemet mondana, ha a vonal túlsó végén Federer jelentkezne be azzal, hogy lenne egy ötlete.
Nem sokat fognak pihenni a csapatok és a versenyzők 2022-ben, ugyanis rekordhosszúságú szezont terveznek a Forma-1-ben. Ha minden jól megy - reméljük, mert van pár helyszín ahol a járvány miatt két éve nem tudtak futamot rendezni - akkor 23 versenyt láthatunk.
Pár napja sokként érkezett a hír: meggyilkolták a kétszeres világbajnoki bronzérmes hosszútávfutót, Agnes Jebet Tiropot. A gyilkossággal a futó férjét vádolják, akit menekülés közben fogtak el a hatóságok, a férfi az egyik szomszédos országba próbált eljutni, sikertelenül.
Ronnie O’Sullivannek általában jól megy a Northern Ireland Openen, ezúttal viszont már a negyeddöntők előtt búcsúzott a küzdelmektől. Természetesen nem csak a hatszoros világbajnok meccséről számoltunk be, összefoglaltuk, hogyan alakult ki a negyeddöntős mezőny. Pénteken aztán a legutóbbi három kiírást megnyerő Judd Trump is búcsúzott, ami azt jelenti, hogy vasárnap új bajnokot avatnak a tornán.
Még mindig snooker: ha lesz újabb válogatás az Eurosporton a szerencsés lökésekről, ez a Mark Allen-féle megoldás valószínűleg bekerül a top 5-be.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés