Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ötödik és hetedik hellyel kezdett Michelisz

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/04/2018 - 09:57 GMT+2

Ez történt vasárnap.

Michelisz Norbert 2018

Fotó: Eurosport

Ötödik és hetedik hellyel kezdte a sorozatot Michelisz. A tavalyi vb-ezüstérmes Michelisz Norbert az első futamon kiesett, aztán vasárnap előbb a hetedik, majd az ötödik helyen ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) nyitóhétvégéjén, Marrákesben. A világbajnokság (WTCC), illetve a TCR-sorozat összeolvadásából született új szériában nem sikerült jól az első számú magyar pilóta bemutatkozása, ugyanis a szombati futamon – a WTCR honlapja szerint – az utolsó helyről rajtolhatott csak, majd a hetedik körben technikai hiba miatt ki kellett állnia. A vasárnap jobban kezdődött számára, a nap első versenyén a hetedik helyen végzett. A másodikon aztán nehéz rajtja volt a magyarnak, mivel a francia Yvan Muller a falhoz szorította, így a harmadikról az ötödik pozícióba csúszott vissza. A folytatásban már sima versenye volt, ám előzni nem tudott, így ötödikként haladt át a célvonalon. Az első hétvége után a két futamon is első olasz Gabriele Tarquini vezeti a pontversenyt 62 ponttal, Michelisz a nyolcadik 22-vel. A kilenc versenyhétvégéből álló WTCR-sorozat következő versenyét Magyarországon rendezik: a mogyoródi futamokra április 28-án és 29-én kerül sor.
picture

WTCR in Marrakech : last lap race 3

Fotó: Eurosport

Peter Sagan nyerte a Párizs-Roubaix klasszikust. A szlovák Peter Sagan nyerte meg vasárnap az országúti kerékpárosok talán leghíresebb egynapos klasszikus versenyét, a Párizs-Roubaix-t. A 116. alkalommal megrendezett viadalon a 28 éves Sagan 55 kilométerrel a cél előtt szökött meg többedmagával, de a sorsdöntő sprintben már csak a svájci Silvan Dillier tartott vele. A Bora csapat sztárja révén Bernard Hinault 1981-es diadala óta először győzött regnáló világbajnok a Párizs-Roubaix-n, melynek 257 kilométeréből ezúttal is 55 kilométert kellett macskakövön tekerni. A nyolcszoros Tour de France-szakaszgyőztes Sagan előző legjobb helyezése a 2014-es hatodik volt az “északi pokolnak” is nevezett versenyen.
picture

Peter Sagan, roi de Roubaix.

Fotó: Getty Images

Eredmények:
1. Peter Sagan (szlovák, Bora) 5:54:06 óra
2. Silvan Dillier (svájci, AG2R) azonos idővel
3. Niki Terpstra (holland, Quick-Step) 57 mp hátrány
A Dortmund visszavágott a Stuttgartnak. A Dortmund 3-0-ra nyert a vendég Stuttgart ellen a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén. A két együttes novemberi találkozóján a stuttgartiak otthon 2-1-re győztek. A Dortmund a legutóbbi nyolc hazai bajnoki összecsapásán nem kapott ki, három döntetlen mellett ötödször nyert.
picture

Les joueurs de Dortmund célébrent leur victoire contre Stuttgart dimanche en Bundesliga.

Fotó: Getty Images

Bundesliga, 29. forduló:
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-0 (1-0)
Ogier győzelmével növelte az előnyét összetettben. Sébastien Ogier nyerte a Korzika-ralit, a világbajnoki sorozat negyedik versenyét. A második helyen az észt Ott Tänak, a harmadikon pedig a belga Thierry Neuville végzett. A tavaly az ötödik vb-címét begyűjtő francia pilóta újabb sikerével összetettben növelte az előnyét. Ogier pályafutása 43. vb-futamát nyerte meg – idén már a harmadikat -, a Korzika-ralin pedig 2016 után másodszor diadalmaskodott.
Eredmények:
1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia/Ford Fiesta RS) 3:36:52.7 óra
2. Ott Tänak, Martin Järveoja (észt/Toyota Yaris) 36.1 másodperc hátrány
3. Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga/Hyundai i20) 1:07.5 perc hátrány
picture

Ogier kann sich über seinen dritten Saisonsieg freuen

Fotó: SID

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés