Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Őrület a Girón, Mbappé döntött, kezdődik a Garros

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/05/2022 - 16:03 GMT+2

Vasárnap elkezdődik az év második Grand Slam-tornája, amiről soha nem látott terjedelemben közvetítünk, ennek megfelelően pedig szombaton igyekeztünk előre minden fontos információt összegyűjteni. Közben a Giro d’Italia eddigi legizgalmasabb szakaszát rendezték, ahol alaposan átalakult az összetett, a Forma-1-ben tarolt a Ferrari, a magyar sportolók pedig jó napot zártak.

Richard Carapaz

Fotó: AFP

Mostantól két héten át középpontban a tenisz, de szombati hírösszefoglalónkban nem feledkeztünk el a Giróról sem.
Bánhatja, aki kihagyta a Giro tegnapi szakaszát, mert a verseny eddigi legizgalmasabb napja volt a szombati! Az alig 150 kilométert szinte végig teljes gázon nyomták a versenyzők, óriási különbségek alakultak ki az összetettben, és a rózsaszín trikó is gazdát cserélt. Izgalmas volt a hajrá is, aminek végén Simon Yates egy szakaszgyőzelemmel vigasztalódhatott. Ha lemaradtál,
Jön, jön, jön! Kezdődik az év második Grand Slam tornája, a Roland Garros, két héten át újra folyamatosan képernyőn lesznek a tenisz legnagyobb sztárjai, Novak Djokovictól, Rafa Nadalon és Carlos Alcarazon át Iga Swiatekig. Cikkünkben minden fontos információt összeszedtünk a menetrendről, a magyar indulókról és a közvetítéseinkről a sorsolásról ITT a női torna esélyeiről pedig ITT írtunk részletesebben.
Még el sem kezdődött a transzferidőszak, de máris véget ért az év legnagyobb átigazolási szappanoperája. Kylian Mbappé döntött: marad a PSG-nél. Mi elsősorban annak örülünk, hogy nem kell egész nyáron ezen a sztorin csámcsognunk, de azért összeszedtük, mi lehetett a felek motivációja a döntésben és miért lehet, hogy mégis a Real Madrid járt igazán jól azzal, hogy nem szerezték meg a legnagyobb célpontjukat.
Tenisz
Már az első nap tele lesz érdekes mérkőzésekkel a program : rég volt ilyen, de összesen hat magyarért is szoríthatunk, akik közül ketten, Gálfi Dalma és Jani Réka máris pályára lépnek. Rajtuk kívül megkezdi szereplését a 2016-os bajnok Garbine Muguruza, a bombaformában lévő Carlos Alcaraz, valamint a visszatérése után a korábbi önmagát kereső egykori döntős, Dominic Thiem is.
Bár most minden a Garrosról szól, ne felejtsük el, hogy Wimbledon kapcsán áll a bál. A torna döntött az orosz és fehérorosz versenyzők kizárásáról, az ATP meg erre azt mondta, akkor felejtsék el a ranglistapontokat. Mindennek sok vesztese van, a legnagyobb valószínűleg Novak Djokovic. A döntés kétes értelméről Szabó Gábor írt véleménycikket.
Közben lezárultak az utolsó Garros előtti versenyek, három tenisztornán is szombaton rendezték a döntőt. A férfiaknál Cameron Norrie és Casper Ruud, míg a hölgyeknél Angelique Kerber örülhetett. Nem csak az közös a három győztesben, hogy melyik napon nyertek, de mindhárman háromszettes fináléban kerekedtek ellenfeleik fölé.
Kerékpár
Egan Bernal idén címvédőként nincs ott a Girón, sőt, téli súlyos balesete miatt jó ideje semmilyen versenyen nem láthattuk, de ez nem jelenti, hogy ne készülne elszántan a visszatérésre. A kolumbiai versenyző a jövőt tervezgeti, és arra készül, hogy 2023-ban minden olyan versenyen részt vesz, amit idén kihagyott.
Foci Tizenegyespárbaj után megszerezte első Német Kupa-győzelmét az RB Leipzig. Bár a Sallai Rolanndal felálló Freiburg a magyar játékos gólpasszával megszerezte a vezetést, sőt emberelőnybe is került, NKunku egyelíteni tudott, a lipcsiek pedig 11-esekkel megnyerték a finálét. Gulácsi Péter és Willy Orbán végig játszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik a 61. percben lépett pályára.
Hiába hatalmas a tét a Premier League utolsó fordulójában, sem a Liverpool, sem a Mancester City edzője nem érzi a nyomást. Pep Guardiola szerint úgy kell felfogni az Aston Villa elleni bajnokit, mint egy átlagos mérkőzést, Jürgen Klopp szerint pedig nincs veszítenivalója a Liverpoolnak.
Mbappé marad, Ángel Di María hét év után távozik a PSG-től, mivel lejár a szerződése, és a klub nem lépteti életbe a hosszabbítási opciót.
Az Olympique Lyonvisszahódította a női labdarúgó Bajnokok Ligája trófeáját, miután a szombati torinói döntőben 3-1-re verte a tavaly győztes Barcelonát.
Még több sport
Nagyot megy eddig a Ferrari a Forma-1-es Barcelonai Nagydíjon. Charles Leclerc tökéletes mérleggel teljesítette a szabadedzéseket, szombaton pedig az időmérőn is megszerezte az első rajthelyet.
Közben alakulóban van egy kisebb (?) botrány: gyakran előfordul, hogy a legsikeresebb csapattól merítenek inspirációt a riválisok, a Red Bull azonban azt gyanítja: ezúttal az Aston Martinátlépett egy határt.
Futamgyőzelemmel és harmadik hellyel kezdte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonját a címvédő Kiss Norbert, a sorozat olaszországi Misanóban zajló idénynyitó hétvégéjének szombati napján.
Jól mentek a magyar kajak-kenusok is szombaton, Korisánszky Dávid révén egy ezüst-, és a Bragato Giada, Nagy Bianka duó révén egy bronzéremet szerzett a csapat a racicei kajak-kenu világkupa szombati döntőiben.
És ha már magyar sportsikerek: a Veszprém bejutása a kézilabda-BL négyes döntőjébe olyan eredmény, amire még a sportigazgató Nagy László sem számított a szezon előtt.
Az Egyesült Államok válogatottja hosszabbításos mérkőzésen legyőzte az eddig hibátlan svéd csapatot a finnországi jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján.
A címvédő török Efes Istanbul 58-57-re legyőzte a Hanga Ádámmal felálló Real Madridot a férfi kosárlabda Euroliga belgrádi döntőjében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés