Orbán gólt lőtt, kikapott a Fradi, Arnie nélkül rendezték Kitzbühelt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 24/01/2022 - 07:31 GMT+1

A legjobb 16 között jár az Ausztrál Open, a vasárnapi meccsek összefoglalóját hoztuk. Több topligában is játszottak közben a futballisták, győzött a Liverpool, a Chelsea, és a Bayern München is, de a Milan és a Juventus találkozóján még csak gól sem esett. Szóba került Mbappé jövője is, de végignéztük azt is, ahogy lecsúsznak a leggyorsabbak az osztrák és olasz lejtőkön.

Orbán gólt lőtt, kikapott a Fradi, Arnie nélkül rendezték Kitzbühelt

Fotó: AFP

Még nyakig benne vagyunk az idei Ausztrál Openben, de mi már a jövő éviről cikkezünk. Azt mindig is tudtuk, hogy a szervezők szeretnék, hogy Novak Djokovic indulhasson a tornán, és bár ez idén másképp alakult, Craig Tiley versenyigazgató biztosít minket: jövőre részt vesz a tornán a világelső!
Zlatan Ibrahimović adott interjút a L’Équipe című francia sportlapnak, ezt szemléztük. Kylian Mbappé jövőjéről is beszélgettek, akinek nyáron jár le szerződése a PSG-nél. Szóba került az is, mit jelent Gianluigi Donnarumma karrierjében, hogy a kelleténél többet ül a kispadon Párizsban.
Sok vitás kérdés mellett újabb jelent meg a kerékpársportban. Ez a vegán étrend kérdése, vagyis hogy valóban segíti-e a teljesítményt és a regenerálódást a növényi alapanyagú ételek fogyasztása. Több versenyző véleményét ismerhetjük meg, igazságot tenni nem könnyű, de talán nem is kell.

Ausztrál Open

A férfi és női egyes nyolcaddöntőivel folytatódott vasárnap az év első Grand Slam-tornája. Mindkét nem táblájának felső részében együttesen nyolc meccset játszottak, és – noha voltak szorosnak ígérkező összecsapások – mindegyik az egyik fél szettvesztesége nélkül dőlt el. Jöjjön hát 8 meccs 20 játszmájának krónikája néhány videóban!
Már a játéknap első meccse meglepetést hozott. A korábbi US Open-döntős Madison Keys összesen négy gémet engedélyezett a jóval esélyesebbnek tűnő, eddig jó formában játszó spanyol kiemelt Paula Badosának.
A férfi egyes mezőnye emelte a tétet. Valószínűleg nem sokan gondolták volna, hogy Denis Shapovalov három játszmában veri a végső esélyesnek is kikiáltott Alexander Zverevet! Nem most lesz meg tehát a német első Grand Slam-győzelme, ebbéli frusztrációját saját ütőjén vezette le. Volt mit. Az ügy külön pikantériája, hogy az Eurosport szakértője, a korábbi hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander is megmondta kritikus véleményét a németről.
Ott van azonban a nyolc között a mezőny egyetlen korábbi győztese, Rafael Nadal. Nagy meccsen, de szintén három játszmás találkozón van túl a spanyol, igaz, az elsőnek csak a rövidítése olyan hosszú volt, mint máskor egy egész játszma. Majdnem 30 percével valószínűleg rekordot döntött a két játékos.
Ash Barty majdnem annyi játékot veszített most (köztük saját adogatását), mint eddigi három meccsén együttvéve, de még így is könnyedén nyert Amanda Anisimova ellen.
Hat év után ismét GS-negyeddöntőbe jutott Gael Monfils. A francia a végén néha már összeesett a fáradságtól, de így is három játszmában nyert.
Ugyanígy tett Matteo Berettini, aki a spanyol Pablo Carreño Bustát verte kitűnő adogatójátékkal, három szoros játszmában. Ő a jelenlegi teniszmezőny 10. olyan játékosa, aki legalább nyolc közé jut mind a négy Grand Slam-tornán.
De nem csak egyesben, párosban is zajlanak meccsek. A hazaiak korábban kiesett kedvence, Nick Kyrgios honfitársával, Thanasi Kokkinakisszal robbantotta fel a lelátókat, a teltházas ausztrál közönség jól érezte magát.
picture

Kyrgios felrobbantotta a lelátókat, most a csak látszólag alsónadrágban teniszező Kokkinakis oldalán

Foci

Vasárnap lévén nagyüzem volt a topbajnokságokban. Angliában Mohamed Salah és Sadio Mané nélkül is könnyen győzni tudott a Liverpool, viszont botlott az Arsenal. A nap fő meccse a londoni derbi volt. Antonio Conte elvesztette első meccsét, amióta kinevezték a Tottenham kispadjára. Ráadásul a Chelsea rövid időn belül harmadszor verte őket (a két Ligakupa-elődöntő után).
A három magyarból kettő lépett pályára az RB Leipzig mai meccsén, ráadásul Willi Orbán győztes gólt lőtt a csapatnak.
Az AC Milan egy nem túl izgalmas, gól nélküli döntetlent játszott a vendég Juventusszal az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnap esti rangadóján.
picture

A második helyen álló Liverpool kétgólos győzelmet aratott a 13. Crystal Palace otthonában vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

Fotó: Getty Images

Téli sportok

Alpesi síben, biatlonban és síugrásban rendeztek világkupa-eseményt vasárnap. Beszámolunk ezekről, de már nagyon hangolunk a mindössze 10 nap múlva kezdődő téli olimpiára is.
A férfiak sorozatának talán leginkább várt állomása Kitzbühel, ahol a legnagyobb lesikló versenyek zajlanak. A hétvége állandó vendége, Arnold Schwarzenegger idén sem volt jelen, a legfontosabb résztvevők, a versenyzők azonban igen. Mutatjuk Beat Feuz futamát, ami a pénteki kilencedik hely után vasárnap győzelmet ért a 85 %-os maximális meredekségű Streifen.
A női mezőny szintén gyorsasági számban, szuperóriás-műlesiklásban mérte össze tudását Cortina d'Ampezzóban. A győztes Elena Curtoni volt, de sajnos Sofia Goggiát is meg kell említenünk. A másik olasz a múltheti esése után ismét bukott, mostani térdsérülése azonban lehet, hogy komolyabb. Csak az olimpiai indulás ne menjen rá!
picture

Sofia Goggia

Fotó: Getty Images

Nem történt meglepetés síugrásban. A szombati után a vasárnapi versenyt is a német Karl Geiger nyerte hazai sáncon, Titisee-Neustadtban. Ez volt a negyedik győzelme a szezonban, így vezeti az összetettet, de nagy a verseny a japán Ryōyū Kobayashival.
Végül egy portré. Hosszú vörös haja miatt repülő paradicsomnak hívták, az ötödik olimpiára készül. Gyerekkorában asztmás és szívbeteg volt, a sport segített neki. Decemberben elkapta a koronavírust, de ha minden jól megy, mégis ott lesz Pekingben. Shaun White a snowboard nagymestere, érdemes hát megismerni.

Még több sport

Ötödik helyen végzett Vas Blanka a cyclocross világkupa-sorozat szezonzáró versenyén Hoogerheidében. Jöhet a világbajnokság!
Fordulót tartottak a női kézilabda Bajnokok Ligájaában is, pályára lépett, dán napot tartott a Győr és a Fradi is. Előbbi utolsó perces góllal győzött az Odense ellen, a Fradi pedig – noha sokszor vezetett is – mégis kikapott az Esbjerg otthonában.
Zajlik persze a férfi Európa-bajnokság is. A mai, pozsonyi játéknap legjobban várt meccse a Spanyolország-Norvégia volt, ahol a címvédő spanyolok zsinórban 17 Eb-meccsen maradtak veretlenek, de ezúttal kikaptak.
A női csapat már a következő, decemberi Eb-re készül. Ma vált hivatalossá: a spanyolok elleni márciusi Eb-selejtezőn avatja fel a női kézilabda-válogatott az új tatabányai sportcsarnokot, ami a most zajló tornán még „tartalékcsarnoknak” volt kinevezve.
A végére pedig jöjjön egy érdekes eset a vízilabda OB 1-ből! Szívós Márton, a Honvéd vezetőedzője összetűzésbe került a bíróval a Vasas elleni rangadó után, és kiállíttatta magát. Takács Márton kollégánk nyálazta át a versenyszabályzatot, de nem nyugodott meg, hogy világos és egyértelmű szabályok irányítanák a bírói munkát.
picture

Topligák hírei madridi döntetlennel, Loeb nyerte a Monte-Carlo-ralit

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés