Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs több kérdés, a válasz: Lionel Messi 🏆x7

Eurosport
Eurosport

Frissítve 30/11/2021 - 09:31 GMT+1

Panna bent, Pál kint, Ronnie O'Sullivan parádézik, a Manchester United átalakul, Szoboszlai Dominik elárulta, kinek adná az Aranylabdát - az Eurosport hétfői hírösszefoglalója.

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin válogatott futballistája hetedszer érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, az Aranylabdát.

Fotó: AFP

Az Eurosport napi összefoglalójában összegyűjtöttünk egy csomó jó cikket és érdekességet a hét első napjáról, és persze a legfontosabb híreket is elhoztuk nektek. Aki már kora reggel olvasná a gyűjtésünket, iratkozzon fel a hírlevelünkre ezen a linken.
Mindig jó érzéssel tölt el minket, amikor a hetet egy remek magyar eredménnyel kezdhetjük, most ezt Udvardy Panna szolgáltatta, aki odaért a világ legjobb 100 női teniszezője közé. És akkor ez mind semmi, még szinte ki sem fújta magát legutóbbi, brazíliavárosi tornagyőzelme után, már az Eurosportnak adott egy szuperexkluzív interjút.
Mi a bánat zajlik a Herthánál? Hétfő reggel jött a hír: Dárdai Pál vezetőedzőnek (ismét) megmutatták a kijáratot. Oké, a csapat idén 13 meccsen csak 14 pontot szerzett, ráadásul 27 kapott gólja a második legtöbb a ligában, de hogy milyen konfliktusok és tervek vannak a háttérben, vagy hogy miért éppen most született meg a döntés, arról itt írtunk.
Már nem Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője
A szezon végéig a német Ralf Rangnick irányítja a Manchester Unitedet. De miért örülhet a csapat és a szurkolók a német érkezésének, és miért aggódhat Ronaldo? A válaszokat ebben a cikkünkben keressétek.
Mondjuk, ha már Ronaldo, meg sem kellett várni, a felfordulást, és az új edző megérkezését (vagy azt, amíg ráütik Rangnick munkavállalási engedélyére a pecsétet), Michael Carrick már ki is hagyta a kezdőből a portugálok szupersztárját. Utánajártunk, hogy miért történhetett ez, a rejtély megoldásában pedig két nagyágyú, az MU korábbi középpályása, Roy Keane és Jamie Carragher, a Liverpool egykori hátvédje is a segítségünkre volt.

Tenisz

Hamarosan kiderül, ott lesz-e Novak Djokovic az Ausztrál Openen, addig viszont jobb híján csak találgatni lehet, hogy dönt a világelső. A "szerintem", "úgy gondolom" típusú tippeknek persze nincs sok értelmük, de azért ha a játékos valamelyik rokona, például az apja nyilatkozik, arra érdemes lehet figyelni. Srdjan Djokovic természetesen nem ért egyet a kötelező oltással, zsarolásnak tartja az ausztrál hatóságok döntését, és egyértelmű véleménye van arról is, látjuk-e a világelsőt Melbourne-ben.
A hétfőnk egyik főszereplője, a vasárnap Brazíliavárosban tornagyőztes Udvardy Panna 11 helyet javítva betört a legjobb 100 közé, jelenleg pályafutása legjobbjaként a 96. a női teniszezők világranglistáján. Sőt, van még egy magyar lány a legjobb százban.
Az oroszoktól elszenvedett vereséggel búcsúztak a spanyolok a Davis-kupából.
picture

Így vette át Messi a hetedik Aranylabdáját

Foci

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója tovább javította saját rekordját, miután hetedszer nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.
Hogy is szokták mondani? Néha az a legjobb üzlet, amit nem kötöttek meg. Tökéletesen igaz ez most Bernardo Silva és a Manchester City helyzetére, nyáron ugyanis egyik fél sem bánta volna, ha külön utakon folytatják. Érdeklődőkből nem volt hiány, pénzes érdeklődőből viszont igen, ezért aztán maradt az Etihad stadionban, így utóbb már mondhatjuk, mindenki örömére.
Videojátékba illő gondolatkísérlet, amit a Paris Saint-Germain (ki más) a gyakorlatba ültetett: nagyjából így állt össze a Lionel Messi-Kylian Mbappé-Neymar hármas a francia fővárosban. Csakhogy a trió egyelőre nem az ellenfél védőinek okoz rémálmokat, hanem a saját edzőjének, Mauricio Pochettinónak ugyanis úgy kellene megszervezni a csapat védekezését, hogy hárman önkéntes felmentést adtak maguknak a mezőnymunka alól. Hogy lesz ebből BL-győzelem?
Erling Braut Haaland
A Borussia Dortmund norvég csatára, Erling Haaland szombaton két rekordot is megdöntött: ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki eljutott 50 Bundesliga-gólig, valamint ő az a labdarúgó, akinek a legkevesebb mérkőzésre volt szüksége e mérföldkő eléréséhez.
Ugye emlékeztek rá, amikor Patrick Schick az Európa-bajnokságon 45 méterről akkora gólt vágott szerencsétlen skótoknak, hogy valószínűleg azóta is rettegnek a pókok a kapu egy kilométeres körzetében? Na, a FIFA is emlékszik rá, be is válogatta a cseh srác bombáját az év góljának járó Puskás-díj jelöltjei közé.
KEVIN!!! Nem ültünk fel a karácsonyi mókavonatra, Kevin De Bruyne-ről van szó, akit ismét az év legjobb irányító játékosának választott a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS. Nyugalom, Messi azért ott van a dobogón.
Dobjatok el mindent, itt a hír, amit minden klubvilágbajnokság-rajongó őrülten várt! A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése nyomán február 3. és 12. között rendezik meg az Egyesült Arab Emírségekben a klubvilágbajnokságot.

Kerékpár

Vas Blankának hála, nemcsak a cyclocrosshoz, hanem úgy általában a női kerékpársporthoz is közelebb kerültünk az utóbbi időben, és bár már az is siker, hogy hová jutottak a csajok az elmúlt tíz évben, nem lehet csak úgy elmenni azok mellett a versenyzők mellett, akik hozzájárultak ehhez a hihetetlen fejlődéshez. Főleg akkor, amikor az illetőt Mark Cavendish is minden idők legjobbjának nevezi.
Nem tartunk még ott, hogy a pályakerékpáros Bajnok Ligája híreit a fő helyekre tegyük, de határozottan berobbant a sorozat, így aki pótolná a legutóbbi forduló történéseit, annak most elég végignézni ezt az összefoglalót. Legközelebb pedig már ne maradjatok le az élőről sem, december 4-5.-én a dupla londoni versennyel folytatódik a buli, az Eurosporton megtaláljátok!
picture

Három órányi tömény izgalom három percbe sűrtve - Litvániában járt a páyakerékpáros BL

A hollandok ötszörös sprintvilágbajnokát azonban már nem láthatjuk többet versenyezni, a 38 éves srác a visszavonulás mellett döntött, és Kínába költözik edzősködni. Az alkalmat – annyi más sportolóhoz hasonlóan – ő sem szalasztotta el, és aggályait fejezte ki a Peng Shuai-üggyel kapcsolatban.

Még több sport

picture

A pillanat, amikor Mark Williams elaludt mérkőzés közben

Hétvégén a WTCR-forduló és Gabriele Tarquini búcsúja tartotta lázban a benzinvérűeket, amíg Yvan Muller nem csinálta meg a show-t (megint), most épp Mikel Azcona kipöckölésével. A videót azóta is megnéztük sokszor, magyarázat nincs, de bocsánatkérés legalább volt.
Vasárnap Dordrechtben véget ért a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat. A négy részből álló kvalifikációs esemény után a magyar csapat öt férfi és két női kvótával (egy szám kivételével mindegyikben) várja az ötkarikás játékokat. A hétvége eseményeiről itt írtunk, a short trackesek csapatmenedzsere, Bánhidi Ákos pedig itt nyilatkozott az olimpiára készülő csapatról: a férfiaknál egyéniben nem lesz meglepetés, a nőknél még egy hely kiadó.
Van ez az aprócska, mindössze 15 éves orosz lány, aki félelmetes, hogy mikre képes a jégen. Nem viccelünk, egy kűrbe bezsúfolt négyfordulatos ugrásokat, hibátlanul kivitelezett triplákat, amivel a nők között rekordot jelentő összpontszámot szerzett a műkorcsolyázók Grand Prix-sorozatának oroszországi állomásán. Megmutatjuk, hogy mit művelt, bár valószínűleg látni fogjuk még elégszer tündökölni, az olimpiai éremért folyó csatában például béreltnek tűnik a helye.
picture

A 15 éves Kamila Valieva tönkreverte a teljes női mezőnyt Szocsiban

"Nem életem legerősebb gyakorlatait mutattam be, de örültem annak, hogy győzelemhez tudtam segíteni a csapatomat. Jó volt a szervezés, a csapattársaim is nagyon rendesek, segítőkészek voltak. Mindent egybevetve nagyon kellemes zárása volt ez az idei évnek." - nyilatkozta Pigniczki Fanni a spanyol ritmikus gimnasztika bajnokság döntője után.
A magyar férfi kosárlabda-válogatott sima vereséget szenvedett az olimpiai ezüstérmes franciáktól hétfőn Kaposváron a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.
Sokan sok mindent reméltek a vasárnapi harmadik partitól a Magnus Carlsen – Ian Nepomniachtchi sakkvilágbajnoki döntőn. Horváth József nemzetközi nagymester a rá jellemző, utánozhatatlan stílusban mondta el, ő mit látott. Mert most már vele is találkozhattok az Eurosport oldalán és az alkalmazásunkban, keressetek csak rá az eurosport.hu/sakk aloldalra.
picture

O'Sullivan lökésén csak ámulunk: Kézzel se tehette volna jobb helyre a fehéret

Mai tervezett élő közvetítéseink az Eurosporton
📺 Eurosport 1
⏰ 13.45: Snooker, UK Championship, 3. forduló
⏰ 19.45: Snooker, UK Championship, 3. forduló
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés