Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronaldo és a brazilok ma a pályán, ismét kiestek a németek, botrány a sífutóknál

Eurosport Magyarország

Publikálva 02/12/2022 - 07:33 GMT+1

Túl vagyunk a világbajnokság talán legnagyobb meglepetésén: Japán Németország után Spanyolországot is megverte, és csoportgyőztes. Vajon tegnap este is rendet raktak? Beszámolunk arról is, mit jelent, hogy Evenepoel ott lesz a Girón, miért esett ki már a második körben Ronnie O'Sullivan, és mire várhatunk a kézi-BL-ben tavasszal. És jövünk még egy csomó visszatekintéssel a vb-re.

Antonio Rudiger

Fotó: Getty Images

Az idei tornán a maratoni hosszabbítás után borzolják a kedélyeket, de ez mind semmi ahhoz képest, amit a négy év múlva esedékes Kanada-USA-Mexikó rendezte tornára terveznek. A három csapatos csoportok, a 48 csapatos bajnokság és az elképesztő színvonalcsökkenés után itt az újabb agyrém: a döntetlenek eltörlése. Nem, nem vicc.
Újabb világbajnoki résztvevő érkezhet az NB 1-be. A Ghánának két gólt lövő Cho Gue-Sung van rajta a Ferencváros radarján egy esetleges téli átigazolásra. Hajnal Tamás sportigazgató már a világbajnokság előtt nyilatkozott arról, hogy van néhány kiszemelt, akit Katarban lehet tesztelni. Más kérdés, hogy a Fradinak szüksége van-e újabb csatárra, és ha igen, ilyen stílusúra-e. Legkésőbb december-januárban kiderül.
Podcast napot tartottunk csütörtökön. Az ESB podcast a legfontosabb novemberi kerékpáros eseményeket foglalta össze. Dina Marci eligazolt, Cav és Quintana még csapat nélkül, és Lance Armstronghoz hasonlították Evenepoelt. A Salakblog 2.0 pedig az év legjobb Grand Slam-meccseit veszi sorra. Casper Ruud fonákjával is foglalkozunk, továbbá nyaraló sztárokkal és a négy nagy torna szemfájdítóan jó meccseivel. Jövőre ugyanilyet!

Foci

A feje tetejére fordult a világ csütörtök este: japán megverte Spanyolországot a labdarúgó-világbajnokságon, így csoportelsőként továbbjutott a legjobb 16 közé. A négyszeres világbajnok 2018-ig egyszer sem esett ki csoportjából, azóta azonban már másodszor.
Hiába állt be azonban délután Romelu Lukaku az F csoportban nyugdíjba ment a belga aranygeneráció. Három meccs alatt valóban nem láttunk tőlük sokat, így Roberto Martinez hat év után lemondott tisztségéről. Némileg meglepetés azonban, hogy a csoport élén Marokkó végzett, így egy arab csapat ott van a 16 között az első arab világbajnokságon. Vajon meddig mennek?
De nézzünk vissza egy kicsit szerda estére, mert káprázatos meccsek voltak. Az argentin-lengyel-mexikói-szaúdi négyes ebben a sorrendben végzett, de az utolsó pillanatig izgulhattak, különösen a lengyelek és a mexikóiak. Szívünk szerint Wojciech Szczęsny-t már most megválasztanánk a torna kapusának, különösen, hogy 9 védése volt az argentinok ellen, sőt, még Lionel Messi büntetőjét is megfogta. Majd a meccs utáni nyilatkozatban a kamerába nézett, és azt mondta:
Liam, fiam, csókol apád, de még nem megy haza.
Az argentin sztár azonban azt mondja, az ő hibája után a csapat megerősödve jött ki a második félidőre. Össze is hozták a továbbjutást első helyen.
Ami a fentieknek öröm, az Mexikónak kudarc. 1978-ban fordult elő legutóbb, hogy a csapat kint van a tornán (azért általában ott van), de nem jutott tovább a csoportból. Gerardo Martino szövetségi kapitány a meccs után le is mondott posztjáról.
Szintén csalódás Dánia kiesése is. A tavaly még Eb-elődöntőt játszó skandinávok valóban nem teljesítettek jól. Össze is szedtünk néhány nyilatkozatot, ami ezeket elemzi.
A mai napon Brazília és Portugália is bebiztosíthatja a csoportelsőséget, ráadásul százszázalékos teljesítménnyel. Erre a brazilok utoljára 2006-ban, a portugálok 1966-ban (!) voltak képesek. Fernando Santos azonban állítja: nem azért szeretnék megnyerni a csoportot, hogy elkerüljék a brazilokat. A brazil csapat mindeközben a minap kórházba kerülő legendának, a háromszoros világbajnok Pelének üzent.
Végül egy furcsa, kissé megmosolyogtató hír Pierluigi Collináról. A játékvezetők olasz vezetője elégedett a világbajnokságon tapasztalható grandiózus hosszabbításokkal. Furcsa indokot mondott.

Kerékpár

Van egy jó és egy rossz hírünk: Remco Evenepoel ott lesz a jövő évi Girón. Ez nem jó hír azoknak, akik abban reménykedtek, hogy a Tour de France-on látunk majd egy Evenepoel- Pogačar párbajt, mert erre még várni kell. Ugyanakkor az biztos: három kiváló időfutamot fogunk látni az olasz körön a belgától. A legfontosabb tudnivalókat Bodnár Gergő szedte össze cikkében.
És ha már Tour! Már egy ideje téma, hogy eléggé komolyan útban lesz egymásnak a 2024-es francia körverseny és az ugyanakkor zajló párizsi olimpia. Lassan el kell kezdeni szokni a gondolatot, hogy két év múlva nem a Champs-Élysées-n lesz a befutó. Hát akkor hol?
Végül egy portrécikkben mutatjuk be Valentin Madouast, akit a szaksajtó csak breton Wout van Aertnak hív. Kiegyensúlyozott éve volt, kis híján megnyerte a Flandriát is, amit még talán fontosabbnak is tart, mint egy Tour szakaszgyőzelmet.

Tenisz

A szezonnak vége, de decemberben lesz azért bemutató torna. A fél éve sérült Alexander Zverev Szaúd-Arábiában tér vissza a Diriyah Tennis Cupon. A versenyt majd élőben közvetítjük az Eurosport csatornáin. A cél egyértelmű: januárban szép lassan felépíteni magát az év első Grand Slam-tornájára. Egy amerikai szakportál beszélt vele a sérüléssel és felépüléssel telt hónapokról és az újrakezdés lehetőségéről.

Téli sportok

Illetve röviden: sífutás. Mert ha csütörtök, akkor két hosszabb cikkben térünk ki a sportág aktuális eseményeire, érdekességeire. Egyik cikkünk a vasárnapi rukai férfi üldözéses verseny utáni botrányról szól. Calle Halfvarssont ugyanis fél órával a célbaérkezés után (!) tiltották el, fosztották meg bronzérmétől. A svéd különös indokokat lát a történet mögött.
Mindeközben – a pályán kívül – pedig továbbra is tart az orosz-norvég üzengetés. Az összetett címvédő Johannes Høsflot Klæbo és a legjobb távolsági menő, egyébként eltiltott orosz Alexander Bolshunov kizárásról, felemás világkupa-szezonról, orosz háborúról és másokról folytat párbeszédet – csak éppen egymással párhuzamosan.

Még több sport

Az első hét meccs után látszik, hogy a Veszprém a közvetlen negyeddöntőt jelentő 1-2. hely valamelyikére pályázik, a Szeged – akarom mondani most már OTP Bank-PICK Szeged – azonban a nyolcaddöntőt jelentő 3-6. helyet szeretné elérni. De gyorsan tegyük hozzá: a Szegednek nehéz időszaka volt. Minden idők egyik legnehezebb csoportjában, feszültségekkel terhelt heteken van túl. Reméljük, túl. Hát lássuk, hogyan néz ki az ősz közelről, részletesen.
Ronnie O'Sullivan nagy meglepetésre kiesett a Scottish Open második fordulójában, a győztes Gary Wilson. Bár tegyük hozzá, hogy aki látta a világbajnok első fordulós meccsét, annyira azért meglepődik meg.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés