Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagyinterjú Csipes Tamarával, kezdődik az alpesi sí világkupa

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/10/2021 - 08:17 GMT+2

Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Saisonauftakt beim Weltcup in Sölden 2021

Fotó: Imago

Beszélgetés Csipes Tamarával a nyári olimpiáról, arról, hogy miért gondolta, hogy számára Tokió lehet a nagy dobás, hogy mi teszi zseniális edzővé édesapját, de szó esik a családról, a kezdetekről és a szociális érzékenységről is.
Ezen a hétvégén a hagyományos söldeni óriásműlesiklásokkal kezdődik meg az idei alpesi sí-világkupa. A FIS erre a szezonra kiegyensúlyozottabb versenynaptár készített. Megnézzük, hogy ez a változás mennyire orvosolja az eddigi igazságtalanságokat.
Európai, sőt világviszonylatban is felfoghatatlanul sok pénzt fordítottunk sportra az elmúlt 12 évben, egy új kabinetnek tehát feltétlenül kalkulálni kell azzal, hogy akármilyen jó szándékkal és igazságosan nyúl bele a rendszerbe, annak iszonyatosan rossz visszhangja lehet. Mi lesz a sporttal Magyarországon, ha nem Orbán Viktornak hívják majd a miniszterelnököt?

FOCI

A francia labdarúgó bajnokság éves turnusokban, már-már manufakturális szinten önti magából az elit számára gyorsan és könnyen csiszolható gyémántokat. Sorra vesszük a legkelendőbbeket.
Sajnos nem volt unalmas a Union Berlin ultráinak rotterdami látogatása. Már a meccs előtti este volt balhé, de a stadionba bejutásnál olyan tömegjelenetek játszódtak le, ami után 75 német drukkert tartóztattak le.
Jose Mourinho csapata nagy verésbe szaladt bele a Konferencia Ligában. A portugál hozta a szokásos formáját a meccs utáni nyilatkozatában, szerinte ugyanis csak a pihentetés miatt kaptak ki. Mondjuk a bekapott hat gólt ez sem magyarázhatja…
Haaland alig tért vissza, újra megsérült. A Dortmund mindössze 2 meccsen használhatta a norvég csatárát, de most újra hetekre elvesztette, miután megsérült a csípője.

KERÉKPÁR

A Quick-Step dán versenyzője, Kasper Asgreen élete legjobb szezonján van túl, behúzta ugyanis az egyik legfontosabb egynapost. Ami azonban igazán különlegessé teszi, az a bringázáshoz való hozzáállása.
Ilyet sem lehet látni minden nap: Filippo Ganna „csak” bronzérmes lett a pályakerékpáros világbajnokságon, de igazán emlékezetesre sikerült a bronzfutama. Már 2500 méter környékén utolérte ellenfelét, amivel nyert, de ő nem volt hajlandó megállni. Végül a versenybírók vetettek véget a magányos brigázásnak.

TENISZ

Ausztráliában igen komolyan veszik a COVID elleni oltásokat, ennek lehet „áldozata” Novak Djokovic. Eddig legalább is biztosnak tűnt, hogy ha nem hajlandó beoltatni magát, akkor nem vehet részt az Australian Openen, de most mégis úgy tűnik, hogy van egy kis vita a témában. Az egyik vezető politikus azt szorgalmazza, hogy azok is beléphessenek az országba, akik már átestek a fertőzésen, ami kedvezhet a szerbnek.
Cikkünkben az elemeztük, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a 18 évesen meghozott döntéseknek, amikor elválik, hogy egy játékos elfogad-e egy tenisz ösztöndíjat valamelyik amerikai egyetemre, vagy inkább ezt a lépcsőfokot kihagyva, egyből a profi tenisz felé veszi az irányt.
Emma Raducanu US Open-győzelme óriási szenzációt keltett, és azóta is hatalmas érdeklődés övezi a fiatal bajnoknő személyét. A New Yorkban 2015-ben pályafutása egyetlen Grand Slam-címét begyűjtő Flavia Penetta szerint, nem mutat túl jó képet, hogy selejtezőből indulva Grand Slamet lehet nyerni.
Mindig nehéz időszak a felnőtté válás, ez pedig kiemelten igaz a profi sportolók esetében. Most Paula Badosa is vallott arról, hogy hogyan küzdött meg a szorongásaival és depressziójával és arról, hogy idén hogy sikerült berobbannia a top 15-be.
Hiába az előző remek meccs, Fucsovicsnak a negyeddöntő volt most a maximum Antwerpenben. Lloyd Harris óriási szerváival nem bírt a magyar, a dél-afrikai végül kevesebb, mint másfél óra alatt jutott tovább.
Babos Tímea szetthátrányból fordítva jutott tovább a hamburgi keménypályás tornán. A csípősérüléséből felépülő magyar nyár óta először játszik.
Maria Sakkari ötödikként kijutott az év végi WTA világbajnokságra. A 26 éves Sakkarinak a mostani a legjobb idénye eddigi pályafutása során: Ostravában döntős, a francia és az amerikai nyílt bajnokságon pedig elődöntős volt.

MÉG TÖBB SPORT

„Mondd ki, higgy benne, dolgozz és imádkozz érte.” Ez volt a kulcsmondat Elaine Thompson-Herah számára. A dolog működött, ugyanis három aranyérmet szerzett a tokiói olimpián.
Az ötkarikás címvédő 5000 méteres férfi váltó Liu Shaolin, Liu Shaoang, Krueger, Jászapáti Péter összeállításban a hollandokat, a belgákat és a lengyeleket megelőzve futamgyőztesként jutott elődöntőbe.
Sebastian Vettel nem jó előjelekkel készülhet a vasárnapi austini versenyre, miután motort kellett cserélni az autójában. Az Aston Marton német versenyzője így rajtbüntetéssel kezdhet vasárnap.
Dávid Kornél 50! A nagykanizsai születésű kosaras az NBA-ben a Bulls után a Cleveland Cavaliersben, a Toronto Raptorsban és a Detroit Pistonsban szerepelt, öt pontot és 2,8 lepattanót átlagolt 1999 és 2001 között. A tengerentúli liga mellett a francia Strasbourgban, a litván Zalgirisban és az egyaránt spanyol TAU Cerámicában és Gran Canariában játszott, idehaza pedig az Albacomp mellett a Budapest Honvédot és a Malév SC-t erősítette.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés