Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal és Djokovic beintett a trónkövetelőknek, káosz volt a Girón?

Eurosport
Eurosport

Frissítve 08/06/2021 - 06:20 GMT+2

Az Eurosport hétfői hírösszefoglalója

Djokovic

Fotó: Getty Images

Ütős nap volt a hétfő, és nem csak azért, mert a Roland Garrosról vagy Mayweatherékről szóltak a sporthírek.

Ha valaki szeretné egyenesen a postafiókjába kapni az Eurosport napi hírösszefoglalóit, nincs más teendője, mint feliratkozni a hírlevelünkre ezen a linken.

Szuperfiatalok és szupertehetségesek, de még nincs itt az idejük. Rafael Nadal és Novak Djokovic egyértelművé tette, hogy még a pályán vannak, és nem is szándékoznak távozni onnan. A címvédő egy szettet sem engedett Jannik Sinnernek, a világelső pedig a Lorenzo Musetti ellen elbukott két szett után egy szempillantás alatt visszavette az irányítást.
Mario Cipollini szerint a Quick Step elég nagyot hibázott azzal, hogy a Giro elején feláldozta az egyik versenyzőjét annak érdekében, hogy Remco Evenepoel villantani tudjon élete első háromhetesén. De hogy mi lehetett a rossz döntés hátterében, és egy ekkora csapat hogy tud ennyire mellélőni, az itt kiderül.
Az eredményektől függetlenül – mert azért mégiscsak a nyolcaddöntőkben jártunk - felmerülhet a kérdés, hogyan lett hirtelen ennyi zseniális teniszezője Olaszországnak? Szerencsére nem kell sokat gondolkoznunk, hiszen máshol is foglalkoztatja a szakértőket a kérdés, ebben a cikkben utánajártunk a rejtélynek.
picture

Szemtelen, de gyönyörű ponttal kínálták meg Djokovicot

TENISZ

Lassan a hajrájához ér a Roland Garros, úgyhogy immár nem öt érdekesnek ígérkező meccset, hanem négy negyeddöntőt ajánlunk Párizsból.
Itt van például Daniil Medvedev, aki szép lassan ráérzett a salakpályás teniszre, így készülhet első Roland Garros-negyeddöntőjére, amelyben egy régi ismerős, Stefanos Tsitsipas várja majd. Hogy hogyan sikerült ez a váltás és miért fognak nagyon szeretni minket a szóviccek rajongói? Ebből a cikkből kiderül.
Na, de vissza a hétfői eseményekhez!
A 10. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman a német Jan-Lennard Struff legyőzésével jutott negyeddöntőbe, ahol Nadallal találkozik majd. Már 11 alkalommal futottak össze ők ketten, tavaly Rómában salakon az argentin bizonyult jobbnak, de a 2020-as Roland Garros elődöntőjében a spanyol tizedszer is legyőzte. Aucs. Matteo Berrettini Roger Federer visszalépésével pihenéssel tölthette a napot, de kell is gyűjtögetnie az erőt, mert azzal a Djokoviccsal találja majd szemben magát, aki miután elesett, a földön fekve ütötte vissza Musetti labdáját, majd felállva még a pontot is behúzta. Szóval fel kell kötnie a gatyát az utolsó talpon maradt olasznak.
Párosítások:
  • Djokovic [1] - Berrettini [9]
  • Nadal [3] - Schwartzman [10]
Hétfőn kialakultak a női tábla felső ágának párosításai, amelyben három új Grand Slam-negyeddöntőssel is találkozhatunk, miután Barbora Krejcikova, Coco Gauff és Maria Sakkari is bejutott a legjobb nyolc közé. Ráadásul mind a hárman nagyon könnyedén vették az akadályt, együtt is csak tíz játékot veszítettek rutinosabb, eredményesebb ellenfeleik ellen. Krejcikova a 2018-as döntős Sloane Stephenst, Gauff a kiváló salakos Ons Jabeurt, Sakkari pedig a tavalyi döntős Sofia Kenint győzte le.
Picit megszorongatták a címvédőt, de Iga Swiatek újfent bizonyította remek versenyzői adottságait, így hiába a még mindig csak 18 éves Marta Kostyuk kiváló játéka, a lengyel két szettben jutott tovább. Ezzel egyébként Swiatek sorozatban 11 megnyert mérkőzésnél és 22 szettnél jár a Roland Garroson.
Párosítások:
  • Gauff [24] - Krejcikova
  • Sakkari [17] - Swiatek [8]
Aggasztó hírek érkeztek azonban Naomi Osaka felől, aki jelezte, hogy szünetet tart, és a berlini tornától is távol kíván maradni. Wimbledonról egyelőre még nem nyilatkozott.

MÉG TÖBB SPORT

Úgy érzem magam, mintha Tour de France-t nyertem volna.
Nem Thomas és nem Geoghegan Hart, hanem a Touron majd segítőként tekerő Richie Porte nyerte a Criterium du Dauphinét.
A valaha volt legjobb formánkba kell kerüljünk.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden az Írország elleni, az Európa-bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen jobb játékot vár csapatától, mint a Ciprus elleni összecsapáson.
Szenzációs úszás a magyar lánytól: megdőlt Egerszegi Krisztina 1987-es csúcsa!
Egy ötödik és egy második hely. Ez már az a Sebastian Vettel, akit a Red Bullnál és egy darabig a Ferrarinál láttunk. Vettel az előző két szezonban csak árnyéka volt önmagának, az Aston Martinnál azonban mintha kezdene magára találni.
Olyan klasszisok szerződnek el az FTC-től, mint Nikola Jakšić, Zalánki Gergő, Ioannis Fountoulis és Nicolas Constantin-Bicari. Többek között remek orosz válogatott pólóst, és három nagyon tehetséges magyar játékost is igazolt a helyükre a Magyar Kupa-győztes Ferencváros.
Egyre kevesebb az önkéntes, darázsfészekbe nyúlt a NOB. 80 ezer önkéntes közül eddig 10 ezer jelezte, hogy mégsem szeretne részt venni az olimpián. Közben - mintha a NOB-nak nem lenne elég problémája - egy furcsa geopolitikai szál is felütötte a fejét.
Hatalmas meglepetésre Tiago Monteiro nyerte az év első WTCR futamát, a magyarok pedig a mezőnyben küzdöttek.
Az Európa-szerte szétdobált futballtorna komoly kihívást jelent a környezetvédelemnek. Horribilis távolságokat utazik az Eb-n egy átlag szurkoló.
Az Eurosport keddre tervezett élő közvetítései:
Tenisz, Roland Garros
  • 11:55 T. Zidanšek (Slo) v P. Badosa (Esp)
  • 14:00 [21] E. Rybakina (Kaz) v A. Pavlyuchenkova (Rus) [31]
  • 16:00 [6] A. Zverev (Ger) v A. Davidovich Fokina (Esp)
  • 20:55 [5] S. Tsitsipas (Gre) v D. Medvedev (Rus) [2]
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés