Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mourinho betartotta az ígéreteit, Messi a párizsi kezdetekről, csoportelső a Manchester City, kiesett a Dortmund

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/11/2021 - 07:59 GMT+1

Folytatódott a Bajnokok Ligája, valamint a télisportos tartalmakról sem feledkeztünk meg.

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 24: Manchester City's Raheem Sterling celebrates scoring his side's first goal with teammates during the UEFA Champions League group A match between Manchester City and Paris Saint-Germain at Etihad Stadium on November 24, 2

Fotó: Getty Images

Lassan már mindenki tudja fejből is, de azért újra elmondjuk: ha szerda, akkor Hosszabbítás podcast! Ezen a héten Szabó Gábor és Pásztory Dóra segítségével beszéltük ki az uszodai közeget a Turi ügy kapcsán. Mindkettőjük szerint is a pedagógiai eszköztárak szűkössége volt az egyik oka annak, hogy az uszodákban mindennaposak voltak a gyerekek bántalmazásai.
Jose Mourinho betartotta a szavát. Először, amikor a Bodø/Glimt elleni vereséget követően megígérte, hogy a szerinte túl gyenge cseresor helyett inkább a fiatalokhoz nyúl. Másodszor pedig akkor, amikor a hétvégén duplázó Felix Afena-Gyan-nak megvette a korábban emlegetett majdnem 800 eurós cipőt. Azt pedig, hogy a fiatal játékos hogy is került a felnőttcsapatba, itt olvashatod.
"Ezért vagyunk mi a Ferencváros, és szerencsére ezért van egy Varga Dumink, hogy 6-6-nál, a vége előtt két másodperccel belője a döntő fórt. Örülök neki, és büszke vagyok, hogy ilyen játékostársakkal játszhatok." Az FTC-BVSC (7-6) pólórangadó után a 71%-kal védő Szakonyi Dániel és Jansik Szilárd nyilatkozott honlapunknak.

FOCI

A Werder Bremen nyáron kiesett a Bundesligából. Az új kezdet első szereplője az akkor kinevezett Markus Anfang lett, aki most egészen bizarr körülmények között kényszerült távozásra. Főszerepben egy oltási igazolvány és egy edző, aki nem gondolt arra, hogy tudják róla mikor merre járt.
Lionel Messi hosszabb interjúban beszélt a párizsi kezdetekről. Elmondta, hogy kellett egy kis idő neki, mire megszokta, hogy Sergio Ramos már nem ellenfél, hanem csapattárs. Hiszi, hogy a PSG is ott van azok között, akik a BL-ben esélyesek a végső győzelemre, de tudja, hogy egyelőre még csak a csapatépítés elején járnak.
Végre ítélet született a Valbouena – Benzema ügyben. A francia bíróság felfüggesztett börtönbüntetést rótt ki Benzemára, miután az még évekkel ezelőtt egy szexvideóval zsarolta korábbi válogatott csapattársát.
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Manchester City hátrányból fordított a PSG ellen, ezzel pedig bebiztosította a csoportelsőségét. A korai meccseken az Ajax megtartotta 100 százalékos mérlegét a Besiktas ellen, ráadásul Andre Onana visszatérhetett az eltiltása után. A nap vesztese a Borussia Dortmund, aki a Sporting elleni vereségét követően már kiesett a csoportból.
Nincs könnyű helyzetben a Barcelona az utolsó BL csoportkört megelőzően. A Benfica ellen nem sikerült nyerniük, így könnyen lehet, hogy már a csoportból sem fognak továbbjutni. Xavi már két meccs után is látja a legnagyobb gondokat: „Eddigi két közös meccsünkön egyetlen gólt szereztünk, azt is büntetőből, ami egyértelműen mutatja, hogy sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a jövőben. Most már nyernünk kell Münchenben, mi vagyunk a Barca."
A Real Betis nem nézi le a Fradit a csütörtöki meccsük előtt, annak ellenére sem, hogy a budapesti zöld-fehéreknek már csak a becsületük foroghat kockán: "Magyarország legerősebb csapata a Ferencváros, amelyet kreatív, támadószellemű játék jellemez, éppen ezért alaposan felkészültünk a mérkőzésre. Tudjuk, hogy négy játéknap után is pont nélkül áll, ennek ellenére jó játékosokkal rendelkező, kemény riválisnak tartom, amely eddig is szoros meccseket játszott az EL-ben"

TENISZ

Lezárult a 2021-es teniszév, így itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a férfiak és nők világranglistáját is. A nagy visszaesők között főleg a sérülések miatt sokat kihagyókat találjuk, mint például Serena Williams, Roger Federer vagy Dominic Thiem. A legnagyobb nyertesek közt köszönhetjük Paula Badosát és Carlos Alcarazt.
Babos Tímea két sima szettben győzött szerdán az olaszországi Ortiseiben zajló keménypályás női tenisztornán, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A magyar játékos sérülése utáni harmadik tornáján lép pályára.

KERÉKPÁR

Erős Tour, olasz bajnoki cím, összetett a Benelux körön, Európa-bajnoki arany hazai pályán, majd az év fénypontjaként Roubaix-győzelem. Sonny Colbrelli remek éven van túl, jövőre pedig a magyarországi rajton is ott lenne a Giro mezőnyében. „Láttam az első magyaroroszági szakasz befutóját, mintha nekem tervezték volna. Persze, nem elég ha papíron fekszik neked az útvonal, ettől még nem lesz tied automatikusan a szakaszgyőzelem. Oda a legjobb formában kell megérkezni.”
Michael Woods 2021-es éve az ötödik helyekről szólt, a kanadai versenyző ennek ellenére elégedett első Israeles idényével. Úgy látja, az újgeneráció a tudatosabb edzéseknek köszönhetően hihetetlen szintet képvisel, de ennek ellenére hisz benne, hogy jövőre összejöhet neki egy nagy győzelem. „Nem vagyok nagyon idős, de az elmúlt 2-3 év fiataljai hihetetlenek. Megjelent Pogacar, Evenepoel, Bernal, de nyugodtan mondhatjuk Alaphilippe-et vagy van Aertet és van der Poelt is. Mások gyakran mondják nekem, hogy a legjobb számaikat hozzák, de velük nem bírják felvenni a versenyt.”

TÉLI SPORTOK

Pénteken rajtol a sífutók 2021-22-es világkupa-szezonja, ami az első pillanattól kezdve dupla téttel bír – nem feltétlen a legnagyobb klasszisoknak, sokkal inkább azoknak, akiknek még messze nem biztos az olimpiai részvételük. Mondjuk nem kevés ilyen versenyző van, és helyenként elég feszült a helyzet. A spirál adott: először be kell kerülni a világkupa-csapatba, aztán ott megragadni és minél jobb eredményeket elérni, hogy egyáltalán maradjon esély az olimpiai kvalifikációra.
Ingvild Flugstad Østberg megjárta a poklot, de újra egészséges és készen áll a versenyzésre. A norvég versenyző 2019 ősze óta küzdött először táplálkozási zavarral, majd több fáradásos törést is elszenvedett. “Az elszenvedett sérüléseim oka csökkent csontsűrűség volt - mesélte Østberg a norvég vg.no portálnak. “Ez annak a jele, hogy a táplálkozásom és az egészségi állapotom nem volt megfelelő.”
Az Északi sarkkörön túl a hétvégén elkezdik az idényt az északi összetett versenyzői is. A Ruka Tour programja három egyéni Gundersen-versenyt takar, pénteken 5 km-es, szombat és vasárnap 10km-es sífutó távval. Olimpiai szezonról lévén szó, a legjobbak természetszerűleg nem a VK fordulókra időzítik majd a csúcsformát, sőt számíthatunk majd számos visszalépésre is, különösen a norvégoktól. A topfavorit Riibert motiválhatja az is, hogy Pjongcsangból 20 évesen „csupán” egy csapatezüsttel térhetett haza.
Vörös Virág 2 éve történelmet írt, amikor első magyar nőként sikerült világkupa pontot szereznie. Azóta viszont sok jó nem történt vele, először a térdszalagja szakadt el, majd a felépülését követően több kényszerű edzőcseréje is volt. Most pedig bejelentette, hogy nem talál elég motivációt magában a folytatáshoz, így inkább befejezi a pályafutását.

MÉG TÖBB SPORT

Kristian Blummenfelt Tokióban olimpiai bajnok lett triatlonban, ahol pedig ő elindul ott mindig a győzelem a célja. Nem volt ez másképp az első hosszútávú versenyén se, de még így is óriási meglepetés volt a teljesítménye. Rögtön minden idők legjobb idejét érte el, de valószínűleg az időjárási körülmények miatt nem fogják hiteles világcsúcsként elfogadni. Öröm az ürömben, hogy így legalább még maradt valami elérhető csúcs számára.
Idén újra megrendezik a Race of Champions versenyt, ahol Németország a nagyon jól hangzó Vettel – Schumacher párossal áll rajthoz. Svédországban egy havas-jeges pálya vár az indulókra, így viszont nem biztos, hogy a két forma-1-es pilóta jó helyzetből indul.
Milák Kristóf másodszor is koronavírusos, ezért kétséges, hogy készen áll-e a versenyzésre a világbajnokságig. A könnyített edzéseket már elkezdhette Milák, a világbajnokság december 16-án kezdődik.
Belegondolni is hihetetlen, de lassan tíz éve lesz már, hogy David Rudisha minden idők egyik leginkább szemet és szívet gyönyörködtető futásával megnyerte a londoni olimpia 800-as aranyérmét. Azóta sok minden történt vele, de a lényeg, hogy úgy néz ki, most végre újra készen áll arra, hogy fusson. Hogy milyen szinten, az majd kiderül.
2024-től részlegesen, míg 2027-től teljesen áttér a MotoGP a fenntartható üzemanyagokra, elindítva a nulla szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagok új globális korszakát. Ez jobb út lehet, mint a Moto-E?
Ezen a héten Oroszországban zárul a Túraautó Világkupa 2021-es szezonja. Michelisz Norbinak már matematikai esélye sem maradt a bajnoki címre, de jó lenne egy szép fináléval búcsúzni az évtől. Csak nem lesz könnyű.
A mögöttünk lévő hétvégén a Monza Ralival befejeződött a 2021-es a WRC-szezon. A bajnoki címet – nyolcadszor – Sebastien Ogier vitte el, de történt még egy s más. A legneccesebb pillanatokat ebben a videóban mutatjuk meg.
Robert Wickens egy kiváló autóversenyző, bajnok volt a WSR-ben, nyert futamot az GP2-ben, GP3-ban és a DTM-ben is, volt F1-es tesztpilóta a Virginnél, mégis egy horrorbaleset miatt ismerte meg őt az egész világ. Meg aztán arról, ahogy a felépülésért küzd. Tegnap újabb videót tett ki arról, hogyan erősíti lábait, és jó látni, hogy bár még hosszú az út, a korábbi felvételekhez képest érezhető a fejlődés. Csak így tovább, Robert!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés