Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milák Kristóf olimpiai bajnok, a férfi kardcsapat és a cselgáncsozó Tóth Krisztián bronzérmes

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/07/2021 - 22:59 GMT+2

Eddigi legerősebb napján van túl a magyar küldöttség a tokiói olimpián.

Nagyon jól mutat az olimpiai dobogó legtetején, aranyéremmel a kezében Milák Kristóf

Fotó: AFP

Az Eurosport szerdai, olimpiai összefoglalója.

Az összefoglalót elküldjük e-mailben is, aki szeretne a cikkeinkről és a híreinkről első kézből tájékozódni, itt tud feliratkozni a hírlevelünkre.
Megvan a második magyar tokiói aranyérem! Milák Kristófelbírta a terhet, és a magyar úszósport első olimpiai bajnoka lett pillangón, a világ valaha volt harmadik legjobb időeredményével és 1:51,25-ös új olimpiai csúccsal!
picture

Ezzel az úszással lett olimpiai bajnok Milák Kristóf

Az első magyar tokiói bronzot is a vívók szállították, a Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású kardcsapat ugyanis a helyosztón nagy csatában nyert 45-40-re nyert a németek ellen.
A következő bronzérmet pedig Tóth Krisztián hódította el, aki a cselgáncsozók 90 kilogrammos versenyében állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A 27 éves Tóth a magyar dzsúdósport tizedik érmét - a hatodik bronzot - szerezte olimpiákon.

A MAGYAR CSAPAT

Bejelentkezett a tokiói (arany)éremért a magyar női vízilabda-válogatott. Világszenzációt okozva Bíró Attila csapata parádés játékkal győzte le 10-9-re a kétszeres címvédő, olimpiákon Peking óta veretlen amerikaiakat.
picture

A mindent eldöntő, utolsó perces magyar gól

Szerdai podcastunkban az olimpiai nagyüzem miatt két beszélgetést is meghallgathattok: Az elsőben Lantos Andrással elmesélte, mi történt a hétvégi országúti kerékpáros mezőnyversenyeken, a műsor második felében pedig összegezzük az egyéni vívóversenyeket. Még Horváth Mariann se nagyon talált szavakat Szilágyi Áron teljesítményére.
A címvédő és világcsúcstartó Hosszú Katinka a hetedik helyen ért célba 200 vegyesen. A háromszoros olimpiai bajnok elmondta, hogy ha nincs a pandémia okozta leállás, akkor biztosan nem így úszik. Kapása volt viszont Kapás Boglárkának, aki döntős 200 méter pillangón. A világ- és Európa-bajnok úszó a szerdai elődöntőből a harmadik idővel jutott a csütörtöki fináléba.
57 év után van magyar döntős férfi 100 méter gyorson, Németh Nándor a szerdai elődöntőből bejutott a csütörtöki fináléba.
A délutáni előfutamokból Telegdy Ádámbejutott a 200 méter hát elődöntőjébe, Cseh László pedig 200 méter vegyesen szintén elődöntős. A női 4x200 méteres gyorsváltó Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban nyolcadikként lépett tovább a fináléba. Ugyanakkor Békési Eszter 200 méter mellen, Kós Hubert pedig 200 méter vegyesen nem jutott tovább.
A vitorlázóknál a Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második versenynap után is a második helyen áll összetettben. A szörfös Cholnoky Sára előbb a 24., majd a 19., aztán megint a 24. helyen futott be, így kilenc futam után összesítésben egyet előrelépve a 25 helyen áll.
Az íjász Balogh Mátyás az első fordulóban kikapott az olimpiai és világbajnok Kim Woo-Jintől, így búcsúzott a tokiói olimpián.

TOKIÓ 2020

A tokió olimpia egyik legnevesebb versenyzője, Simone Biles előbb a csapatversenytől, majd az egyéni összetettől is visszalépett, méghozzá a mentális egészségére hivatkozva. Az amerikai klasszist sokan támogatták döntése miatt a sportágán belülről és kívülről egyaránt.
Primož Roglič nagy, egyperces előnnyel nyerte az országúti kerékpárosok férfi időfutamát.
Ismételten japán siker született a tornászok férfi egyéni összetett versenyében, ezúttal Hasimoto Daiki örülhetett.
A férfiaknál a lett, míg a nőknél az amerikai válogatottnyerte meg az olimpián bemutatkozó 3x3-as kosárlabda küzdelmeit.
A Fidzsi-szigetek válogatottja megvédte címét a tokiói olimpia férfi rögbiversenyében, melynek szerdai döntőjében 27-12-re kerekedett a világbajnok Új-Zéland fölé.
Férfi röplabdában az utóbbi két olimpia bajnokának rangadója hatalmas csatát sejtetett. Az oroszok másként gondolták, és relatíve könnyedén legyőzték a szürkén játszó brazilokat.
Az élet egyik nagy kérdése, hogy miért harapnak bele az érmekbe a sportolók az olimpián? A póz népszerű, az ok pedig félelmetesen egyszerű. Katt a válaszért!
A világelső Novak Djokovic könnyed győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe, ahol nem lesz ott a harmadik kiemelt Stefanos Tsitsipas. A nőknél a kétszeres GS-győztes spanyol Garbine Muguruza nem jutott a négy közé. Honfitársa, Paula Badosa napszúrás miatt feladta a meccsét.
A második kiemelt Daniil Medvedevet nem csak fizikálisan, mentálisan is megviseli a hőség és a páratartalom.
Az olimpia arra is alkalmas, hogy a jövő szupersztárjait mutassa meg a világnak, és a spanyol női vízilabda-válogatott mindössze 16 (!) éves játékosa, Elena Ruiz minden bizonnyal ebbe a kategóriába tartozik.
Mesebeli történet a francia cselgáncsozóé is. Gyerekként az életéért küzdöttek, talán éppen ezért tanult meg küzdeni. Anyukája afrikai hercegnő, de ősei nem kértek a hatalomból. Clarisse Agbegnenou már Franciaországban született, és új hazájának hozott dicsőséget.
Összegyűjtöttük a tokiói olimpia eddigi legnagyobb meglepetéseit - így nektek már nem kell - a magyar női vízilabda-válogatott bravúros győzelmétől egészen a kínai pingpongosok meglepő vereségéig.
A belga bringások eredetileg a két érmet sem tartották irreálisnak az időfutamban, végül két top 10-es helyezést hoztak, miután Wout Van Aert a jumbós csapattársa, Primoz Roglic mögött 1.41 hátránnyal bejött a 6. helyre, Remco Evenepoel pedig a 9. lett.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés