Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepetéssel rajtolt a Tour de France; üzengetés Wimbledonban; Nadal bevallotta, elgondolkodott a visszavonuláson

Eurosport Magyarország

Publikálva 02/07/2022 - 06:12 GMT+2

Az Eurosport első júliusi hírlevelében a 109. Tour de France-é a főszerep, de nem feledkeztünk el Wimbledonról és a vizes vb-ről sem. Voltak könnyek, feszült üzenetváltások, viccelődések nagy riválisok között, és persze, hoztunk egy halom átigazolási hírt és pletykát, hiszen javában tart a játékoskeringő. Neymar körül például most is felforrt a levegő.

Elrajtolt a 109. Tour de France

Fotó: Getty Images

A koppenhágai egyéni időfutammal elrajtolt a 109. Tour de France. A dán főváros szakadó esővel, kanyargós utakkal és hatalmas tömeggel várta a versenyt, és nem is kellett csalódniuk, mert izgalmak és meglepetések is akadtak. Bekezdtek a nagyágyúk, csúszkáltak a gumik, bemutatkoztak az új mezek és kiegészítők. Wout van Aert kényelembe helyezte magát az élen állónak járó széken, amikor Yves Lampaert adott neki 5 másodpercet. Már az arckifejezéséért érdemes megnézni a befutót. Több meglepetés nem akadt, Lampaert viszont emlékezetesen érzelmes interjút adott a győzelmét követően.
Cicaharc-veszély! Harmony Tan hazaküldte Serena Williamst Wimbledonból, sőt, azóta egyéniben már a harmadik fordulóban jár. Ezzel eddig nem is lenne semmi gond, ha az első fordulós, háromórás meccse után nem mondta volna vissza a páros szereplést partnerével, Tamara Korpatschcsal. Ezzel se lenne gond, de Tan arra hivatkozva tette mindezt, hogy nem bírja a terhelést, és meg is sérült. Korpatsch így elkezdett üzengetni neki az Instagramon, majd kibékültek, de nem lett túl acélos a tűzszünet: Tan ismét megnyert egy meccset, Korpatsch pedig újra felszívta magát. Hogy hol a sztori vége, jó kérdés.
Na jó, még egy kis Tour de France. A címvédő, a zsinórban harmadik győzelméért tekerő Tadej Pogacar (főleg most, a remek időfutama után) ezúttal is az egyik legnagyobb esélyes, ő azonban azt mondja, az életben számára nem a legfontosabb dolog a versenyzés, és nincs katasztrófa, ha idén nem ő nyer. Ha viszont a papírforma beigazolódik, és ő áll majd a dobogó tetején, Mathieu van der Poel ajándékától, valamint a csapattársak bosszújától kell rettegnie. Persze, ez csak mókázás, ebből a Van der Poel-Pogacar páros interjúból kiderül, miről van szó. Ha olaszok is olvasnak minket, ők ne kattintsanak ide!
picture

Koppenhága, kanyarok, könnyek - Lampaert az idei Tour első sárga trikósa - összefoglaló

Még több kerékpár

Elisa Balsamo nyerte a Giro Donne második szakaszát, és ezzel felvette az összetett vezetéséért járó rózsaszín trikót is. Az olasz sprinter Marianne Vost előzte meg szoros küzdelemben, míg a sprintfelvezetésben látványosan résztvevő Vas Blanka csapattársa, Lotte Kopecky a negyedik lett.

Wimbledon

Bár maximális fordulatszámmal rápörögtünk a Tour de France-ra, Wimbledonban sincs megállás, sőt. Rögtön egy nagy meglepetés is akadt, a "Mariák meccsén" a vezetéknév hozott szerencsét, Maria Sakkarit a világranglista 5. helyéről hazaküldte Tatjana Maria (103.).
A férfiaknál Jannik Sinner vetett véget John Isner Wimbledonjának, de az amerikai óriás így is a neve mellé biggyeszthetett egy brutális mérföldkövet: Ivo Karlovic rekordját átadva a múltnak, most már hivatalosan is ő az ászok királya. 13729 érintetlenül becsapódó szervájával egyedül áll az ATP rangsorában.
Novak Djokovic három bántóan sima szettben ejtette ki Miomir Kecmanovicot, de Carlos Alcaraz és Cameron Norrie is könnyedén vette a fordulót.
Nem szoktunk elmenni az előző napok reakciói mellett sem, Rafael Nadal például nem volt elégedett azzal, ahogyan elkezdte a Ričardas Berankis elleni meccsét, a negyedik szettben mutatott teljesítményét viszont előremutatónak tartja. A sajtótájékoztatón azt is elmondta: pár hete komolyan elgondolkozott a visszavonuláson, jelenleg azonban jól érzi magát.
picture

Wimbledon 2022, Rafael Nadal al 2° turno dei Championships contro Ricardas Berankis

Fotó: Getty Images

Gálfi Dalma oldalán az ukrán Dayana Yastremskával három mérkőzéslabdáról kikapott a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyének első fordulójában. Az első szettben - amelyet még csütörtökön játszottak - Gálfiék kétszer is elvesztették az adogatásukat, míg a Belinda Bencic, Storm Sanders svájci-ausztrál duó egyszer sem, így 26 perc elteltével az ellenfél került előnybe.
Ajánló!

Foci

Nincs könnyű dolga azoknak a környékbeli kluboknak, amelyek Portugáliában a Benfica és a Sporting mellett próbálnak érvényesülni, a toptehetségek ugyanis egytől egyik a nagyok akadémiáit favorizálják. A fővárostól alig 20 kilométerre fekvő Estorilban azonban néhány szent őrült kitalálta, hogy létrehozzák a portugál labdarúgás következő tehetséggyárát, a rendszer tökéletlenségét kihasználva.
Mohamed Salah pénteken meghosszabbította szerződését a Liverpoolnál. A klub ugyan nem közölt részleteket a megállapodásról, de a Sky Sports úgy értesült, hogy az egyiptomi csatár 2025-ig kötelezte el magát a Vörösökhöz.
Az argentin Jorge Sampaoli pénteken távozott az Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A francia klub közleménye szerint a tavaly februárban kinevezett szakember szerződését - amely jövő nyárig szólt - közös megegyezéssel bontották fel.
Dzsudzsák Balázs szerződését egy évvel meghosszabbították, és ő marad a Debreceni VSC NB I-es labdarúgócsapat kapitánya - jelentette be Hayk Hovakimyan, az egyesület új klubigazgatója pénteken sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban. Hozzátette: meg kell erősíteni a csapatot, a játékosok igazolása a jövő héttől várható.
picture

Neymar

Fotó: Getty Images

Még több sport

A magyar női vízilabda-válogatott 2005 óta először játszhat világbajnoki finálét, miután Bíró Attila csapata 13-12-re legyőzte a hollandokat a vb-elődöntőben. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Keszthelyi Rita, Garda Krisztina, Leimeter Dóra, Magyari Alda és Bíró Attila nyilatkozatával.
Az FIA friss közleménye alapján az ázsiai országokat érintő, folyamatban lévő karanténszabályok miatt a WTCR a 2022-es szezonban sem utazik a kontinensre. Az eredeti tervek szerint idén három versenyt rendeztek volna Ázsiában, október elején Koreába, majd a kínai Ningbóba, végül pedig a legendás makaói pályára utazott volna a mezőny.
Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki második szabadedzésén. Második helyen - akárcsak az első, esős tréningen - a helyi szurkolók kedvence, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton végzett a Mercedesszel. Harmadik lett a szintén hazai közönség előtt szereplő Lando Norris (McLaren).

Mai tervezett élő műsoraink:

📺 Eurosport
  • ⏰ 12:00: Kerékpár - Tour de France, 2. szakasz - Roskilde › Nyborg, 202.2km
  • ⏰ 20:30 Díjugratás - Global Champions Tour, Monte-Carlo
📺 Eurosport 2
  • ⏰ 12.00: Tenisz - Wimbledon
  • ⏰ 23.15: Golf - PGA Tour, John Deere Classic, 3. nap
Wimbledon: A centerpálya programját élőben követhetitek az Eurosport 2-n, miközben az Eurosport digitális közvetítésében egy úgynevezett multifeedet nézhettek magyar kommentárral, amin keresztül a külső pályák legjobb meccseit közvetítjük. Ezt a multifeedet az Eurosport applikációjában vagy az eurosport.hu oldalon érhetitek el.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés