Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magyar aranyeső a kajak-kenu vb-n, tragikus balesetben meghalt a korábbi Giro d'Italia szakaszgyőztes

Eurosport
Eurosport

Publikálva 20/09/2021 - 08:57 GMT+2

Az Eurosport vasárnapi hírösszefoglalója.

Chris Anker Sørensen

Fotó: Eurosport

Rafa Nadal jelenleg lábsérüléséből gyógyul, közben pedig beszélt céljairól és arról is, hogy mi okozza számára a legnagyobb örömöt: „A legnagyobb boldogság végül is az számomra, hogy tudom, minden egyes nap megtettem minden létező erőfeszítést azért, hogy elérjem a céljaimat. Aztán vagy elérem, vagy nem, de a legnagyobb örömöt az az érzés okozza, hogy minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy eljussak az álmomig. Ez erősebb érzés, mint bármilyen siker.”
Szombaton kerékpáros balesetben elhunyt Chris Anker Sørensen. A dán tévénél szakértőként dolgozó Sørensen korábban a CSC, Saxo Bank és Tinkoff csapatában is versenyzett. A 37 évesen bekövetkezett halála sokkolta a kerékpársportot. A világbajnokság egy perces néma csenddel kezdődött az emlékére.
A koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon ismét remekül szerepeltek a magyar versenyzők. A szombati teljesítményt sikerült felülmúlni a vasárnapi döntőkben, ahol 11 érmet, köztük 4 aranyat lapátoltak össze. Az összesítésben végül hat arany-, nyolc ezüst- és négy bronzéremmel zártak.

FOCI

Nagy veszteség érte az angol labdarúgást, miután újabb világbajnokuk halt meg. A Chelsea és a Tottenham korábbi csatára Jimmy Greaves 81 évesen távozott. A Spurs színeiben lőtt 266 gólja még mindig klubrekord.
Magyarországon kupafordulót rendeztek, ahol nem született meglepetés. A Fradi a megyei első osztályban szereplő Hatvan csapatát gázolta le 9-0-ra. Az albán válogatott Myrto Uzuniegymaga hat gólt szerzett.
A Fradi közben világbajnoki bronzérmes német támadót igazolt. A hír papíron jobban néz ki, mint a valóságban, hiszen arról a Marko Marinról van szó, akire Szaúd-Arábiában nem tartottak igényt, így ingyen lehetett leigazolni. A bosnyák származású játékos pályafutása akkor indult lefelé, amikor a Chelsea-hez igazolt, de pályára csak elvétve került. A sorozatos kölcsönadások után a Fradi már a 12. csapata lesz.
A Premier League remek mérkőzéssel folytatódott. A Manchester United a West Ham vendége volt Londonban. A Kalapácsosok szereztek vezetést, amit még az első félidőben Cristiano Ronaldo egyenlített ki, de a végére maradt még néhány kulcspillanat. A hét közben óriásit hibázó Jesse Lingard tavalyi csapat ellen szerezte meg a vezetést, de a West Ham a 95. percben büntetőhöz jutott. David Moyes csak a tizenegyesre becserélte Mark Noblet, de ez visszafelé sült el, hiszen de Gea védett, így nyerni tudott az MU.

KERÉKPÁR

Valter Attila elégedett lehet a Luxemburgi körön nyújtott teljesítményével. Most azt is elmondta, hogy nagy megkönnyebbülés volt ez számára, hiszen az olimpia óta nem jöttek az eredmények. „Az elmúlt időszakban, bárhogy is próbálkoztam, nem jött ki a lépés, pedig tudtam, hogy megfelelő munkát végeztem. Az eredmények nem jöttek, de nagyon jó versenyeken indulhattam, aminek úgy érzem hosszútávon is meglesz a gyümölcse, de már ezen a héten éreztem a fejlődést”
Hiába rendezték Belgiumban az idei világbajnokságot, a hazai versenyzőknek nem sikerült az időfutamban nyerni. Az olasz Ganna könyörtelen volt, hiába kérlelték a nézők, hogy lassítson. A dobogóra Wout van Aert és Remco Evenepoel fért még fel. Az egyetlen magyar induló Peák Barna remekül teljesített és a 29. helyen zárt.
picture

Az összes néző azt kiabálta neki, hogy lassítson, de nem fogadta meg a belgák tanácsát a világbajnok

Egy hétvége, két nap, két egynapos győzelem. Jasper Philipsen a hétvégén már a második versenyét nyeri, a Kampioenschap van Vlaanderen után az Eschborn-Frankfurt egynapost is behúzta John Degenkolb és Alexander Kristoff előtt.
Peter Sagannak csak nem jött össze a szakaszgyőzelem a hazai versenyén. Az utolsó napon Itamar Einhorn mögött lett második, de sok oka nem volt szomorkodni, hiszen az összetettet magabiztosan nyerte meg.

MÉG TÖBB SPORT

A hyperandrogenizmussal rendelkező futók versenyzése - vagy nem versenyzése - elég régóta téma az atlétikában. Annak ellenére azonban, hogy talán semelyik másik sportág sem tett annyit a probléma megoldásáért, a kedélyek csak nem csitulnak. Sőt…
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke minden igyekezetével azon van, hogy elkerülje egy olyasféle eldurvult kapcsolat létrejöttét, amilyen anno Nico Rosberg és Lewis Hamilton között volt. "Nagyobb lesz a nyomás Russellen, lesz egy olyan csapattársa, aki számtalan rekordot tart a sportágban. Fontos, hogy a lehető legjobb módon hozzáigazítsuk és finomhangoljuk őt a csapathoz.”
Újabb dokumentumfilm készült Michael Schumacherről, ezúttal a Netflix jóvoltából. Túl sok újdonságot ez a film sem tartalmaz, bár valóban van benne néhány kiemelkedő gondolat, esemény, történés, nyilatkozat, ami nem mindenkihez jutott el az elmúlt 25 évben. Aki viszont többet szeretne megtudni a hétszeres világbajnok jelenlegi állapotáról, az csalódni fog, hiszen az egész család kínosan ügyel arra, hogy erről egy szó se essen.
A kétszeres olimpiai bajnok Marcell Jacobs életében mostanság az esküvő, az apaság, a barátság és a rivalizálás egyaránt fontos szerepet kap. A 100 méter tokiói aranyérmese mesélt egy sorsfordító pillanatról, amely az egész életét megváltoztatta. „A mentális trénerem érkezéséig az apám egyszerűen nem létezett a számomra. Mindeközben az egész életemet áthatotta valami, ami visszafogott, ami gátolt, és ez a valami ott volt futás közben is. El kellett kezdenem kapcsolatba lépnem az apámmal. Ezért aztán megkerestem őt és írtam neki. Szépen lassan elkezdtünk beszélgetni, és kapcsolódni egymáshoz.”
Az asztaliteniszezőknél is áll a bál, kívülről persze nehéz megítélni, kinek is van igaza. Bátorfi Zoltán döntése nyomán Pergel Szandra többé nem tagja a válogatott keretnek, az indok pedig a sejtelmes „szakmai és morális ok”.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés