Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kós Hubert Európa-bajnok, Nairo Quintana tiltott szerrel bukott meg

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/08/2022 - 09:21 GMT+2

Ha szerda, akkor Hosszabbítás podcast! A legfrissebb epizódunkban nagyinterjút hallgathattok meg Hajdú Attilával. A római Európa-bajnokság utolsó programjában Kós Hubert 200 méter vegyesen áttörte a gátat, amire már régóta várt mindenki: aranyérmes lett. Nairo Quintana Tour 6. helyezését utólag vették el, egy fájdalomcsillapító tiltott használata miatt. Szerdai hírösszefoglalónk következik.

Kós Hubert

Fotó: AFP

Ha szerda, akkor Hosszabbítás podcast! A legfrissebb epizódunkban nagyinterjút hallgathattok meg Hajdú Attilával. A Fradi egykori kapusa mesélt németországi korszakáról, de arról is, hogy miként dolgozta fel, hogy egy komoly sérülés zárta le a pályafutását. Az Ácsi! rovatban nem maradhatott ki a Liu testvérek Kínába igazolása sem, de az NBA legforróbb témáival is foglalkoztunk.
A római Európa-bajnokság utolsó programjában Kós Hubert 200 méter vegyesen áttörte a gátat, amire már régóta várt mindenki: aranyérmes lett, így pályafutása eddigi legkomolyabb sikerét ünnepelheti. A szép magyar záráshoz Fábián Bettina és Jakabos Zsuzsanna jó szereplése mellett kellett annak a Késely Ajnának a harmadik helye is, aki hosszú évek után a legjobb versenyzését tudhatja maga mögött.
Nairo Quintana Tour 6. helyezését utólag vették el, miután olyan fájdalomcsillapítót használt, amit a doppingszabályozás szerint már nem lehet verseny közben alkalmazni. A tramadol használata nem befolyásolja Quintana további szereplését.

LABDARÚGÁS

A Ferencváros esélyesként várhatja Bajnokok Ligája párosítását a Shamrock Rovers ellen. Most azt néztük meg, hogy az ír média miként foglalkozik a párharccal. Nem felejtik el megemlíteni azt a kettősséget, hogy a közelmúlt sikereit egy ukrán edzőnek köszönheti a magyar bajnok, de most egy orosz edző próbálja őket az Európa-liga csoportkörébe vezetni.
Stanislav Cherchesov vezetőedző abban bízik, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt majd csütörtökön a Shamrock Rovers ellen az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában.
Cristiano Ronaldofinoman szólva sem elégedett az újságírók munkájával. A portugál most Instagramon szállt bele a "firkászok" munkájába. Szerinte azok, akiknek hivatása lenne az igazság megírása, csak nagy ritkán találják el, hogy mi az igazság. Ronaldo most viszont megígérte, hogy nemsokára el fogja mondani, hogy mi zajlik a színfalak mögött.
Christian Pulisichelyzete a Chelsea-nél nem túl rózsás, és nem csak mert közte és Thomas Tuchel (vagy a rendszere) között nem igazán működik a kémia. Az egész szezonos padozás helyett kölcsönben talán lenne esélye megfelelő mennyiségű játékpercet gyűjteni, és érdemben készülni a vb-re is, ráadásul most bejelentkezett egy komolynak tűnő érdeklődő, akiért a Premier League-et sem kellene elhagynia.

TENISZ

Az egész teniszvilág már a US Opent várja. A szervezők kiosztották a szabadkártyákat. A nőknél a hazaiak egyik kedvence Venus Williams, a férfiaknál a korábbi US Open-győztes osztrák, Dominic Thiem a legnagyobb név, aki a szervezőknek köszönhetően úszhatja meg a selejtezőt.
A férfiaknál nem lesz ott az év utolsó Grand Slam-tornáján Gael Monfils. A francia játékos lábfejműtétje után tért vissza Montrealban, de továbbra is fájdalmakkal küszködik, így nem tud indulni.
Kiemeltként az orosz Andrey Rublev és a brit Cameron Norrie is szetthátrányból nyert a Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében szerdán.

KERÉKPÁR

Remco Evenepoel úgy véli, hiába volt két rosszabb napja Pogačarnak a Touron, ő még mindig a világ legjobbja. A Vueltára készülő belga versenyző azt is kihangsúlyozta, hogy az összetettnél egyelőre jobban érdekli egy-két szakaszgyőzelem.
Ivan Garcia Cortina szerint a spanyol kerékpárrajongók az elmúlt évtizedekben túlságosan hozzászoktak a jóhoz, pedig Alejandro Valverde és kortársai kiemelkedő tehetségek voltak, akiknek az eredményei nem elvárhatók mindenkitől. Szerinte a fiatalokon és a Movistar versenyzőin túl nagy a nyomás, de hisz benne, hogy a csapata elkerüli a kiesést, ami csak a balszerencse miatt veszélyezteti őket.
A két, igencsak peches szezont futó svájci klasszis, Stefan Bissegger és Stefan Küngzárt az első két helyen a müncheni időfutam-Európa-bajnokságon. Előzetesen a kétszeres Eb-győztes Küng tűnt esélyesebbnek közülük, végül 3 tizeddel alulmaradt honfitársával szemben, így lezárult Bissegger balszerencse-sorozata. Külön bravúr mindkettejüktől, hogy megverték a vb-címvédő Filippo Gannát.

MÉG TÖBB SPORT

Kós HubertEurópa-bajnok lett Rómában! Az UTE versenyzője első felnőtt győzelmét szerezte meg 200 méter vegyesben.
Hazai győzelem született a női 100 méteren a müncheni atlétikai Eb-n. Nem akármilyen versenyt láthattak a nézők, Gina Lückenkemper saját testi épségét sem kímélte az első hely érdekében. Végül egy vérző seb és néhány öltés lett a vége, de ez sem zavarta a végső győztest.
Bíró Attilakihirdette az Európa-bajnokságra utazó keretét. A női vízilabda-válogatott annak ellenére esélyesként utazik, hogy hosszú idő után nincs a csapatban Keszthelyi Rita.
Varga Zsolt, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya szerdán sajtótájékoztatón hirdette ki a spliti Európa-bajnokságra nevezett 15 fős keretét. Hét ferencvárosi pólós kapott helyet a kiválasztottak között, Ágh György, Fekete Gergő, Konarik Ákos, Molnár Erik és Vigvári Vendel pedig az első világversenyére készülhet.
Az Eb-felkészülés jegyében a magyar válogatott a BENU kupán ugrott medencébe, ahol győzelemmel indított. Franciaország ellen 4 góllal sikerült nyerni.
Elkezdődött a 2022/2023-as snooker szezon második pontszerző versenye, a European Masters. A nyitónapon remekül szerepeltek a kínai játékosok, egy kivétellel. Judd Trump hozta a mérkőzését, Mark Selby ellenben 5-2-re kikapott Yuan Sijuntól, ami azt jelenti, hogy a négyszeres világbajnok nem került fel a főtáblára.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés